Πώς να μην βαριούνται τα παιδιά όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι

Πώς να μην βαριούνται τα παιδιά όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι

Ένα από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι (εκτός από το μενού της βραδιάς φυσικά!) είναι με ποιον τρόπο δεν θα βαρεθούν τα παιδιά όσο οι «μεγάλοι» τα λέτε. Για να μείνετε όλοι ευχαριστημένοι, προσπαθήστε να τα κρατήσετε απασχολημένα την επόμενη φορά που θα έχετε επισκέψεις, έτσι ώστε να περάσετε εσείς καλά και εκείνα, καλύτερα!

Ζητήστε τη βοήθειά τους

Στα παιδιά αρέσει να αισθάνονται ότι βοηθούν πολύ περισσότερο απ’ ότι φανταζόμαστε. Γιατί, λοιπόν, να μην τους ζητήσετε να... βάλουν ένα χεράκι στις προετοιμασίες, στρώνοντας για παράδειγμα το τραπεζομάντηλο ή βγάζοντας τα αναψυκτικά απ’ το ψυγείο; Αναλαμβάνοντας αυτές τις μικροδουλειές, θα νιώσουν ότι συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία και ότι κάνουν κάτι πραγματικά χρήσιμο. 

Οι παιδικές ταινίες και σειρές είναι σύμμαχός σας!

Όπως γνωρίζουμε πολύ καλά, τα παιδιά δύσκολα μπορούν να αντισταθούν στις αγαπημένες τους ταινίες και σειρές. Μια καλή λύση, λοιπόν, όταν εμείς καθόμαστε στο σαλόνι με τους καλεσμένους είναι να τα αφήσουμε να απολαύσουν μία βραδιά σινεφίλ, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Αν η μεγάλη τηλεόραση είναι στο δικό σας δωμάτιο, αφήστε τα να απλωθούν στο διπλό κρεβάτι για να δουν την ταινία ή τη σειρά που θα επιλέξουν, και μάλιστα στην τηλεοπτική τους πρεμιέρα, με μεγάλη... άνεση και κάντε τους έκπληξη με φρέσκα ποπ- κορν που θα φτιάξετε εκείνη την ώρα! Ακόμα και όταν έρθει η ώρα του φαγητού, μπορούν να κάνουν ένα διάλειμμα- τα παιδιά μπορούν απλώς να πατήσουν το κουμπί του pause (εξάλλου, ξέρουμε όλοι πόσο εξοικειωμένα είναι με την τεχνολογία) και αφού αδειάσουν το πιάτο τους, να συνεχίσουν την ταινία από το σημείο που την άφησαν, χωρίς να χάσουν λεπτό από τους αγαπημένους τους ήρωες.

Αφήστε τα να απασχοληθούν με μια δραστηριότητα που θα τους πάρει χρόνο

Δεδομένου ότι η επίσκεψη των καλεσμένων θα διαρκέσει αρκετά, τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν απασχολημένα με μια δραστηριότητα που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον τους για πολλή ώρα! Μια καλή ιδέα είναι να εγκαινιάσουν εκείνο το παζλ με τα πολλά κομμάτια που ακόμα δεν έχουν επιχειρήσει ν’ αρχίσουν. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι θα έχουν κάτι να κάνουν χωρίς να έρχονται συχνά- πυκνά να σας λένε με παράπονο «Μαμά, βαριέμαι!»…

Ετοιμάστε μια παιδική γωνιά δίπλα σας

*Φωτογραφία: 3.bp.blogspot.com

Αρκετές φορές συμβαίνει το εξής περίεργο όταν έχουμε επισκέψεις: από τη μία, τα παιδιά βαριούνται να κάθονται μαζί μας και να ακούν τις συζητήσεις των μεγάλων, από την άλλη, όμως, δεν θέλουν να μείνουν στο δωμάτιό τους. Αν και τα μικρά σας δεν θέλουν να φύγουν από την παρέα σας, αφήστε τα να μείνουν μαζί σας στο σαλόνι ή την τραπεζαρία αλλά στον δικό τους ανεξάρτητο χώρο. Βάλτε σε μια γωνία ένα παιδικό τραπεζάκι με όλα τα απαραίτητα… σύνεργα, όπως τα αγαπημένα τους βιβλία, μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής κ.ο.κ και αφήστε τα να δημιουργήσουν. Και φυσικά, όταν έρθει η ώρα του φαγητού, μπορούν να φάνε εκεί! Έτσι, θα νιώθουν ότι είναι δίπλα σας χωρίς να είναι αποκομμένα από τους μεγάλους αλλά κυρίως, χωρίς να βαριούνται.

v