5 προβλήματα υγείας από τα οποία κινδυνεύετε… εάν δεν κάνετε σεξ!

5 προβλήματα υγείας από τα οποία κινδυνεύετε… εάν δεν κάνετε σεξ!

Σεξ. Ίσως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα παγκοσμίως! Έχουν γραφτεί συμβουλές για καλύτερες αποδόσεις στο σεξ, τρόποι για να «τον ρίξουμε» στο κρεβάτι, ύμνοι για τις ευεργετικές του ιδιότητες, κόλπα για να έχουμε καλύτερο οργασμό. Ωστόσο, ελάχιστοι ασχολούνται με την έλλειψή του και τα προβλήματα που αυτή μπορεί να προκαλέσει!

Η σεξουαλική δραστηριότητα ενός ανθρώπου είναι ένα κεφάλαιο σημαντικό και σοβαρότατο και έχει απασχολήσει τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Οι έρευνες και οι μελέτες που έχουν γίνει για το σεξ φαίνεται να καταλήγουν στο ότι η έλλειψη τακτικής σεξουαλικής δραστηριότητας συμβάλει στην εμφάνιση πέντε σοβαρών ασθενειών.

1. Αρρωσταίνεις πιο συχνά

 Γνωρίζατε ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων για την καταπολέμηση των κρυολογημάτων;

 Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας, οι άνθρωποι που έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα διέθεταν υψηλή συγκέντρωση του αντισώματος ανοσοσφαιρίνη-Α που καταπολεμά τις ιώσεις και το κρυολόγημα. Αντίθετα, όσοι επιδίδονταν σε σεξουαλικές δραστηριότητες λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα, έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν.

 Το αξιοσημείωτο, δε, είναι, πως αυξημένες πιθανότητες κρυολογήματος έχουν και όσοι κάνουν σεξ πάνω από 2 φορές την εβδομάδα, λόγω της συχνής «στενής» επαφής με τον παρτενέρ τους. Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ένα: κάντε σεξ συχνά, αλλά με μέτρο!

 2. Αυξάνεις τις πιθανότητες για υπέρταση

 Το 2006, το επιστημονικό περιοδικό Biological Psychology, δημοσίευσε μια έρευνα η οποία αποδεικνύει πως, όσοι κάνουν σεξ σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπέρταση αφού οι ευεργετικές ιδιότητες του σεξ μειώνουν το άγχος και το στρες!

Όταν το στρες αυξάνεται, μειώνεται η διάθεση για μια υγιεινή και ισορροπημένη καθημερινότητα. Τόσο οι διατροφικές συνήθειες, όσο και οι συνήθειες ύπνου που παρουσιάζουν οι άνθρωποι με πολύ άγχος, συνδέονται άμεσα με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και προκαλούν υπέρταση.

 Εάν είστε αγχωμένοι, λοιπόν, κάντε σεξ για να χαλαρώσετε!

 3. Ρισκάρεις να πάθεις καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι έρευνες του Queens University το 2001 απέδειξαν πως οι άνδρες που κάνουν σεξ 3-4 φορές την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά το ήμισυ!

 Για να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα το αποτέλεσμα της έρευνας, ένας από τους ερευνητές ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και την καρδιά είναι άμεση και αφορά τους πάντες.».

 4. Φλερτάρεις με την κατάθλιψη

 Ξέρατε πως το σπέρμα βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης;

 Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές του State University της Νέας Υόρκης. Το σπέρμα τονώνει τις χημικές ενώσεις που σχετίζονται με την ευτυχία, ενώ η σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια του σεξ έχει τα ίδια αποτελέσματα με αυτά της γυμναστικής: έκρηξη σεροτονίνης για καλύτερη διάθεση. Τα αποτελέσματα μιλούν συγκεκριμένα για τα οφέλη που έχει το σεξ κυρίως στις γυναίκες, μια και είναι πιο επιρρεπής στην κατάθλιψη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν «αγγίζει» και τον ανδρικό πληθυσμό.

 «Τα στοιχεία μας για τους άνδρες, δείχνουν ότι η σεξουαλική πράξη τους ανεβάζει τη διάθεση. Οι άνδρες που είχαν καιρό να κάνουν σεξ, εμφανίζουν περισσότερες πιθανότητες να είναι καταθλιπτικοί», λέει η ερευνήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

 5. Αποκλειστικά για άνδρες: η απουσία σεξ μπορεί να οδηγήσει σε προστάτη

 Η απουσία του σεξ αυξάνει τις πιθανότητες στους άνδρες να αναπτύξουν καρκίνο στον προστάτη. Οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως  η τακτική εκσπερμάτωση εκκενώνει από τον προστάτη επιβλαβής και ερεθιστικές ουσίες. Σύμφωνα με το Χαρβαρντ, εάν θες να μειώσεις τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη κατά 33%, φρόντισε να εκσπερματίζεις τουλάχιστον 21 φορές το μήνα.

 Εάν είστε από αυτούς που φροντίζουν την υγεία τους, λοιπόν, εκτός από τη διατροφή και την εκγύμνασή σας, φροντίστε εξίσου και την σεξουαλική σας ζωή. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου σαν να λέμε!

 Πηγές: madamenoire.com , www.newscientist.com , www.forbes.com , www.rd.com .

 

v