5 σειρές... γένους θηλυκού που θα σας κάνουν να κολλήσετε

5 σειρές... γένους θηλυκού που θα σας κάνουν να κολλήσετε

Είναι κάποιες σειρές που οι γυναίκες προτιμούν είτε γιατί ταυτίζονται έστω και λίγο με τις πρωταγωνίστριες είτε γιατί είναι «ανάλαφρες» και ιδανικές για να τις χαζέψεις πριν τον ύπνο. Αν έχετε τελειώσει, λοιπόν, όλες τις σειρές που βλέπατε και δεν έχετε βρει με ποιες θα τις αντικαταστήσετε, μπορείτε να αρχίσετε κάποιες άκρως «γυναικείες» σειρές για να τις σχολιάζετε και με τις φίλες σας.

Orange is the new black

Η πλοκή διαδραματίζεται σε μια γυναικεία φυλακή και πρωταγωνίστριες είναι οι τρόφιμοί της. Κάθε γυναίκα έχει καταλήξει στη φυλακή για διαφορετικούς λόγους, έχει τη δική της ιστορία και το δικό της παρελθόν και αυτό είναι κατά τη γνώμη μας ένα από τα ατού της σειράς. Όλοι οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και το ενδιαφέρον είναι να βλέπεις πώς «δένουν» σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Επιπλέον, η σειρά έχει ήδη μπει στην έβδομη σεζόν κι έτσι θα έχετε πολλά επεισόδια να δείτε σερί μέχρι να φτάσετε στο σήμερα.

Grace and Frankie

*Φωτογραφία: flare.com

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να την αρχίσετε. Πρώτον, πρωταγωνίστριες της σειράς είναι η Τζέιν Φόντα και η Λίλι Τόμλιν. Δεύτερον, έχει από πίσω της τους δημιουργούς της αγαπημένης μας σειράς «Φιλαράκια», επομένως η επιτυχία της είναι μάλλον εγγυημένη. Η υπόθεση είναι πρωτότυπη και πολύ χαριτωμένη. Οι δύο γυναίκες, που έχουν «πατήσει» τα 70 χωρίζουν ταυτόχρονα από τους συζύγους τους και τελικά γίνονται άσπονδες φίλες. Η σειρά πραγματεύεται το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνεις μια νέα αρχή σ’ αυτή την ηλικία και πώς αντιμετωπίζει ο καθένας από εμάς τη μοναξιά.

Cable girls

*Φωτογραφία: medium.com

Οι ισπανικές σειρές και ταινίες είναι από μόνες τους μια κατηγορία- όσοι είστε λάτρεις του ισπανικού σινεμά θα το ξέρετε- γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς (βλέπε Casa De Papel). Οι 4 πρωταγωνίστριες της σειράς γνωρίζονται όταν αρχίζουν να δουλεύουν ως τηλεφωνήτριες στην ίδια εταιρεία στη Μαδρίτη. Καθεμία είναι ξεχωριστή, όμως όλες τους είναι δυναμικές. Προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους και να επιβιώσουν σε μια κοινωνία που παραμένει αντρική κι εμείς γινόμαστε θεατές του αγώνα τους. Θα ήταν κρίμα να μην αναφέρουμε τα προσεγμένα σκηνικά και τα ρούχα που σε μεταφέρουν στη δεκαετία των 20.

SMILF

*Φωτογραφία: tf-cdn.com

Ίσως είναι η λιγότερο γνωστή σειρά στη λίστα μας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να τη δείτε- το αντίθετο μάλιστα! Είμαστε σίγουροι ότι πολλές γυναίκες θα ταυτιστούν με την Μπρίτζετ, μια ανύπαντρη μαμά που μεγαλώνει μόνη τον γιο της ενώ προσπαθεί να βρει τη δουλειά των ονείρων της και να αντιμετωπίσει την κριτική που δέχεται από τον περίγυρό της. Σας θυμίζει κάτι; Για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις, μπορεί η σειρά να αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια μαμά αλλά ταυτόχρονα το κωμικό στοιχείο παραμένει έντονο.

The Marvelous Mrs. Maisel

*Φωτογραφία: akns-images.eonline.com

Η εξαιρετική κυρία Maisel έχει κερδίσει ουκ ολίγα βραβεία, ανάμεσά τους και της καλύτερης κωμικής σειράς, και επάξια, αν μας ρωτάτε. Ως θεατές, γυρνάμε στη δεκαετία του 190 για να δούμε την ιστορία της Mrs. Maisel, μιας παντρεμένης μαμάς της οποίας ο κόσμος αλλάζει όταν ο σύζυγός της την απατάει και ο γάμος τους διαλύεται. Εκείνος προσπαθούσε να γίνει κωμικός, όμως τελικά κωμικός έγινε η γυναίκα του, η οποία μάλλον κατάφερε να διαπρέψει στον χώρο της stand up κωμωδίας. Σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία εκείνη όχι μόνο κατάφερε να ανακαλύψει το ταλέντο της αλλά και να το επικοινωνήσει στον κόσμο.

v