Οι παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος

Οι παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε φέτος

Το θέατρο μαγεύει μικρούς και μεγάλους και μας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγουμε για λίγο από την πραγματικότητα και να ταξιδέψουμε αλλού. Ευτυχώς και η φετινή χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από θεατρικής άποψης για όλη την οικογένεια. Οι παραστάσεις που θα δούμε καλύπτουν όλα τα γούστα- δείτε και θα καταλάβετε!

*Φωτογραφία: historymuseum.ca

Ο αγαπημένος μας Μικρός πρίγκιπας από την ομάδα Πέντε Εποχών

Από τις 14 Οκτωβρίου, η ομάδα των πέντε εποχών ζωντανεύει την κλασική ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα ο οποίος ταξιδεύει από πλανήτη σε πλανήτη και μας συστήνει τους υπόλοιπους γνωστούς ήρωες του παραμυθιού:  τον πιλότο, τον βασιλιά, το λουλούδι και την αλεπού που του μαθαίνουν πολλά για τη ζωή. Η παράσταση με γνώμονα το θεατρικό παιχνίδι, καλεί τους μικρούς θεατές να συμμετάσχουν ενεργά στην πλοκή κι αυτό είναι που την κάνει διαφορετική. Φεύγοντας από το θέατρο, σκοπός είναι τα παιδιά να έχουν καταλάβει τη σημασία του διδάγματος «μόνο με τη καρδιά βλέπεις καλά, τα μάτια δεν βλέπουν την ουσία».



Πού θα πάτε: θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι (τηλ. 2103455020).

Πότε: κάθε Κυριακή στις 12 από 14 Οκτωβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ  και με την επίδειξη κάρτας ανεργίας 8 ευρώ.

Αν αισθάνεστε αρκετά τυχεροί, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας για να κερδίσετε προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης.

Το βαλς με τα παραμύθια

Η Κάρμεν Ρουγγέρη επιστρέφει κι αυτή τη χρονιά όχι με ένα ούτε με δύο αλλά με έξι παραμύθια (ανάμεσά τους «η βασιλοπούλα και ο βάτραχος» και «ο βασιλιάς κοκκινοτρίχης») σε μία μόνο παράσταση, που ντύνει η μουσική του Γιόχαν Στράους. Ένα είναι το σίγουρο: οι μουσικόφιλοι θα ενθουσιαστούν. 

Πού: θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115 (τηλ. 2103417000).

Πότε: κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. και στις 3 μ.μ. από 18 Νοεμβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ.

Το αγόρι με τη βαλίτσα

Ο Δημήτρης Μακαλιάς ενσαρκώνει ένα μικρό αγόρι από τη Μέση Ανατολή που ονειρεύεται ότι κάνει ταξίδια μέχρι που αναγκάζεται να κάνει ένα διαφορετικό ταξίδι όταν ξεσπά ο πόλεμος. Πρέπει, λοιπόν, να φτάσει μέχρι το Βερολίνο για να συναντήσει τον αδερφό του. Μοναδική αποσκευή του είναι η βαλίτσα με τις ιστορίες του. Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο σκιών με τη ζωντανή μουσική και τα τραγούδια που παίζει και ερμηνεύει η Αρετή Κετιμέ, «αγκαλιάζοντας» ένα θέμα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ: το προσφυγικό.



Πού θα πάτε: θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Αθήνα (τηλ. 2108831068).

Πότε: κάθε Κυριακή στις 11.30.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, παιδικό και μειωμένο: 8 ευρώ.

 

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα

Το λογοτεχνικό έργο του Μενέλαου Λουντέμη που σχεδόν κάθε παιδί της γενιάς μας έχει διαβάσει, μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βισκαρουδάκη. Ο Μέλιος θα κάνει τα πάντα για να μορφωθεί και παίρνει την απόφαση να φύγει από το χωριό και να πάει στην πόλη για να σπουδάσει. Ο δρόμος του δεν  είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως εκείνος δεν το βάζει κάτω.



Πού θα πάτε: θέατρο Ακροπόλ, Ιποκράτους 9, Αθήνα (τηλ. 2103648303).

Πότε: κάθε Σάββατο στις 14.30 και κάθε Κυριακή στις 11.30.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ.

Αργοναυτική εκστρατεία

Αν θέλετε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την ελληνική μυθολογία, το θέατρο είναι η καλύτερη επιλογή. Στην «αργοναυτική εκστρατεία», θα ακολουθήσετε την πορεία του Ιάσονα και των αργοναυτών του, θα περάσετε μέσα από τις Συμπληγάδες και θα τον βοηθήσετε με το χρυσόμαλλο δέρας.



Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, τηλ. 210 3418550).

Πότε: κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.30 από 18 Νοεμβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο: 10 ευρώ, ειδική τιμή για Α.Μ.Ε.Α 8 ευρώ.

Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι

Το ομώνυμο παραμύθι του Νίκου Δασκαλάκη γίνεται θεατρική παράσταση και από τις 18 Νοεμβρίου παίρνει σάρκα και οστά στο θέατρο Αλκμήνη. Μέσα από την ιστορία μιας χιονονιφάδας που οι δύο μικροί ήρωες προσπάθησαν να κρατήσουν για πάντα μέσα σ’ ένα βάζο, τα παιδιά θα καταλάβουν πως ό,τι αγαπάμε, δεν πρέπει να το φυλακίζουμε. Η ιστορία του Νικόλα, της Ευτυχίας και της… χιονονιφάδας ξεκινά χειμώνα και τελειώνει καλοκαίρι- όταν δείτε την παράσταση θα καταλάβετε.



