4 στάσεις του σεξ που θα σας βοηθήσουν να… ξαναμπείτε στο παιχνίδι μετά τη γέννα

4 στάσεις του σεξ που θα σας βοηθήσουν να… ξαναμπείτε στο παιχνίδι μετά τη γέννα

Μετά τη γέννα η ζωή του ζευγαριού αλλάζει ριζικά και αυτό σαφώς, συμπεριλαμβάνει και τη σεξουαλική τους ζωή. Και είναι λογικό! Η κούραση σε συνδυασμό με όλες τις ψυχολογικές και σωματικές αλλαγές που έχουν συμβεί στο σώμα μιας γυναίκας δεν διευκολύνουν την κατάσταση. Ίσως, το σεξ να μη βρίσκεται πρώτο στη λίστα των προτεραιοτήτων σας αυτόν το διάστημα, όμως, με τον καιρό, καθώς τα πράγματα θα επανέρχονται στη φυσιολογική τους πορεία, θα επανέλθει στο προσκήνιο.

Μπορεί να είναι μετά από τις 6 εβδομάδες που χρειάζονται για να επουλωθούν τα τραύματα ή ακόμη περισσότερο, σημασία έχει να το θέλετε, να ακούσετε το σώμα σας και να μην ασκήσετε περιττή πίεση στον εαυτό σας.

Και ενώ, δεν υπάρχει εγχειρίδιο για σεξ μετά τον τοκετό, πολλοί γυναικολόγοι προτείνουν να ξεκινήσετε με αυτές τις 4 στάσεις.

Η γάτα


Η μόνη διαφορά της «Γάτας» από το συνηθισμένο ιεραποστολικό, είναι ότι το σώμα του άντρα είναι τοποθετημένο ελαφρώς πιο πάνω απ’ το στήθος της γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα, αντί το στήθος του να ακουμπάει στο δικό της, πρέπει να είναι πιο κοντά στην ευθεία των ώμων της. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε περισσότερη έμφαση στον ερεθισμό της κλειτορίδας, παρά στη διείσδυση.

Πάρτε τα ηνία και βρεθείτε από πάνω

Μόνο εσείς γνωρίζετε ακριβώς πώς αισθάνεστε το σώμα σας και τι ενοχλήσεις μπορεί να νιώθετε στην ευαίσθητη περιοχή. Η στάση αυτή βοηθάει τη γυναίκα να καθορίζει τον ρυθμό των κινήσεων, αλλά και να έχει τον έλεγχο όσον αφορά την διείσδυση. Μένοντας στην ίδια θέση μπορείτε να δοκιμάσετε τη στάση της «ανάποδης καουμπόισσας».

Κουτάλι

 

Αυτή η στάση έχει πιο ευγενικό χαρακτήρα, είναι πιο τρυφερή και ίσως, να είναι αυτό που χρειάζεστε περισσότερο, διότι εμποδίζει οποιαδήποτε πίεση στο σώμα της γυναίκας, ενώ ελαττώνει την μυϊκή καταπόνηση στην ηβική περιοχή. Επιπλέον, επιτρέπει στον σύντροφό σας να ασχοληθεί… και με άλλα σημεία του σώματός σας!

Μπρούμυτα

Η κλασική στάση στα 4, είναι αρκετά έντονη, και λίγο παραπάνω επίπονη απ’ όσο το σώμα σας ενδεχομένως είναι έτοιμο να δεχθεί. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε μια παραλλαγή της συγκεκριμένης. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να ξαπλώσει από πάνω σας, όσο εσείς θα βρίσκεστε μπρούμυτα και τεντώστε τα πόδια σας προς τα πίσω, χαλαρώνοντας τον κορμό σας. Η στάση αυτή είναι ιδανική, γιατί δεν επιτρέπει στον παρτενέρ σας να μπει πολύ βαθιά.

Ναι, μπορεί οι πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό να μοιάζουν δύσκολες και το σεξ να μην είναι προτεραιότητα, όμως, κάντε λίγη υπομονή! Και εσείς και ο σύντροφός σας, θα βρείτε νέους ρυθμούς προσαρμογής  στα καινούρια δεδομένα και δεν θα αργήσετε να επανέλθετε…στην αρένα!

Φωτογραφίες: badgirlsbible.com

v