663 νέα δημοτικά σχολεία θα αποκτήσουν σχολικές βιβλιοθήκες

663 νέα δημοτικά σχολεία θα αποκτήσουν σχολικές βιβλιοθήκες

Το σχολείο πρέπει να ενθαρρύνει το διάβασμα πάσης φύσεως και όχι μόνο το διάβασμα για τους καλούς βαθμούς. Για τον λόγο αυτό, η δημιουργία και η ύπαρξη σχολικών βιβλιοθηκών στα δημοτικά σχολεία της χώρας είναι εξαιρετικά σημαντική. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, 663 νέες σχολικές μονάδες εντάσσονται στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών από το σχολικό έτος 2019-2020.

Με τη διεύρυνση αυτή, ο αριθμός των σχολείων που αποκτούν σχολική βιβλιοθήκη ανέρχεται πλέον στα 1575 δημοτικά. «Σκοπός της δημιουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η  θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών, καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. 

Σημειώνεται ότι τα σχολεία εντάχθηκαν στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών έπειτα από τις αίτησεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων στις κατά τόπους διευθύνσεις της Περιφερειακής Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, το Υπουργείο συγκέντρωσε τα αιτήματα εγγραφής και προχώρησε στην έκδοση της σχετικής απόφασης. Εδώ μπορείτε να δείτε τα 63 σχολεία της χώρας που εντάχθηκαν στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών. 

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες!

v