7 απλές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε αν κάθεστε όλη μέρα στη δουλειά

7 απλές ασκήσεις που πρέπει να κάνετε αν κάθεστε όλη μέρα στη δουλειά

Αν δουλεύετε σε γραφείο, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες ώρες περνάτε καθισμένοι σε μια καρέκλα χωρίς να σηκωθείτε; Αν κάνετε τον υπολογισμό, μάλλον θα καταλάβετε γιατί νιώθετε πιασμένοι όταν επιστρέφετε σπίτι. Εξάλλου, είναι αποδεδειγμένο πως η καθιστική εργασία και γενικά η καθιστική ζωή έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στα κιλά και την εμφάνιση αλλά και στην υγεία και την ευεξία μας.

Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για το γυμναστήριο ούτε έχουμε τον χρόνο να κάνουμε πιλάτες ή power plate 3 φορές την εβδομάδα για να αντισταθμίσουμε τις ώρες που περνάμε καθηλωμένοι σε μια καρέκλα. Κάνοντας όμως λίγες πολύ απλές ασκήσεις ακόμα και την ώρα της δουλειάς, θα δούμε σίγουρα διαφορά!

Για τον λαιμό και τους ώμους

Για να αποφύγετε τα προβλήματα στην όραση και τους πονοκεφάλους, δοκιμάστε να ξεπιαστείτε μ’ αυτές τις ασκήσεις:

Πηγούνι και αντίθετος ώμος

Ακουμπήστε το ένα χέρι στον τοίχο, χαμηλώστε το κεφάλι, προσπαθήστε με το πηγούνι να ακουμπήσετε τον αντίθετο ώμο και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Μην καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια: το ζητούμενο είναι να νιώσετε ένα ανακουφιστικό «ζέσταμα» στους μύες και όχι πόνο. Μετά, επαναλάβετε με το άλλο χέρι.



Με τη βοήθεια του… τοίχου

Ακουμπήστε με την πλάτη στον τοίχο έτσι ώστε να ακουμπά και ο λαιμός σας σ’ αυτόν και τα πόδια να είναι αρκετά μπροστά, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Χαμηλώστε τους ώμους, τεντώστε τα χέρια στο πλάι και σηκώστε τα 10 φορές ενώ μένουν κολλημένα στον τοίχο.

Για τους καρπούς

Η χρήση του υπολογιστή και τα άβολα πληκτρολόγια μπορεί να είναι η αιτία που νιώθετε τους καρπούς σας πιασμένους.

Απλές πιέσεις

Με 2 μπαλάκια αντιστρές και ένα expander και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ασκείτε πίεση ακόμα και όσο κάθεστε στο γραφείο. Μ’ αυτή την τόσο απλή συνήθεια, οι σύνδεσμοι στους καρπούς θα δυναμώσουν και δεν θα παραπονιέστε για πονάκια σ’ αυτό το σημείο.



Ζεστάνετε τον καρπό

Με την παλάμη του ενός χεριού κάντε 10 κυκλικές κινήσεις σαν μασάζ στον καρπό του άλλου. Έπειτα, επαναλάβετε με το αντίθετο χέρι.

Γυμναστική για τα δάχτυλα

Πιάστε τον δείκτη του ενός χεριού με τον δείκτη του άλλου και αρχίστε να τραβάτε προς τα έξω. Κάντε το ίδιο με όλα τα δάχτυλα.

Για τη μέση και τους γλουτού

Ο πόνος στη μέση και η αίσθηση του βάρους στα πόδια μπορεί να οφείλονται στην καθιστική ζωή και την έλλειψη άσκησης. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αυτός ο τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει σε ισχιαλγία, που είναι ιδιαίτερα επίπονη και προκαλείται από τον ερεθισμό του ισχιακού νεύρου, που αρχίζει από τους γοφούς και καταλήγει στα πόδια.

Διατάσεις στο γραφείο

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας, τεντώστε μπροστά το ένα πόδια και σκύψτε αργά προς αυτό μέχρι το σημείο που μπορείτε χωρίς να καταπονηθείτε. Κάντε 5-10 επαναλήψεις και συνεχίστε με το άλλο πόδι. Αυτή η άσκηση θα ανακουφίσει τη μέση και θα βοηθήσει τον τένοντα του ποδιού να χαλαρώσει.



Η πιο απλή και χαλαρωτική άσκηση για το σπίτι

Ξαπλώστε στο στρωματάκι και βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω απ’ τον λαιμό. Λυγίστε το δεξί γόνατο και βάλτε το αριστερό πόδι ακριβώς πάνω πάνω στο δεξί γόνατο.



Στη συνέχεια, περάστε τα χέρια πίσω από το δεξί μηρό και τραβήξτε. Αν δεν μπορείτε να το πετύχετε, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα. Μη  σηκώσετε τους γλουτούς- προσπαθήστε να μείνετε σ’ αυτή τη θέση για 20-30 δευτερόλεπτα. Κάντε 2 επαναλήψεις και συνεχίστε με το άλλο πόδι.

Πηγή: Brightside.me

v