Τι θα θέλαμε να κάνουν οι άντρες μας για να μας ξεκουράσουν: 10 μαμάδες απαντούν

Τι θα θέλαμε να κάνουν οι άντρες μας για να μας ξεκουράσουν: 10 μαμάδες απαντούν

Ρωτήσαμε δέκα διαφορετικές γυναίκες που ζουν με τον άντρα τους και τα παιδιά τους την εξής, απλή ερώτηση: «Τι θα θέλατε να κάνει ο άντρας σας για να σας ξεκουράζει;». Οι απαντήσεις που λάβαμε μάλλον εκφράζουν και τις περισσότερες από εσάς. Μένει μόνο να τους τις επικοινωνήσετε και να τους ζητήσετε ευγενικά να σας βοηθούν όσο μπορούν. Στο κάτω κάτω της γραφής, το αξίζετε!

«Να πετάει τα σκουπίδια χωρίς να του το ζητήσω»
Κοινότοπο αλλά τόσο μα τόσο πραγματικό! Σχεδόν κανένας άνδρας δεν πετάει τα σκουπίδια με δική του πρωτοβουλία. Περνούν δίπλα από τη γεμάτη ασφυκτικά σακούλα, στριμώχνουν άτσαλα ένα ακόμα σκουπιδάκι κι έπειτα την προσπερνούν. Κι αν τη δέσεις και την ακουμπήσεις μπροστά από την εξώπορτα σκεπτόμενη «θα τη δει και θα την πετάξει», αυταπατάσαι. Θα την κλωτσήσει, θα την πατήσει, και στην καλύτερη θα τη βάλει στην άκρη για  να μην τον ενοχλεί.

«Να προσέχει όταν επισκέπτεται το μπάνιο»
Όταν ένας άντρας κάνει ντουζ, το τακτοποιημένο μπάνιο σας αλλάζει όψη! Παντού νερά, πετσέτες πεταμένες, ανοιχτό το σαμπουάν και τα ρούχα του τσαλακωμένα επάνω (και όχι μέσα) στο καλάθι για τα άπλυτα. Για να μην αναφέρουμε τις λοιπές, καθημερινές και συχνές δραστηριότητές του στο συγκεκριμένο δωμάτιο… 

«Να διαβάζει τα παιδιά»
Το διάβασμα των παιδιών, ειδικά όταν αυτά είναι μικρά, είναι μια ασχολία την οποία πρέπει να πάρει κανείς στα σοβαρά για να είναι αποδοτική. Χρειάζεται υπομονή, αποδοχή και μπόλικη συγκέντρωση για να πείσεις το 6χρονο να πιάσει το μολύβι και να γράψει. Τις περισσότερες φορές, οι μαμάδες «το’ χουν» ενώ οι μπαμπάδες όχι. Ανοίγουν την τηλεόραση δίπλα στον μπόμπιρα που κάνει πως διαβάζει, ενώ η συμβολή τους ξεκινά κι ο ολοκληρώνεται στη φράση: «Τελείωσες; Ωραία. Φτιάξε και την τσάντα σου να μην φωνάζει η μαμά».  

«Να κρεμάει το παλτό του στην κρεμάστρα»
Μια τόση δα λεπτομέρεια της καθημερινής σας συνύπαρξης που, όμως, κάποια μέρα μπορεί να γίνει αφορμή για μια εμφύλια διαμάχη τρομακτικών διαστάσεων! Το παλτό, αγαπητέ μας άνδρα αναγνώστη, δεν είναι ούτε χαλί για να το βρίσκουμε στο πάτωμα, ούτε ριχτάρι για να κοσμεί τον καναπέ.

«Να ανάβει το θερμοσίφωνο πριν γυρίσω σπίτι»
«Μωρό μου, είμαι στο δρόμο. Σε δέκα λεπτά είμαι σπίτι!». Πόσο πολύ θα ήθελες να επιστρέψεις και να σε περιμένει ζεστό νερό για μπάνιο ή, έστω, το φαγητό ζεσταμένο και σερβιρισμένο! Μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν πως ο άλλος σε σκέφτεται, κάνουν τη διαφορά.    

«Να ετοιμάζει πρωινό»
Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και να είναι έτοιμο το πρωινό της οικογένειας! Το να ξυπνήσεις τα παιδιά, να τα ντύσεις και να ετοιμαστείς κι εσύ για το γραφείο είναι ένας πρωινός Γολγοθάς που δεν συνηθίζεται! Εάν μέσα σ’ όλα πρέπει να ετοιμάσεις και το πρωινό, μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών θα βρίσκεσαι σε κάποιο μακρινό δωμάτιο φορώντας άσπρη μπλούζα που δένει προς τα πίσω.

 «Να τακτοποιεί τα παιχνίδια»
Εάν δεν τακτοποιήσετε τα παιχνίδια από το σαλόνι, το πιθανότερο είναι να πατήσετε κατά λάθος ένα ξεχασμένο lego μες στη νύχτα και να πεταχτείτε από τον πόνο μέχρι στο ταβάνι! Ολόκληρη τη μέρα, λοιπόν, μαζεύετε παιχνίδια από παντού και θα θέλατε πολύ να μαζεύει πού και πού κι εκείνος τα παιχνίδια από τη μέση. Έτσι, για αλλαγή…

«Να πλένει τα πιάτα»
Επίσης κοινότοπο αλλά και βασικό! Πλένεις τα πιάτα κάθε μέρα, και συχνά πολλές φορές τη μέρα. Φανταστείτε ένα Σάββατο, αφού έχετε μαγειρέψει πέντε φαγητά και έχετε ταΐσει ολόκληρη την οικογένεια, να σας δώσει ένα τρυφερό φιλί και να σας πει «άσε τα πιάτα αγάπη μου, θα τα πλύνω εγώ. Εσύ μπορείς να ξεκουραστείς». Πραγματικός παράδεισος!

«Να σιδερώνει»
Το αφήσαμε για το τέλος και όχι τυχαία. Γνωρίζουμε πως, αν και υπέροχο, ακούγεται ουτοπικό στις περισσότερες από εμάς. Το να σιδερώνει ένας άντρας, είναι λόγος να τον παντρευτείς. Όμως, πριν παντρευτείς, δεν φανταζόσουν πόσο μεγάλο προσόν είναι αυτό για έναν σύζυγο οπότε… ούτε το είπες και ούτε τον παντρεύτηκες!

Και μετά από όλα αυτά, δεχθήκαμε και το παρακάτω αίτημα…

«Να οργανώνει μικρές βραδινές εκπλήξεις»
Μια υπέροχη στιγμή της καθημερινότητάς μας είναι όταν έχουμε κοιμίσει τα παιδιά και, κουρασμένες αλλά συνάμα ικανοποιημένες από τις παιδικές αγκαλιές που μαζέψαμε, απολαμβάνουμε την ηρεμία του σπιτιού παρέα με τον σύζυγο. Μικρές εκπλήξεις όπως μια ωραία ταινία, ένα χαλαρωτικό αφέψημα ή ένα καινούριο CD εκτιμώνται ιδιαιτέρως!

Οι άντρες μας, είναι οι καλύτεροι του κόσμου. Εξάλλου, γι’ αυτό τους παντρευτήκαμε! Κι αν έχουν κάποια μικρά κουσούρια, τους αγαπάμε κι έτσι. Και μάλιστα, εάν μας βοηθάνε πού και πού και φροντίζουν να μας ξεκουράζουν, τους αγαπάμε ακόμα πιο πολύ.

v