Πώς να διατηρήσετε τα μαύρα ρούχα σας σαν καινούρια

Πώς να διατηρήσετε τα μαύρα ρούχα σας σαν καινούρια

Τα μαύρα ρούχα είναι η… αδυναμία πολλών γυναικών και αντρών. Όσο κι αν μας αρέσουν, όμως είτε γιατί είναι σικ είτε γιατί μας «κόβουν» κιλά, είναι αρκετά ευαίσθητα σε λεκέδες και σημάδια ενώ χάνουν πολύ εύκολα το έντονο χρώμα τους. Ωστόσο,  μπορούμε να διατηρήσουμε το μαύρο χρώμα ζωντανό ώστε να αντέξουν στον χρόνο πολύ περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο απορρυπαντικό

Το κλασικό απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης σίγουρα είναι αποτελεσματικό όμως μπορεί να αφήσει άσπρα σημάδια στα μαύρα ρούχα και να κάνει το χρώμα τους να ξεθωριάσει. Η κατάλληλη επιλογή είναι ένα ειδικό υγρό απορρυπαντικό για μαύρα ρούχα που, λόγω των συστατικών του, κρατάει ζωντανό το χρώμα.

Προτιμήστε την πλύση στους 30 βαθμούς

Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνουν το χρώμα με αποτέλεσμα τα μαύρα ρούχα να ξεθωριάζουν. Στην επόμενη πλύση, επιλέξτε το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα στους 30 βαθμούς με λίγες στροφές. Μπορεί να έχετε αμφιβολίες αλλά θα δείτε ότι θα καθαρίσουν σε βάθος- τα απορρυπαντικά πλέον είναι πολύ ισχυρά.



Το σωστό στέγνωμα

Πριν βάλουμε τα ρούχα στο πλυντήριο, τα γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει και να τα απλώσουμε και μάλιστα σε όσο το δυνατόν πιο σκιερό μέρος αφού ο ήλιος και ειδικά ο καλοκαιρινός, είναι εχθρός του μαύρου. Αν διαθέτετε στεγνωτήριο, καλό θα είναι να το αποφύγετε και να το προτιμάτε μόνο για τα λευκά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Πώς να τα σιδερώνετε

Αν έχετε ήδη κάνει το λάθος, θα ξέρετε πως η απευθείας επαφή με το σίδερο αφήνει γυαλάδες στα μαύρα ρούχα. Η λύση, λοιπόν, είναι να βάλετε ανάμεσα στο ρούχο και το σίδερο ένα κομμάτι πανί έτσι ώστε να απορροφήσει τη θερμότητα να μην χαλάσει το χρώμα του.



Το κόλπο του καφέ

Φτιάξτε καφέ όχι μόνο για να τον πιείτε αλλά και για να «ζωντανέψετε» τα μαύρα σας ρούχα. Προσθέστε στο ξέβγαλμα της πλύσης καφέ ή μαύρο τσάι, τα οποία λειτουργούν ως φυσικές βαφές, στο ξέβγαλμα της πλύσης για να πετύχετε τον στόχο σας φυσικά.

Πιπέρι!

Πριν αρχίσει η πλύση προσθέστε μέσα στον κάδο του πλυντηρίου 1-2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι. Το πιπέρι θα «θωρακίσει» το μαύρο χρώμα αποτρέποντάς το από το να ξεθωριάσει.

*Φωτογραφία: dadubuzz.com

Η λύση της μπογιάς

Όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, υπάρχει πάντα η λύση της μπογιάς. Οι βαφές του εμπορίου είναι έτσι κι αλλιώς οικονομικές, επομένως αν δεν θέλετε να πετάξετε τα μαύρα ρούχα σας που έχουν γίνει γκρι, δεν χάνετε κάτι να δοκιμάσετε να τα βάψετε στο σπίτι. Θα πρέπει να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σίγουρο είναι πως εκτός από νερό, μια λεκάνη, γάντια για να μην λερωθείτε, θα χρειαστείτε και… ξίδι για να απορροφηθεί η μπογιά πιο εύκολα από το ρούχο.

*Φωτογραφία: wikihow.com

Extra tip: Για τα «φρέσκα» σημάδια από το αποσμητικό

Αν πετύχετε έναν καινούριο λεκέ ή σημάδι από το αποσμητικό, τρίψτε το ελαφρά με καλσόν. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο λεκές θα φύγει χωρίς να «τραυματίσει» το ρούχο και χωρίς να επεκταθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v