Στην γέννα το στήριγμά σου είναι ο άνθρωπός σου:12 φωτογραφίες που το αποδεικνύουν

Στην γέννα το στήριγμά σου είναι ο άνθρωπός σου:12 φωτογραφίες που το αποδεικνύουν

Tην ώρα του τοκετού μπορεί εμείς οι μαμάδες να είμαστε στο επίκεντρο της προσοχής, όμως και οι μπαμπάδες παίζουν σημαντικό ρόλο. Από ένα απλό χάδι μέχρι τα ενθαρρυντικά λόγια που θα μας δώσουν κουράγιο, είναι το στήριγμά μας. H φωτογράφος Kirsti Perez τονίζει ότι εκείνη τη στιγμή δίνεται η ευκαιρία στους άντρες να συνειδητοποιήσουν πως η παρουσία τους και μόνο, είναι το τονωτικό που χρειάζεται κάθε γυναίκα για να προχωρήσει.

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο την δύναμη της στήριξης του αγαπημένου σου.

Φωτογραφία: Lisa Olschewske

«Αυτό το ζευγάρι δυσκολεύτηκε πολύ να τεκνοποιήσει. Στο ιστορικό της μητέρας υπήρχαν ήδη 3 αποβολές. ''Οι αρχικές μου σκέψεις ήταν ότι πονάει πολύ και χαίρομαι που τελείωσε, αλλά μετά σκέφτηκα: ο γιος μου είναι ζωντανός και θα γυρίσουμε όλοι μαζί σπίτι μας.''»

Φωτογραφία: Fabbiano Knopp

H κόρη τους γεννήθηκε στο σπίτι και ο σύζυγος την κρατούσε αγκαλιά σχεδόν, όλη την ώρα.

Φωτογραφία: Blossom and bloom photography

«Αυτός ο μπαμπάς στην αρχή φοβόταν πολύ να συμμετέχει στην όλη διαδικασία αλλά έβαλε τα δυνατά του και δεν δίστασε να βοηθήσει στη γέννηση του παιδιού του με τη βοήθεια της νοσοκόμας και του γιατρού.»

Φωτογραφία: Kirstie Perez Photography

«Ήταν από τις πιο δύσκολες γέννες που έχω φωτογραφήσει. Ο σύζυγος ψιθύριζε συνεχώς ενθαρρυντικά λόγια στην γυναίκα του, χαϊδεύοντας το πρόσωπό της.»

Φωτογραφία: Kirstie Perez Photography

«Αυτοί οι δύο σύντροφοι συνεννοούνταν με τα μάτια.»

Φωτογραφία: Kirstie Perez Photography

«''Μπορείς...μπορείς...'' και δεν άφησε το χέρι της ούτε στιγμή. Εκτός από τότε που γεννήθηκε το παιδί τους.»

Φωτογραφία: Jo Price Photography

«Ήταν το τελευταίο ''σπρώξιμο'' πριν γεννηθεί το μωρό τους. Η συμπαράσταση που έδειξε αυτός ο μπαμπάς στη σύντροφό του τα λέει όλα!»

Φωτογραφία: Kirstie Perez Photography

«Πάντα οι σύντροφοι βρίσκονται στη σκιά νιώθοντας ανήμποροι, χωρίς όμως να συνειδητοποιούν πόση δύναμη δίνουν στις γυναίκες τους.»

Φωτογραφία: Nicole Burmeister

«Ο μπαμπάς συμμετείχε ενεργά στη γέννηση του γιου του. Οι τρεις τους από εκείνη την στιγμή, δημιούργησαν έναν ισχυρό δεσμό.»

Φωτογραφία: Bonnie Bee Photography and Events

«Αυτή η γυναίκα γέννησε χωρίς επισκληρίδιο. Η μοναδική της ''ανακούφιση'' ήταν ο σύντροφός της που την κρατούσε με όλο του το είναι.»

Φωτογραφία: Naissance Photography

«Σε αυτό το ζευγάρι έτυχε απρογραμμάτιστη καισαρική τομή. Ο σύζυγος προσπαθούσε να καθησυχάσει την γυναίκα του μιλώντας της τρυφερά.»

Φωτογραφία: Ker-Fox Photography

«Αυτή η γέννα είναι από τις αγαπημένες μου φωτογραφήσεις. Ο πατέρας στήριζε την γυναίκα του συνεχώς και όταν γεννήθηκε η κόρη του με το ζόρι συγκράτησε τα δάκρυά του.»

Πηγή: Huffpost.com

v