5 βιβλία για να αγαπήσουν τα παιδιά τα… βιβλία

5 βιβλία για να αγαπήσουν τα παιδιά τα… βιβλία

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το παιδικό βιβλίο που σήμερα γιορτάζει. Ξέρουμε ήδη ότι το αγαπάτε όσο το αγαπάμε και εμείς! Το ζητούμενο, τώρα, είναι να το αγαπήσουν και τα παιδιά μας ώστε να απολαμβάνουν όχι μόνο τις υπέροχα ταξίδια τους, αλλά και όλα τα οφέλη που έχει να τους δώσει.

 Η συντακτική ομάδα του mama365.gr επέλεξε για τους μικρούς μας φίλους, με πολλή προσοχή και αγάπη, 5 βιβλία που μιλούν για τα… βιβλία! Πέντε υπέροχα αναγνώσματα, γραμμένα με φαντασία και μεράκι που, αν μη τι άλλο, θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία (ακόμα κι αν δε σου αρέσει καθόλου να διαβάζεις)
Φρανσουάζ Μπουσέ  / εκδόσεις Πατάκης

Ένα ανατρεπτικό βιβλίο που εξηγεί με πολύ χιούμορ τους λόγους για να αγαπήσεις τα βιβλία. Μέσα σε 112 σελίδες θα πείσει όλα, σχεδόν, τα παιδιά πως τα βιβλία μπορούν να γίνουν οι καλύτεροί τους φίλοι. Τα λογοπαίγνια και τα ευφάνταστα σκίτσα ενθουσιάζουν τους μικρούς μας αναγνώστες ενώ τους εμπνέουν να δώσουν μια ευκαιρία στο διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων.

 Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία
Τζούλια Ντόναλντσον / εκδόσεις Πατάκη

Η «Ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία» είναι ένα εμπνευσμένο ανάγνωσμα για παιδιά, γραμμένο σε έμμετρο στίχο, που διηγείται την ιστορία του Ηλία – που κάνει ρίμα με τα βιβλία. Ο Ηλίας διαβάζει το αγαπημένο του βιβλίο που μιλούσε για ένα πειρατικό πλοίο όπου ο ναυτικός βρίσκει ένα κουτί μέσα στο οποίο βρίσκει το βιβλίο που αγαπούσε πολύ… Το βιβλίο μιλούσε για τη Χρυσομαλλούσα που διάβαζε στο κρεβάτι της το αγαπημένο της βιβλίο που μιλούσε για έναν ατρόμητο ιππότη που διάβασε στον δράκο μια ιστορία που μιλούσε για έναν ιππότη… κοκ.

 Αν ήμουν βιβλίο
Ζοζέ Ζόρζε Λέτρια / εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Ένα μαγικό βιβλίο που υμνεί όσο λίγα την αξία του βιβλίου. Γραμμένο με απλή γλώσσα η οποία συνθέτει ποίηση και ομορφιά. Η εικονογράφηση συμπληρώνει την απλότητα των λέξεων και , όλα μαζί, συνθέτουν ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους. Το «Αν ήμουν βιβλίο», θεωρούμε πως πρέπει να βρίσκεται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη.

«Αν ήμουν βιβλίο λοιπόν…

…και κάποτε μ’ αφήνανε σ’ ένα παγκάκι θα' θελα να με πάρει στοργικά μαζί του κάποιος περαστικός

…δεν θα' θελα ποτέ να με διαβάσουν από υποχρέωση ή γιατί έγινα της μόδας»

 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το… βιβλίο
Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ / εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Είναι γεμάτο ιδέες, ερεθίσματα, γνώσεις και ανακαλύψεις. Διαδραστικό και διασκεδαστικό, προσεγγίζει τον παιδικό κόσμο με τρυφερότητα και ζωντάνια. Ο συγγραφέας, ο οποίος είναι μουσικός, ντύνει το δημιούργημά του με ένα τραγούδι που ξετρελαίνει τα παιδιά. Αν δεν σας έχουμε πείσει ότι είναι πολύ ιδιαίτερο, πρέπει να μάθετε πως σ’ αυτό το βιβλίο υπάρχει ένα δισέλιδο το οποίο μετατρέπει την ιστορία του βιβλίου σε μια παραμυθένια μουσική ιστορία.

 Ένα βιβλίο χωρίς τίτλο
Herve Tullet / εκδόσεις Νεφέλη

Πρόκειται για ένα βιβλίο που μοιάζει με παραμύθι. Ένα παραμύθι που μπορεί και να μην είναι παραμύθι, που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί αλλά μπορεί και να πρόλαβε. Μια ιστορία γεμάτη φαντασία, χιούμορ και όμορφα σκίτσα, με ήρωες που μπορεί και να μην είναι ήρωες αλλά πάντως σου μιλάνε και τους μιλάς. Μπορεί να σας μπερδέψαμε- δεν έχετε παρά να το ξεφυλλίσετε για να ξεμπερδευτείτε. ΄Η μήπως δεν θα ξεμπερδευτείτε;
 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v