12 απίστευτες πληροφορίες που δεν ξέρατε για τους Σκορπιούς

12 απίστευτες πληροφορίες που δεν ξέρατε για τους Σκορπιούς

«-Καλησπέρα, έχω ακούσει πολλά για εσένα Σκορπιέ.

- Ναι, αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα.»

Όταν λες σε κάποιον ότι είσαι Σκορπιός, οι αντιδράσεις είναι αρκετά προβλέψιμες. Θα ακούσεις «Απαπά! Κακό!» ή «Εσείς οι Σκορπιοί είστε ιδιαίτερα παιχνιδιάρηδες ε;» και θα σου κλείσουν πονηρά το μάτι, λες και είσαι ο θεός Κάμα. Οι εικασίες για το άτομό του είναι πολλές και οι φήμες ακόμα περισσότερες. Τι ισχύει, όμως, γι’ αυτό το ζώδιο; Μιας και έχει την τιμητική του αυτόν το μήνα (ετοιμαστείτε για δώρα!), ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να λάμψει η αλήθεια!

Ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε τον τίτλο «Γκουρού του Έρωτα», αλλά μην αφήνετε τη φαντασία σας να οργιάζει. Ο Σκορπιός, -όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα ζώδια- ανάλογα το ταίρι του και τη χημεία μεταξύ τους, μπορεί να γίνει αισθησιακός, ερωτικός και kinky. Aυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι απαξιώνει την τρυφερή πλευρά του έρωτα, ούτε ότι δεν την επιζητάει. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα! Γι’αυτό πριν τον παρομοιάσετε με τον σαδο-μιχ-μιχ Κρίστιαν Γκρέι, ξανασκεφτείτε το.

Η αγαπημένη του εκδίκηση είναι η διαγραφή: ανθρώπων και καταστάσεων. Ενώ ο Σκορπιός είναι εκρηκτικός και δεν κρύβει τι αντιπάθειές του, σπάνια θα μπει στον κόπο να εκδικηθεί πρακτικά αυτόν που τον πείραξε. Συνήθως, επιλέγει τον δρόμο της πλήρους απόρριψης. Διαγράφει απ’ το μυαλό και την καρδιά του ακόμη και ανθρώπους που αγάπησε πολύ, προκειμένου να έχει την ψυχική του ηρεμία.

Βαριέται...πολύ εύκολα. Καταπιάνεται με ό,τι κάνει, αφιερώνεται ψυχή τε και σώματι και μετά από λίγο, ιδίως όταν νιώσει ότι τα έχει δώσει όλα, ο ενθουσιασμός του ξεφουσκώνει πιο εύκολα και από τρύπιο μπαλόνι. Πολλές φορές αυτό συμβαίνει και με τους ανθρώπους, γι' αυτό και είναι ψυχασθενικά επιλεκτικός με φίλους και εραστές.

Διαχειρίζεται με δεξιοτεχνία τα οικονομικά του. Ποτέ δεν θα ακούσεις έναν Σκορπιό να παραπονιέται ότι ξέμεινε από λεφτά, ή ακόμη κι αν συμβαίνει αυτό, κανείς δεν θα το καταλάβει. Λατρεύει τις καβάτζες και, πιστέψτε μας, έχει πολλές! Κάθε τσέπη, κάθε τσάντα είναι πηγή εσόδων! Κάθε μήνα οργανώνει τον προϋπολογισμό του με ευλάβεια και φροντίζει να βάζει και κάτι στην άκρη για την «δύσκολη ώρα».

Όταν κοντοζυγώνει η καταστροφή, είναι ψύχραιμος. Στην καθημερινότητά τους, εκφράζονται έντονα, αγχώνονται και στο μυαλό τους όλα εκτυλίσσονται γρήγορα και δραματικά. Μέχρι να συμβεί κάτι όντως σοβαρό: τότε ο Σκορπιός –όντας και λίγο διχασμένη προσωπικότητα- με πλήρη διαύγεια και ηρεμία, προβάλλει τις ηγετικές του ικανότητες και δίνει τις σωστές λύσεις.

Σιχαίνεται τους κομπλεξικούς και αυτοαναφορικούς ανθρώπους. Αυτοί είναι το κόκκινο πανί του! Όταν δεν αδιαφορεί για την ύπαρξή τους, τους ειρωνεύεται και τους κοροϊδεύει είτε μπροστά τους, είτε πίσω από την πλάτη τους (ανάλογα με τα κέφια του).

Του αρέσει να τον θαυμάζουν…πολύ! Δεν θα το παραδεχτεί ποτέ ανοιχτά, αλλά το καταλαβαίνεις από το κοκκίνισμα στα αυτιά και τα μάγουλα. Επιζητά την αναγνώριση από τους δικούς του ανθρώπους και όταν του πλέκεις το εγκώμιο, ψηλώνει 2-3 πόντους!

Όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες, κλείνεται στον εαυτό του. Στον Σκορπιό αρέσει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους μόνο στα…καλά του. Όταν είναι πιεσμένος ή έχει προβλήματα, προτιμάει την μοναξιά του και την ησυχία του. Ξέρει ότι μόνος του θα βρει την λύση και αποτραβιέται. Θα γυρίσει μόλις είναι έτοιμος και συνήθως, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Ο Σκορπιός παρατηρεί με τεράστιο ενδιαφέρον τόσο τους ανθρώπους για τους οποίους ενδιαφέρεται, όσο και αυτούς που έχουν λίγη σημασία για εκείνον. Δύσκολα θα κρύψεις τα συναισθήματά σου από εκείνον, γιατί σε διαβάζει στις λεπτομέρειες. Είτε είναι ένα βλέμμα ή μια κίνηση του χεριού, θα την αποκωδικοποιήσει!

Μιλάνε πολύ, αλλά λένε λίγα. Ξέρει να κρύβεται και το κάνει με μαεστρία. Θα βομβαρδίσει τον συνομιλητή με πληροφορίες για εκείνον, κινδυνεύοντας ο ίδιος να γίνει αυτοαναφορικός, προκειμένου να μπερδέψει και να αποκρύψει τις σκέψεις του.

Φλερτάρει με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ίσως επειδή στην πραγματικότητα ντρέπεται να φλερτάρει, διακωμωδεί στοιχεία της εμφάνισης και του χαρακτήρα του, προκειμένου να νιώσει ασφαλής. Ωστόσο, όταν νιώσει ότι έχει κοινή «τρέλα» με τον εν δυνάμει εραστή του, χαλαρώνει και τον αντιμετωπίζει με τη σοβαρότητα που θεωρεί ότι του αξίζει.

Είναι πιστοί: στον λόγο τους και στους αγαπημένους τους. Αφιερώνονται με όλο τους το «είναι» και ο πόνος των άλλων γίνεται και δικός τους. Θα φτάσουν στα άκρα, προκειμένου να προστατεύσουν, πολλές φορές μάλιστα με προσωπικό τους κόστος.

v