Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι

Ποια είναι η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι

Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά ή μήπως… κοιτά; Κατά καιρούς σε πολλά πηγαδάκια αντρών και γυναικών ακούς φίλους να διαφωνούν για το αν η μικρή ή μεγάλη διαφορά ηλικίας σε ένα ζευγάρι είναι ο παράγοντας που θα δείξει αν η σχέση ή ο γάμος θα ευδοκιμήσει ή θα καταλήξει σε χωρισμό ή διαζύγιο. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Ατλάντα, οι επιστήμονες βρήκαν (μάλλον) την απάντηση.  Φυσικά κάθε περίπτωση και κάθε ζευγάρι διαφέρουν και δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι τα ευρήματα της έρευνας είναι απόλυτα. Όμως, θωρείται ότι η ιδανική διαφορά ηλικίας μπορεί να υπολογιστεί με τη βοήθεια των μαθηματικών και της στατιστικής.

Στη μελέτη συμμετείχαν 3000 άτομα που είχαν παντρευτεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους. Οι επιστήμονες βρήκαν ένα κοινό μεταξύ των συμμετεχόντων: ότι όσο πιο μεγάλη ήταν η ηλικιακή διαφορά σε ένα ζευγάρι, τόσο περισσότερες ήταν και οι πιθανότητες να χωρίσει.

Συγκεκριμένα, τα ζευγάρια που είχαν πάνω από 5 χρόνια διαφορά είχαν 18% πιθανότητες να χωρίσουν ενώ οι πιθανότητες για τους συντρόφους με διαφορά 10 ετών και πάνω αυξάνονταν στο 30%. Τα ποσοστά είναι δυσοίωνα για τα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά, από 20 χρόνια και πάνω, με τον χωρισμό και το διαζύγιο να νικάει με ποσοστό 95%. Μαζί με την ηλικία οι ερευνητές συνυπολόγισαν και άλλους παράγοντες, όπως την απόκτηση παιδιών, τη διάρκεια της σχέσης πριν τον γάμο και το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων.

Και για να έρθουμε στο… δια ταύτα, σύμφωνα με τα στοιχεία η ιδανική διαφορά ηλικίας για ένα ζευγάρι είναι από 1 έως 3 χρόνια αφού οι πιθανότητες να χωρίσουν αγγίζουν μόλις το 3%.

Το σημαντικό είναι να αφήσουμε στην άκρη τα νούμερα και να είμαστε ευτυχισμένοι με τον σύντροφό μας. Η ηλικία είναι απλώς ενδεικτική!

Πηγή: brightside.me

 

v