«Ηρέμησε, θα γίνεις υπέροχη μαμά!»

«Ηρέμησε, θα γίνεις υπέροχη μαμά!»

Το συναίσθημα που νιώθεις όταν η καλύτερή σου φίλη, η γυναίκα που σε νιώθει και σε κατανοεί όσο κανείς, ετοιμάζεται να γεννήσει το πρώτο της παιδί, είναι εκπληκτικό! Σαν να περιμένει παιδί η αδελφή σου. Όταν μάλιστα εσύ έχεις ήδη δικά σου παιδιά και ξέρεις τι βρίσκεται μπροστά της, θέλεις να μοιραστείς μαζί της τα πάντα! Να της μεταφέρεις όλες τις εμπειρίες σου, να δηλώσεις τη συμπαράστασή σου, να εκφράσεις την αγάπη σου και να την καθησυχάσεις πως όλα θα πάνε καλά. Κι αν δεν μπορείς να τα πεις διότι δεν βρίσκεις τις κατάλληλες λέξεις, της τα γράφεις όπως η μαμά που ακολουθεί.

«Η καλύτερή μου φίλη περιμένει το πρώτο της μωρό. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη, μια και η ιδέα του να τρέχουν τα παιδιά μας παρέα ήταν πάντα κάτι που θέλαμε πολύ.

Το να γεννάς το πρώτο σου παιδί είναι σπουδαία υπόθεση.  Το να γεννάει, όμως, η καλύτερή σου φίλη το πρώτο της παιδί, είναι ακόμα πιο σπουδαίο αφού το νιώθεις σαν δικό σου. Όταν σκέφτομαι πόσα πολλά θα αλλάξουν στη ζωή της, θέλω να της πω  δεκάδες πράγματα… Ωστόσο, όταν έχεις τόσο σημαντικά πράγματα να πεις, δεν βρίσκεις τις κατάλληλες λέξεις.

Γι’ αυτό αποφάσισα να τα γράψω. Να μοιραστώ μαζί σας μία ανοικτή επιστολή – ένα γράμμα στην καλύτερή μου φίλη με όλα όσα θα ήθελα να της πω.

Αγαπημένη μου φίλη,

Καταλαβαίνω πως ανησυχείς και πως φοβάσαι. Όλα όσα βρίσκονται μπροστά σου είναι καταπληκτικά αλλά και άγνωστα. Είμαι σίγουρη ότι αναρωτιέσαι πώς θα είσαι σαν μητέρα κι αν θα τα καταφέρεις. Είμαι σίγουρη, όμως, πως θα γίνεις καταπληκτική μαμά!

Σε έχω ήδη δει με τα δικά μου παιδιά και γι’ αυτό, όσο κι αν εσύ αμφιβάλλεις, εγώ είμαι σίγουρη πως θα είσαι τέλεια  στον ρόλο της μητέρας! Μαζί τους είσαι ευγενική, υπομονετική, τα αγαπάς και τα διασκεδάζεις. Μαζί με τα δικά σου παιδιά, θα είσαι όλα αυτά κι ακόμα παραπάνω! Έχεις μεγάλη καρδιά και το μωρό σου είναι πολύ τυχερό που θα έχει εσένα για μητέρα.

Ζήτησέ μου βοήθεια

Κι αυτό, το εννοώ πραγματικά. Όταν γεννήσεις, κι αν νιώσεις πως χρειάζεσαι βοήθεια, θα είμαι δίπλα σου. Ξέρω ότι θα διστάσεις επειδή τα παιδιά μου είναι ακόμα μικρά και νιώθεις πως δεν θα μπορώ να σε βοηθήσω. Ωστόσο, να ξέρεις πως θέλω πολύ να σε βοηθήσω και θα το κάνω όσο περισσότερο μπορώ.

Ζήτησε τη συμβουλή μου

Για οποιαδήποτε αμφιβολία σου, μπορείς να ζητήσεις την συμβουλή μου. Δεν χρειάζεται να την ακολουθήσεις εάν δεν σου ταιριάζει, δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσω. Θα μεγαλώσεις το παιδί σου με τον τρόπο που εσύ θέλεις και η δική μου εμπειρία θα είναι εδώ για όποτε τη χρειαστείς.  

Θα πάρω το ρόλο της θείας για το μωρό σου

Θέλω να ξέρεις πως θα αγαπώ το μωρό σου όπως ακριβώς αγαπάς κι εσύ τα δικά μου. Πώς είναι οι συγγενείς; Που μερικές φορές μπορεί να σε τρελαίνουν αλλά τους αγαπάς μέχρι τα βάθη της καρδιάς σου; Έτσι ακριβώς θα αγαπάω το παιδί σου.

Θέλω να είμαι δίπλα σου τη στιγμή που θα γεννάς

Θα είμαι στο μαιευτήριο το δίχως άλλο! Θα πηγαινοέρχομαι στους διαδρόμους πίνοντας καφέ και καθησυχάζοντας τον άντρα σου. Θα είμαι η πρώτη (μετά τον μπαμπά του) που θα δω ΤΟ ΜΩΡΌ ΣΟΥ και θα το καλωσορίσω στον κόσμο μας. Και τις πρώτες μέρες στο νοσοκομείο, θα σας επισκέπτομαι καθημερινά.

Είμαι τόσο περήφανη για εσένα

Είμαι περήφανη για σένα ό,τι κι αν γίνει. Είτε κάνεις επισκληρίδιο, είτε όχι. Είτε το μωρό σου είναι ήσυχο, είτε όχι. Είτε γκρινιάζεις για την κούραση και την ταλαιπωρία, είτε όχι. Θα είμαι περήφανη όπως και να’ χει, όπως κι αν επιλέξεις να ζήσεις από εδώ και πέρα. Σου έχω εμπιστοσύνη και σε θαυμάζω.

Θα είμαι πάντα εδώ

Είσαι οικογένειά μου. Δεν έχω αδελφή, μα ξέρω πως αν είχα θα ήταν σαν κι εσένα και όλοι μαζί, εγώ, εσύ, τα παιδιά μου, τα παιδιά σου, θα είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια. Κι αν ποτέ θελήσεις να μετακομίσεις πιο κοντά στην βιολογική σου οικογένεια, θέλω να ξέρεις πως θα το καταλάβω. Μπορεί να νιώθω μισή χωρίς εσένα αλλά θα το καταλάβω και θα εξακολουθώ να είμαι δίπλα σου.

Θα αλλάξουν πολλά πράγματα στη ζωή σου. Ένα, όμως, θα μείνει για πάντα σταθερό: εγώ. Εμείς και η υπέροχη φιλία μας.»

Πηγή: www.mother.ly

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v