Αυτά τα χτενίσματα κρύβουν την άσπρη ρίζα

Αυτά τα χτενίσματα κρύβουν την άσπρη ρίζα

Μόνο όσες έχουν βαμμένα μαλλιά μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να βγαίνει κάθε 20 με 30 ημέρες το... «τέρας» της άσπρης ρίζας! Τι γίνεται, λοιπόν, όταν δεν προλαβαίνουμε να κλείσουμε ραντεβού στο κομμωτήριο ή ακόμη χειρότερα η τσέπη μας δεν αντέχει άμεσα την πολυπόθητη ανανέωση; Η λύση κρύβεται σε αυτά τα χτενίσματα που καλύπτουν το πρόβλημα αποτελεσματικά και κυρίως με στιλ.

 Φωτογραφία: brightside.me

Γαλλική πλεξούδα

Η γαλλική πλεξούδα μπορεί να κρύψει εύκολα τις άσπρες τρίχες και να κάνει το αποτέλεσμα να μοιάζει ομοιόμορφο. Φροντίστε, όμως, να την αρχίσετε από την κορυφή του κεφαλιού, έτσι ώστε να καμουφλάρετε το πρόβλημα.

Πώς να το πετύχετε

Ξεκινήστε πιάνοντας μια μεγάλη τούφα μαλλιών απ’ την κορυφή του κεφαλιού. Χωρίστε αυτήν την τούφα σε τρεις μικρότερες ίδιου πάχους. Σταυρώστε τη δεξιά τούφα πάνω απ’ τη μεσαία κι έπειτα την αριστερή πάνω απ’ τη μεσαία, σαν να κάνετε μια κανονική πλεξούδα. Κρατήστε και τις τρεις τούφες με το αριστερό σας χέρι φροντίζοντας να μείνουν διαχωρισμένες. Περάστε αυτή τη δεξιά τούφα πάνω απ’ τη μεσαία και φέρτε τη μεσαία στο δεξί μέρος. Κρατήστε με το δεξί σας χέρι την πλεξούδα,  φροντίζοντας να μείνουν διαχωρισμένες οι τούφες της.Πιάστε μια τούφα μαλλιών απ’ την αριστερή πλευρά του κεφαλιού και προσθέστε την στην αριστερή τούφα της πλεξούδας. Περάστε την αριστερή τούφα μαλλιών πάνω απ’ τη μεσαία και φέρτε τη μεσαία τούφα στ’ αριστερά, όπως κάνατε και πριν. Συνεχίστε σταυρώνοντας τούφες απ' το δεξί και το αριστερό μέρος, φροντίζοντας να τις πλέκετε μεταξύ τους σφιχτά.

Χωρίστρα ζιγκ ζαγκ

Η χωρίστρα ζιγκ ζαγκ πλέκει τα μαλλιά με τέτοιον τρόπο, ώστε να κρύβεται η ρίζα αποτελεσματικά.

Πώς να το πετύχετε

Αφού λούσετε τα μαλλιά σας και πριν τα στεγνώσετε, χτενίστε τα προς τα πίσω πολύ καλά. Θα χρειαστείτε μία ειδική χτένα για χωρίστρες, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε την ανάποδη μεριά της για να φέρετε μικρές τούφες προς τα πίσω, σε σχήμα ζιγκ ζαγκ. Στην συνέχεια, βουρτσίστε τα μαλλιά πολύ καλά. Ανάλογα με το κούρεμα που έχετε ίσως χρειαστεί να αλλάξετε άλλη μια φορά τις τούφες μεταξύ τους. Στεγνώνετε με το πιστολάκι, για να «μείνει» η χωρίστρα σε σχήμα ζιγκ ζαγκ. Αν δεν είστε σίγουρη πως θα το πετύχετε, αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει πολύ.

Μπούκλες

Κάντε μπούκλες τα μαλλιά σας να φανεί η αρχοντιά σας. Οι μπούκλες είτε είναι φυσικές, είτε όχι χαρίζουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα και αποτελούν το τέλειο καμουφλάρισμα για την άσπρη ρίζα, καθώς μπορείτε να φέρετε την χωρίστρα προς την μια πλευρά και από τον όγκο να «χαθούν» οι άσπρες τρίχες.

Πώς να το πετύχετε

Αν δεν έχετε το ειδικό ψαλίδι για μπούκλες, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικούς τρόπους για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Φορέστε κατά μήκους του κεφαλιού μια κορδέλα και τυλίξτε κάθε τούφα γύρω από αυτήν, έτσι που όταν θα έχετε τελειώσει όλα σας τα μαλλιά θα είναι τυλιγμένα γύρω της. Φροντίστε τα μαλλιά σας να είναι νωπά. Κοιμηθείτε με την κορδέλα και το επόμενο πρωί λύστε τα μαλλιά. Θα έχετε απίστευτες μπούκλες χωρίς κόπο!

Κορδέλα για στεφάνι

Η κορδέλα εκτός του ότι μπορεί να αποτελέσει σωτήρια λύση, μπορεί να αναβαθμίσει και το look μας, αρκεί να ξέρουμε μερικά...κόλπα.

Πώς να το πετύχετε

Χτενίστε πολύ καλά τα μαλλιά σας και περάστε την κορδέλα γύρω από το κεφάλι σας όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Για περισσότερη σταθερότητα, χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να την στερεώσετε. Στην συνέχεια, πιάστε τούφες από τα μαλλιά και τυλίξτε τις γύρω από την κορδέλα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα στεφάνι. Τέλος, σταθεροποιείτε με τσιμπιδάκια.

v