Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμες φακές

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμες φακές

Ξέρουμε ότι οι φακές δεν είναι η αδυναμία των παιδιών, όμως δεν είναι ποτέ αργά να αλλάξουν γνώμη. Η food blogger Μαριαλένα Τερζή μοιράζεται μαζί μας μία πεντανόστιμη συνταγή για φακές σούπα με φρέσκια ντομάτα. Εκτός από food blogger, είναι και μαμά, γι' αυτό δεν χάνουμε κάτι να δοκιμάσουμε τη συνταγή που μας προτείνει και που μαγειρεύει και για τα παιδιά της.

Τι θα χρειαστείτε

1.5 κούπα φακές

1 ντομάτα

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 δαφνόφυλλα

1/4 κούπα ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Πριν μαγειρέψετε φακές, πρέπει να βεβαιωθείτε πως είναι καθαρές. Αν αγοράζετε χύμα φακές (οι συσκευασμένες συνήθως είναι καθαρές), θα πρέπει να μην έχουν πετρούλες και να απομακρυνθούν κάποιες που μπορεί να είναι χαλασμένες- θα το καταλάβετε από το περίεργο σχήμα, το χρώμα τους και ίσως και κομμάτια από άλλα σιτηρά που μερικές φορές μπερδεύονται ανάμεσά τους.

Βήμα 2ο

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις φακές σε μισό λίτρο νερό για 5 λεπτά και μετά τις σουρώνετε. Αυτή τη φορά, προσθέτετε μέσα στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και αλάτι. Μόλις το υγρό πάρει βράση, ξαναβάζετε μέσα τις φακές. 

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, σε ένα μούλτι προσθέτετε το σκόρδο, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Πολτοποιείτε τα υλικά και μαζί με τα δαφνόφυλλα τα προσθέτετε στην σούπα και τα ανακατεύετε.

Βήμα 4ο

Μισό από το ελαιόλαδο το προσθέτουμε στην βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνετε τις φακές να βράσουν για πολλή ώρα μέχρι να χυλώσουν. Όταν είναι έτοιμες, προσθέτετε το υπόλοιπο ωμό λάδι. 

Το αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι:

Σας φάνηκε... νόστιμο; Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συνταγές στο site της Μαριαλένας Τερζή, greekmamachef.gr!

v