Ένα κοριτσάκι 17 μηνών πέθανε από ασφυξία ενώ κοιμόταν στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Ένα κοριτσάκι 17 μηνών πέθανε από ασφυξία ενώ κοιμόταν στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Μια μητέρα έλαβε το χειρότερο τηλεφώνημα της ζωής της, όταν η babysitter την ειδοποίησε, ότι η 17 μηνών κόρη της δεν ξύπνησε ποτέ από τον μεσημεριανό της ύπνο. Το άτυχο κοριτσάκι κοιμόταν στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου, που όμως της στοίχισε τη ζωή!

 

 

Η επίσημη αιτία θανάτου της Μία ήταν η ασφυξία. Η στάση του σώματός της στο ειδικό κάθισμα για μωρά, εμπόδιζε τη σωστή λειτουργία του αεραγωγού, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή της.

«Τα παιδικά καθίσματα για τα αυτοκίνητα είναι σχεδιασμένα μόνο για την ασφάλεια του παιδιού και δεν ενδείκνυνται για ύπνο» υποστηρίζει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Καταναλωτών και συνεχίζει: «δυστυχώς αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψη τους πολλοί γονείς και δεν σκέφτονται τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν».  

Η μητέρα τρία χρόνια μετά από την τραγική εκείνη μέρα, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βεβαιωθεί πως κανένας άλλος γονιός δεν θα χάσει το παιδί του εξαιτίας αυτού του λάθους.

«Περπατώ στην πόλη και όποτε βλέπω τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το κάθισμα του αυτοκινήτου σε καρέκλες ή τραπέζια, πηγαίνω κοντά τους και τους εφιστώ την προσοχή. Φέρνω την ιστορία της Μία σαν παράδειγμα για να τους προειδοποιήσω».  

Εάν αφήσετε την φροντίδα του παιδιού σας σε κάποιον τρίτο, βεβαιωθείτε ότι κατανοούν πως το παιδί δεν πρέπει να κοιμάται στο κάθισμα του αυτοκινήτου αλλά και οποιονδήποτε άλλον κανόνα ασφαλείας που έχετε υιοθετήσει για την ασφάλειά του.

Πηγή: https://www.popsugar.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v