Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά έως 3 ετών

Τα καλύτερα παιχνίδια για παιδιά έως 3 ετών

Στην προσχολική ηλικία, τα παιδιά παίρνουν τα πρώτα τους ερεθίσματα, εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους και ανακαλύπτουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους.  Ας τα βοηθήσουμε, λοιπόν, να συνεχίσουν τις… ανακαλύψεις τους με τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια για την ηλικία τους.

Εκπαιδευτικό μικρόφωνο

Δεδομένου ότι σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά αρχίζουν να μαθαίνουν πολλές καινούριες λέξεις,  και να σχηματίζουν προτάσεις, μπορείτε να τα βοηθήσετε να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους με το εκπαιδευτικό μικρόφωνο τραγουδώντας. Μπορούν να αυτοσχεδιάσουν φτιάχνοντας στιχάκια μόνα τους και να ηχογραφήσουν τη φωνή τους, ή να τραγουδήσουν παρέα με το σκυλάκι, πατώντας το κουμπί που είναι πάνω στο μικρόφωνο. Παράλληλα, μαθαίνουν να μετράνε μέχρι το 20 και ακούν την αλφαβήτα.

Θα το βρείτε εδώ.

Τιμή: 13 ευρώ.

Για ηλικίες από 18-36 μηνών.

Παζλ δαπέδου

Όταν μεγαλώσει λίγο, το μικρό σας μπορεί να συναρμολογήσει το παζλ, αφού αποτελείται από μεγάλα κομμάτια και δεν είναι επικίνδυνο ακόμα και ηλικίες κάτω των 3 ετών. Μετά, μπορεί να παίξει πάνω του!



Δείτε το online εδώ.

Τιμή: 27,95 ευρώ.

Τραπέζι δραστηριοτήτων

Ένα τραπέζι που τα έχει όλα, αφού δίνει στο παιδί την ευκαιρία να ασχοληθεί με πολλές δραστηριότητες και να ανακαλύψει τα χρώματα, τα σχέδια και τους ήχους, παίζοντας με τις ώρες. Κάτι μας λέει ότι δεν θα ξεκολλάει εύκολα.



Θα το βρείτε εδώ.

Τιμή: 29,90 ευρώ.

Για ηλικίες από 2 ετών.

Μανιτάρια σφυροκοπήματος

Τα ξύλινα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα γι’ αυτό και μας αρέσει να τα προτείνουμε. Στο συγκεκριμένο, όταν ο παίκτης χτυπάει το ένα μανιτάρι με το σφυράκι, το δεύτερο σηκώνεται. Το παιδί μαθαίνει να συντονίζει τις κινήσεις του και βλέπει πως κάθε του κίνηση, έχει ένα αποτέλεσμα.



Βρείτε το εδώ.

Τιμή: 19 ευρώ.

Για παιδιά από 1 έτους.

Μαγνητική φάρμα

Το παιδί πρέπει να μετακινήσει τον αγρότη και τα ζωάκια χρησιμοποιώντας το ραβδί που είναι δεμένο πάνω στον πίνακα για να μην χαθεί. Για να πετύχει τον στόχο του, πρέπει να κάνει τις σωστές κινήσεις και επιστρατεύσει την παρατηρητικότητά του.



Βρείτε το online εδώ.

Για παιδιά από 1 έως 3 ετών.

Περπατούρα 

Οι βόλτες του παιδιού στο πάρκο, την παιδική χαρά ή τη βεράντα (αν είναι αρκετά μεγάλη) μπορούν να γίνουν πολύ πιο διασκεδαστικές με μια περπατούρα. Φυσικά, το μικρό σας δεν χρειάζεται να ξέρει πετάλι, απλώς θα οδηγεί ανέμελα!

Αγοράστε το online εδώ.

Τιμή: 25 ευρώ.

Για ηλικίες από 1- 3 ετών.

Ξυλόφωνο και πιανάκι 2 σε 1 Little Tikes

Στους μικρούς μουσικόφιλους, χαρίστε ένα ξυλόφωνο για να… συνθέσουν τη μουσική τους και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Τα ραβδάκια είναι συνδεδεμένα με το παιχνίδι για να μην χάνονται και αναγκαστείτε να τα ψάχνετε μετά.



Θα το βρείτε εδώ.

Τιμή: 22 ευρώ.

Για ηλικίες από 1 έτους.

Παζλ με… ήχους

Κάθε φορά που το παιδί βάλει στη σωστή θέση κάθε κομμάτι του παζλ, ακούει κι έναν ήχο- έτσι ξέρει ότι τα κατάφερε. Κάθε κομμάτι έχει και μια λαβή για να μπορεί το παιδί να τα μετακινεί εύκολα.



Αγοράστε το online από εδώ.

Τιμή: 19,95 ευρώ.

v