«Γιατί ζητάω από τους φίλους των παιδιών μου να αφήνουν τα κινητά στην είσοδο όταν έρχονται σπίτι»

«Γιατί ζητάω από τους φίλους των παιδιών μου να αφήνουν τα κινητά στην είσοδο όταν έρχονται σπίτι»

Όλο και περισσότερα παιδιά αποκτούν το πρώτο τους κινητό πριν την εφηβεία. Όσο κι αν καταλαβαίνουμε τον ενθουσιασμό τους όμως είναι πολύ νωρίς για να χάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού με τους φίλους τους. Αυτές δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν ενώ κινητά θα έχουν σε όλη τους την υπόλοιπη ζωή.

Η Glennon Doyle, συγγραφέας, ακτιβίστρια και μαμά βρήκε έναν τρόπο να κρατήσει μακριά από τα κινητά τους τα παιδιά της και τους φίλους τους όταν μαζεύονται σπίτι: τους ζητά να αφήνουν τα κινητά τους τηλέφωνα στην είσοδο έτσι ώστε να μιλήσουν, να παίξουν, να γελάσουν χωρίς τον... πειρασμό της τεχνολογίας.

«Αγαπάω τους φίλους των παιδιών μου τόσο πολύ που θέλω να μιλούν μεταξύ τους όταν έρχονται στο σπίτι μας. Η κόρη μου κι εγώ τους ζητάμε να αφήσουν τα κινητά τους στην είσοδο του σπιτιού. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί είμαστε οι οικοδέσποινες. Στην αρχή φαίνονται θυμωμένοι αλλά μετά είναι μάλλον ανακουφισμένοι. Ένα λεπτό αργότερα, τους βλέπω να κοιτάνε ο ένας τον άλλον. Και να μιλάνε. Και να χορεύουν και να γελούν. Θυμούνται ότι είναι με τους φίλους τους και ότι δεν έχουν ανάγκη να “είναι” κάπου αλλού.»

Η μέθοδος της Glennon έγινε viral όμως κάποιοι υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο, οι γονείς δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους σε περίπτωση ανάγκης. Εσείς τι πιστεύετε;

Πηγή: romper.com

 

v