Πού θα πάτε: θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Πετράλωνα, (τηλ. 2103428650).

Πότε: κάθε Κυριακή στις 12 από τις 4 Νοεμβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ γενική είσοδος, 6 ευρώ προπώληση.

Το περιβόλι της χαράς και της λύπης

Το παραμύθι «το περιβόλι της χαράς και της λύπης» τιμήθηκε με το πρώτο πανελλήνιο βραβείο παραμυθιού το 2013 και διδάσκεται σε όλα τα σχολεία, δίνοντάς σας έναν ακόμα λόγο να απολαύσετε τη μεταφορά του στο θέατρο από τον θίασο Πορεία. Η χαρά και η λύπη ταξιδεύουν τα παιδιά στον κόσμο των συναισθημάτων σε ένα μαγικό περιβόλι. Τα υπόλοιπα ακολουθούν επί σκηνής.



Πού θα πάτε: θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27, Αθήνα (τηλ. 2103457904).

Πότε: κάθε Σάββατο στις 5 μ.μ. από τις 3 Νοεμβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 8 γενική είσοδος, 6 προπώληση. Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α, φοιτητές, νέους και ανέργους.

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη

Η «Ειρήνη», οι «Αχαρνείς», ο «Πλούτος» και οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη  παρουσιάζονται σε ένα έργο για παιδιά. Η παράσταση περνάει στους μικρούς θεατές σημαντικά μηνύματα για τη ζωή και την κοινωνία μας μέσα από την απλότητα και το χιούμορ. Το όνομα του συγγραφέα και σκηνοθέτη του έργου, Δημήτρη Ποταμίτη, που έχει διαπρέψει στο παιδικό θέατρο, είναι ένας ακόμα λόγος για να το δείτε.

*Φωτογραφία: viva.gr

Πού θα πάτε: Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Πότε: κάθε Σάββατο στις 14.30 και Κυριακή στις 11.30 από 20 Οκτωβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 15, 13 και 11 ευρώ ανάλογα με τη θέση που θα επιλέξετε. Ισχύουν ειδικές τιμές για Α.Μ.Ε.Α, φοιτητές, νέους και ανέργους.

Ο Πινόκιο

Μπορεί ο Πινόκιο να ονειρευόταν να γίνει ένα κανονικό αγόρι, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει μαριονέτα και το θέατρο μαριονέτας Γκότση έχει αναλάβει να μας παρουσιάσει την ιστορία του. Ο Τζεπέτο, ο Πινόκιο, η Νεράιδα και ο γρύλλος θα σας κάνουν να αναπολήσετε τα παιδικά σας χρόνια. 

Πού θα πάτε: αυτή την Κυριακή 14 Οκτωβρίου η παράσταση πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο «Άνοιξη» στο Χαϊδάρι στις 12 και στις 4 μ.μ.

Εδώ θα δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της παράστασης και θα μπορέσετε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό μας για να κερδίσετε διπλές προσκλήσεις.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ, ανέργων/ πολυτέκνων/ ομαδικό 5 ευρώ και προπώληση 6 ευρώ. 

 Τα καινούρια ρούχα του αυτοκράτορα

Το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «ανεβαίνει» για δεύτερη χρονιά και βάζει τα παιδιά να αναρωτηθούν αν τελικά ο βασιλιάς είναι... γυμνός ή όχι. Η απάντηση έρχεται από το ίδιο το κοινό αφού η παράσταση είναι διαδραστική. 

Πού θα πάτε: θέατρο Βαφείο- Λάκης Κάραλης, Αγ. Όρους 16 και  Κωνσταντινουπόλεως 115, Αθήνα. 

Πότε: κάθε Κυριακή στις 12 από 21 Οκτωβρίου.

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ. 

Νάρκισσος και Ηχώ... και άλλες μεταμορφώσεις

H θεατρική εταιρία ΘΕΑΜΑ (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) παρουσιάζει την παράσταση «Νάρκισσος και Ηχώ... και άλλες μεταμορφώσεις», στην οποία «μπλέκει» 3 μύθους της ελληνικής μυθολογίας και περνάει στο κοινό τα σημαντικότερα μηνύματά τους. Μία παράσταση για την ποικιλομορφία και την... μεταμόρφωση. ΘΑ δείτε τη συνέχεια επί σκηνής. 

Πού θα πάτε: θέατρο Από Μηχανής, Ακάδημου 13, Αθήνα. 

Πότε: κάθε Κυριακή στις 11 από 21 Οκτωβρίου. 

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ. Άνεργοι / φοιτητές / ανάπηροι–ες / συνοδοί αναπήρων / παιδικό κάτω των 12 ετών: 8 ευρώ. Ομαδικά/σχολεία : 7 ευρώ. 

Δείτε περισσότερα εδώ

Αγησίλαγος

 Ο «Αγησίλαγος» είναι ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ που συνδυάζει στοιχεία κουκλοθεάτρου, μουσικής και θεατρικής παράστασης. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Αγησίλαος, ένας λαγός- σεφ, που μια μέρα ξυπνά ξαφνικά με... μαγουλάδες. Τη συνέχεια θα την ανακαλύψετε στην παράσταση. 

Πού θα πάτε: Μικρό Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα. 

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 11 από 14 Οκτωβρίου. 

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ. 

v