Πόσο καιρό χρειάζεται μια νέα μαμά για να προσαρμοστεί στον καινούριο της ρόλο

Πόσο καιρό χρειάζεται μια νέα μαμά για να προσαρμοστεί στον καινούριο της ρόλο

Πολλές νέες μητέρες παραδέχονται πως η μητρότητα δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά του κόσμου. Πρέπει να μάθεις να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του μωρού, να θηλάζεις, να πλένεις και να αλλάζεις ένα νεογέννητο, να το κρατάς χωρίς να «σπάει» και όλα αυτά ενώ είσαι άυπνος και με τις ορμόνες σε παροξυσμό.

Κάθε γυναίκα χρειάζεται τον τρόπο και τον χρόνο της για να προσαρμοστεί στις νέες αυτές συνθήκες. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, δεν θα της πάρει πολύ παραπάνω από τρεις μήνες.

Το New Υόρκη Post αναφέρει ότι περίπου το 53% των νέων μητέρων ισχυρίζεται πως νιώθει καλύτερα με τον νέο της ρόλο έπειτα από 90 ημέρες. Η μελέτη παρακολούθησε 2.000 μητέρες, η πλειονότητα των οποίων παραδέχθηκε πως δεν έχει μνήμες από το πρώτο τρίμηνο με το μωρό, πράγμα που οφείλεται τόσο στην αϋπνία όσο και στην τεράστια συγκίνηση που βιώνουν οι νέοι γονείς.

Παρόλα αυτά, περίπου το 33% παραδέχθηκε ότι πλέον ανησυχεί περισσότερο από ποτέ για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, ενώ ένα 62% δηλώνει έκπληκτο για τον χρόνο που χρειάστηκε για προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ευτυχώς, από τη στιγμή που η νέα ρουτίνα αρχίζει να εδραιώνεται, οι μητέρες αποκτούν σιγουριά για τους νεοαποκτηθέντες ρόλους τους και όλα κυλούν ομαλά. Ή τέλος πάντων, όσο ομαλά μπορεί να κυλίσει η ζωή με τα παιδιά...

Πηγή: moms.com

v