Η ιδανική μουσική για yoga και pilates

Η ιδανική μουσική για yoga και pilates

Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη διεξαγωγή των ασκήσεων yoga και pilates, λένε οι ειδικοί. Ακούστε τη λίστα που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα απογειώσει το πρόγραμμά σας.

Σε μελέτη που έγινε το 2006 από το Ινστιτούτο Επιστημών Κίνησης της Ρώμης, ερευνητές ζήτησαν από δύο ομάδες εθελοντών να τρέξουν σε έναν διάδρομο γυμναστικής για 15 λεπτά με τέτοια ένταση όση απαιτείται για ένα «δυνατό» μάθημα Power Yoga.

Η μία ομάδα έπρεπε να ακούει «ανεβαστική» μουσική με πολλά beats. Η άλλη ομάδα έπρεπε να τρέχει χωρίς να ακούει τίποτα. Οι επιστήμονες μέτρησαν το γαλακτικό οξύ, τη νορεπινεφρίνη (ορμόνη του στρες που εμφανίζεται στο αίμα), την αρτηριακή πίεση και τους παλμούς των δύο ομάδων και βρήκαν ότι σε αυτούς που γυμνάζονταν συνοδεία μουσικής όλα ήταν πολύ χαμηλότερα.

Το συμπέρασμά τους; Η μουσική μπορεί να μας χαλαρώσει. Έτσι μπορούμε να συγκεντρωθούμε καλύτερα στην φόρμα μας και στην μετάβαση από την μία άσκηση στην άλλη, χωρίς να μας αποσπά η κόπωση.

Ο Αμερικανός δάσκαλος Yoga και ιδιοκτήτης του κέντρου Sonic Yoga στη Νέα Υόρκη, Jonathan Fields, συμβουλεύει όταν πραγματοποιούμε ασκήσεις που απαιτούν αυτοσυγκέντρωση σε συγκεκριμένες στάσεις σώματος και σταθερότητα, να επιλέγουμε μουσική με σταθερό, επαναλαμβανόμενο ρυθμό, και προτείνει το παρακάτω playlist...

Quiet 3 - Sheila Chandra

Ακούστε το εδώ.

Simple Things - Zero 7

Ακούστε το εδώ.

Cherry Blossom Girl (Hope Sandoval Version) - Air

Ακούστε το εδώ.

Hidden Place – Björk

Ακούστε το εδώ.

The Sea – Morcheeba

Ακούστε το εδώ.

Sweet Lullaby - Deep Forest

Ακούστε το εδώ.

Seed - Afro Celt Sound System

Ακούστε το εδώ.

Devotional - Tabla Beat Science

Ακούστε το εδώ.

Naima - Angélique Kidjo

Ακούστε το εδώ.

Kaluli Groove - Mickey Hart & Zakir Hussain

Ακούστε το εδώ.

Thank You for Hearing Me - Sinéad O'Connor

Ακούστε το εδώ.

Πηγή: Women's Health

v