5 ερώτικα μυθιστορήματα που θα σας (σ)εξιτάρουν

5 ερώτικα μυθιστορήματα που θα σας (σ)εξιτάρουν

Έρωτες, πάθη, λάγνες σεξουαλικές περιγραφές: αυτά τα 5 μυθιστορήματα περιλαμβάνουν τα πάντα και θα κάνουν τη φαντασία σας να οργιάσει. Και όχι δεν μιλάμε για τις 50 αποχρώσεις του γκρι!

Η ιστορία της Ο

Συγγραφέας: Πολίν Ρεάζ

Πριν γραφτεί η (χλιαρή) ιστορία του σαδο-μιχ-μιχ Κρίστιαν Γκρέι και της παρθενοπιπίτσας Νατασούλας, το μακρινό 1954 η συγγραφέας Πολίν Ρεάζ έγραψε το πιο τολμηρό σαδομαζοχιστικό βιβλίο που έμελλε να γίνει από τα πιο πολυδιαβασμένα έργα της γαλλικής λογοτεχνίας. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η νεαρή φωτογράφος Ο, η οποία πηγαίνει τρόφιμος σε μια ιδιωτική σχολή σαδομαζοχισμού για να εκπαιδευτεί ως υποτακτική, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ακόρεστες σεξουαλικές επιθυμίες του φίλου της. Μετά την αποφοίτησή της όμως, καταλήγει να «υπηρετεί» τον ιδιαίτερα βιτσιόζο Σερ Στέφεν-που ήταν φίλος του συντρόφου της-. Η Ο τον ερωτεύεται και για χάρη του αποφασίζει να συνεχίσει τις…σπουδές της στο αντικείμενο. Για όσους δεν θέλουν να μείνουν μόνο στο βιβλίο, ενημερώνουμε ότι η ιστορία μεταφέρθηκε στον γαλλικό κινηματογράφο το 1975.

Ο τροπικός του καρκίνου


Συγγραφέας: Xένρυ Μίλερ

Ο τροπικός του καρκίνου θεωρούταν από πολλούς κριτικούς λογοτεχνίας, έργο πορνογραφικό και χυδαίο για τα δεδομένα της εποχής. Ήταν το βιβλίο που έδινε γροθιά στην πουριτανική κοινωνία του Παρισιού γιατί μιλούσε για το σεξ με ωμότητα, χωρίς γλυκερές περιγραφές. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από έναν φτωχό συγγραφέα που ζει από την ελεημοσύνη των ελάχιστων φίλων του στο Παρίσι του μεσοπολέμου. Στον δρόμο του συναντάει πόρνες, απατεώνες και διανοούμενους με τους οποίους συγχρωτίζεται άλλοτε επιδερμικά και άλλοτε πιο ουσιαστικά. Οι σεξουαλικές περιπέτειες του ήρωα δεν κρύβουν κανενός είδους σεμνοτυφίας και σίγουρα δεν τους λείπει η φαντασία!

Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ


Συγγραφέας: Ντ. Χ Λώρενς

Το βιβλίο αυτό έχει ενταχθεί στα 100 καλύτερα μυθιστορήματα του 20ου αιώνα και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Θεωρείται ένα από τα παγκόσμια αριστουργήματα της ερωτικής λογοτεχνίας και είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους των κριτικών λογοτεχνίας, λόγω της τολμηρής γραφής του συγγραφέα. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η όμορφη Κωνστάνς ευγενικής καταγωγής που δυστυχεί στον γάμο της μετά τον πόλεμο που άφησε παράλυτο τον άντρα της. Οι ερωτικές επιθυμίες της είναι τόσο έντονες που δεν διστάζει να προδώσει την αφοσίωση για τον σύζυγό της και να καταλήξει στην αγκαλιά του δασοφύλακα Όλιβερ. Η σχέση τους είναι παθιασμένη, καθοδηγείται από ζωώδη ένστικτα και «αδιαφορεί» για το κοινωνικό σκάνδαλο που αναπόφευκτα θα δημιουργήσει. Η γλώσσα του συγγραφέα είναι μοναδική, γιατί χρησιμοποιεί πολύ φυσικά τις πιο «βρώμικες» λέξεις κάνοντας τους αναγνώστες να…κοκκινίζουν.

Η σεξουαλική ζωή της Κατρίν Μιγιέ


Συγγραφέας: Κατρίν Μιγιέ

«Η σιγουριά του να έχω σεξουαλικές σχέσεις κάτω απ' όλες τις συνθήκες, με όλα τα άτομα που το επιθυμούσαν, ήταν ο καθαρός αέρας με τον οποίο γεμίζουμε τα πνευμόνια μας όταν περπατάμε ως την άκρη μιας στενής προβλήτας». Αυτά ήταν τα άκρως σκανδαλώδη λόγια της Κατρίν Μιγιέ, μιας διακεκριμένης κριτικού τέχνης, η οποία δεν δίστασε όχι μόνο να αποκαλύψει όλες τις σεξουαλικές της περιπέτειες, αλλά και να τις γράψει με περίσσια ωμότητα. Η ερωτική της ζωή δεν μπαίνει σε καλούπια και περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα: ομαδικό σεξ, ομοφυλοφιλικές τάσεις, σεξ με άγνωστους και η λίστα των επιθυμιών της απλώς αυξάνεται!

Η ωραία της ημέρας

Συγγραφέας: Ζοζέφ Κεσέλ

Το βιβλίο πρωτοκυκλοφόρησε το 1928 και δημιούργησε τεράστιο σάλο γιατί πολύ απλά έθιγε ένα θέμα ταμπού για εκείνη την εποχή: την γυναικεία σεξουαλικότητα. Η ηρωίδα Σεβερίν είναι σεξουαλικά ψυχρή και αρνείται να κάνει σεξ με τον σύζυγό της. Αυτό όμως δεν την εμποδίζει απ’ το να φαντασιώνεται. Κρυφό της όνειρο είναι να βρει δουλειά σ’ έναν οίκο ανοχής που θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα και τις πιο απόκρυφες σκέψεις της. Η ιστορία της δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Γάλλο σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ και το 1966 το βιβλίο έγινε ταινία με πρωταγωνίστρια την ακαταμάχητη Κατρίν Ντενέβ.

v