Ελληνική Αστυνομία: Τι να προσέχετε αν ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών στα social media

Ελληνική Αστυνομία: Τι να προσέχετε αν ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών στα social media

Οι περισσότεροι γονείς έχουν δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες φωτογραφίες στο κινητό με τα παιδιά τους. Κάποιοι επιλέγουν να τις μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους, «ανεβάζοντάς» τις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα social media. Ωστόσο, οι κίνδυνοι του διαδικτύου είναι πολλοί και τα ψηφιακά ίχνη που αφήνουμε άθελά μας μπορεί αν βλάψουν το παιδί.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των γονιών, η Ελληνική Αστυνομία ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook, τη φωτογραφία ενός μωρού του οποίου τα χαρακτηριστικά έχουν καλυφθεί με ένα emoji, συνοδευόμενη από το εξής κείμενο:

«Καταλαβαίνουμε... Είσαι περήφανος γονιός και θες να αναρτήσεις φωτογραφία με το παιδάκι σου στα social media!

Αν επιμένεις, τουλάχιστον κάνε το με στυλ!

Προστάτεψέ το...»

Η συμβουλή, λοιπόν, της Ελληνικής Αστυνομίας προς όλους τους γονείς είναι να κρύβουν τα πρόσωπα των παιδιών τους με το ίδιο τρόπο όταν ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα social media έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος έκθεσής τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση κυκλοφόρησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, κοινοποιήθηκε πάνω από 470 φορές και προκάλεσε αρκετά σχόλια. To ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι πως κάποιοι συμφωνούν με αυτήν την πρακτική ενώ άλλοι την θεωρούν ανώφελη. Αν επιμένετε κι εσείς να ανεβάζετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media, θ’ ακολουθήσετε τη συμβουλή της ΕΛ.ΑΣ;

Πηγή: facebook.com/Ελληνική Αστυνομία

v