Γιατί το παιδικό βιβλίο είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας

Γιατί το παιδικό βιβλίο είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας

Το παιδικό βιβλίο είναι κάτι παραπάνω από μια δημιουργική απασχόληση. Είναι το μέσο που επιτρέπει στο παιδί να καλλιεργήσει τη φαντασία του, να κάνει μακρινά ταξίδια με τη σκέψη του, να προσεγγίσει δύσκολα θέματα μέσα από απλές ιστορίες, να βρει λύσεις για ζητήματα που το απασχολούν αλλά και να ψυχαγωγηθεί. Τα παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν από νωρίς, έχουν πλουσιότερο λεξιλόγιο και πιο οξυμένη αντίληψη ενώ γίνονται ενήλικες που αγαπούν τα βιβλία και τη μάθηση. Γι' αυτούς τους λόγους, το βιβλίο είναι ένα υπέροχο δώρο όχι μόνο για την περίοδο του Πάσχα αλλά και για όλη τη χρονιά!

Όταν αγοράζετε βιβλία για παιδιά, είτε ως γονείς είτε για δώρο, είναι σημαντικό να επιλέγετε εκείνα που ανταποκρίνονται στα γούστα αλλά και την ηλικία τους ώστε να μπορούν να τα αγαπήσουν και να ωφεληθούν από την ανάγνωσή τους. Καλό είναι, λοιπόν, να επισκέπτεστε καταστήματα με μεγάλη ποικιλία αλλά και έμπειρο προσωπικό που θα μπορεί να σας καθοδηγεί και να σας βοηθάει όπως στα Public.   

Το Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Ελλάδας, αφιερώνει τον μήνα Απρίλιο στα παιδικά βιβλία, αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα βιβλία των παιδιών αλλά και τον εκπαιδευτικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν. Στο Public μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία με πάνω από 20.000 παιδικά βιβλία για παιδιά από 0 έως 15 χρονών, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Μερικά από τα top παιδικά βιβλία που σας προτείνουμε και που μπορείτε να βρείτε σε ένα από τα 55 καταστήματα Public ή στο public.gr είναι τα εξής:

Άουτς! - €9,30
Εκδόσεις Παπαδόπουλος  
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ένας σκαντζόχοιρος έφτιαξε τη φωλιά τουγια το χειμώνα κάτω από μια μηλιά, όμως ένα ζουμερό κόκκινο μήλο έπεσε πάνω του και ο σκαντζόχοιρος πρέπει να βρει τρόπο να χωρέσει στη φωλιά του…

Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα - €9,80
Εκδόσεις Ψυχογιός
Ηλικία: 9-11

Μία σειρά βιβλίων που έχει αγαπηθεί όσο λίγα από τα παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία. Ο συγγραφέας μας παρουσιάζει ένα ήρωα… αντιήρωα, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της εφηβείας με την βοήθεια του αγαπημένου του ημερολογίου.  

Stories for Kids Who Dare to be Different
Εκδόσεις Quercus Publishing
Ηλικία: 9-16

Ένα βιβλίο, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, το οποίο πρέπει να διαβάσουν όλα τα παιδιά που έχουν όνειρα και ψάχνουν το θάρρος να τα πραγματοποιήσουν! Μπροστά από τα μάτια τους παρελαύνουν σπουδαίες προσωπικότητες της ανθρωπότητας που βρήκαν τη δύναμη και τον ενθουσιασμό να σπάσουν τα κατεστημένα και να γίνουν όσα ονειρευτήκαν.

Εδώ μπορείτε να βρείτε κάποιες επιπλέον ενδεικτικές προτάσεις παιδικών ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων.

v