Πώς να διακοσμήσετε το τραπεζάκι του σαλονιού

Πώς να διακοσμήσετε το τραπεζάκι του σαλονιού

Είναι στη μέση του σαλονιού και συνήθως καλύπτεται από διακοσμητικά, κορνίζες, εφημερίδες, περιοδικά και τηλεχειριστήρια. Είναι, όμως, ένα από τα πρώτα έπιπλα που παρατηρούν οι καλεσμένοι, αλλά και εμείς όταν καθόμαστε στον καναπέ του σαλονιού μας. Πώς μπορούμε να το αλλάξουμε για να γίνει πιο όμορφο, αλλά και πιο πρακτικό;

Σε περίπτωση που είστε λάτρης της minimal διακόσμησης αλλά και του… φενγκ σούι, βάλτε στο κέντρο μια σύνθεση από φυτά εσωτερικού χώρου και αποθηκεύστε στα ντουλάπια τα περιττά διακοσμητικά.



Τα μικρά και μεγάλα κεριά είναι μια πολύ απλή και οικονομική λύση για να ανανεώσετε όχι μόνο το τραπεζάκι, αλλά και τον χώρο του σαλονιού. Extra tip: για να μη στάζουν τα κεριά όταν τα ανάβετε, τοποθετήστε τα μέσα σε έναν δίσκο.



Αν το τραπεζάκι είναι μικρό, προτιμήστε την μακρόστενη διακόσμηση όπως τα ψηλά κηροπήγια, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνουν όλον τον χώρο.



Μερικά από τα βιβλία που έχετε στη βιβλιοθήκη, μπορούν να διακοσμήσουν το τραπεζάκι του σαλονιού δίνοντας στον χώρο μια αίσθηση πιο σικάτη.



Επενδύστε σε ένα μοντέρνο διακοσμητικό που κλέβει την παράσταση και πλαισιώστε το με λιγότερο «θορυβώδη» αντικείμενα.



Βάλτε τα κλασικά παλιά βάζα αξίας που συνήθως έχουν τη μπλε- άσπρη αντίθεση σε κοινή θέα για να κλέψουν τις εντυπώσεις.



Προσθέστε ένα έντονο χρώμα στα διακοσμητικά αν θέλετε να δώσετε μια ανοιξιάτικη νότα στο σαλόνι σας.



Αν έχετε όρεξη να δημιουργήσετε λίγο παραπάνω, μπορείτε να απλώσετε στο τραπεζάκι μερικές παλιές καρτ ποστάλ ή φωτογραφίες από ταξίδια και να τις καλύψετε με ένα κομμάτι τζάμι για να προστατεύονται.



Χρησιμοποήστε για τραπεζομάντηλο κάτι πιο… πρωτότυπο: ένα σκληρό επίπεδο μαξιλάρι όπως αυτό της φωτογραφίας ή ένα ριχτάρι του καναπέ είναι Μια εναλλακτική πρόταση για να καλύψετε με στιλ το τραπεζάκι σας!



*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το pinterest.com

v