8 τραγούδια που θυμίζουν σχολείο

8 τραγούδια που θυμίζουν σχολείο

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε ακριβώς πριν από μια εβδομάδα και μας έκανε να θυμηθούμε και να νοσταλγήσουμε τα δικά μας σχολικά χρόνια- κι ας έχει περάσει αρκετός καιρός. Αναπολώντας, λοιπόν, αυτή την εποχή (που τότε λέγαμε «αμαν πια, πόσο γρήγορα θα περάσει»), μας ήρθαν στο μυαλό 10 από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που θυμίζουν  σχολείο.

1. Olympians- Το σχολείο

*Φωτογραφία: youtube.com

Η λίστα μας δεν θα μπορούσε να μην ξεκινήσει με το κλασικό τραγούδι των Olympians, που συνόδευσε τα μαθητικά μας χρόνια και φυσικά τους παιδικούς μας έρωτες. Η διασκευή που έκανε ο Πασχάλης Αρβανιτίδης λίγα χρόνια πριν με τους Goin' Through επανέφερε το τραγούδι στο προσκήνιο. 

2. Τα μαθητικά τα χρόνια- Άννα Βίσση

Αυτό το τραγούδι μπορείς πραγματικά να το «νιώσεις» μόνο όταν τελειώσεις το σχολείο γιατί μέχρι τότε ούτε που φανταζόσουν ότι θα σου 'λειπε το πρωινό ξύπνημα, οι αταξίες με τους συμμαθητές σου, το διάβασμα και οι αυστηροί καθηγητές. Μπορεί το hit αυτό να κυκλοφόρησε μόλις το 1988, όμως θρέφει γενιές και γενιές τελειόφητων μαθητών εν έτει 2018. 

3. Ο πιο καλός ο μαθητής- Γιώργος Ζαμπέτας

«Ο πιο καλός ο μαθητής ήμουν στην τάξη, ωωωω. Κι οι δάσκαλοι με είχανε, μη βρέξει και μη στάξει», τραγούδησε ο αείμνηστος Γιώργος Ζαμπέτας για τους απανταχού άριστους μαθητές. 

4. Μη με ξυπνάς απ' τις 6- Τα Στρουμφάκια

Το τραγούδι του Χουζούρη από τα Στρουμφάκια είναι έμμεσα συνδεδεμένο με το σχολείο αφού δεν αναφέρεται ευθέως σ' αυτό αλλά ταιριάζει απόλυτα με το υποχρεωτικό καθημερινό  ξύπνημα από το χάραμα για να πας στο σχολείο. «

5. Ανοίγουν τα σχολεία- Ρένα Παγκράτη

Ξέρουμε ότι κανένα παιδί δεν είναι τόσο χαρούμενο που άνοιξαν τα σχολεία, όμως ποτέ δεν ξέρεις- μπορεί κάποια στιγμή, κάπου, κάπως, κάποτε, κάποιος μαθητής στη μακρινή 10ετία του 1960 να το τραγούδησε και να το εννοούσε. 

6. Φεγγαράκι μου λαμπρό

Ένα από τα κλασικά τραγούδια που τραγουδούσαν ο παππούς και η γιαγιά μας όταν πήγαιναν σχολείο και που συνέχισαν να τραγουδούν και στα εγγόνια τους. ..

7. Το σχολείο των Στρουμφ- Τα Στρουμφάκια

«Δευτέρα κάτι έχω, την Τρίτη δεν αντέχω, Τετάρτη πώς βαριέμαι, την Πέμπτη δεν κρατιέμαι, Παρασκευή πρωί... Απ' όλες τις ημέρες, η Κυριακή μ' αρέσει». Υπάρχει κάποιος από εσάς που δεν έχει τραγουδήσει αυτό το τραγούδι στα σχολικά του νιάτα;

8. Επαγγελματικός προσανατολισμός- Λουκάς Κηλαδηδόνης

Ένα τραγούδι που μας θυμίζει την Τρίτη Λυκείου και το άγχος του «μετά». Αφιερωμένο στα παιδιά που φέτος θα δώσουν έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες της ζωής τους. 

 

v