6 προϊόντα ομορφιάς που δεν ήξερες ότι χρησιμοποιείς λάθος

6 προϊόντα ομορφιάς που δεν ήξερες ότι χρησιμοποιείς λάθος

Σας έχει τύχει, παρά τις ενυδατικές κρέμες και τις μάσκες προσώπου που χρησιμοποιείτε να νιώθετε το δέρμα σας ξηρό και άτονο; Πριν βιαστείτε να ρίξετε το φταίξιμο στα προϊόντα ομορφιάς  που επιλέγετε, καλό θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο μήπως κάνετε εσείς κάτι λάθος! Σχεδόν όλα τα καλλυντικά έχουν συγκεκριμένο τρόπο χρήσης, τον οποίο οι περισσότερες αγνοούμε. Αν θέλετε το δέρμα σας να είναι πάντα φρέσκο και λαμπερό και να μην σκορπίζετε...τζάμπα τα χρήματά σας, διαβάστε το παρακάτω άρθρο και διορθώστε τον τρόπο που φροντίζετε την επιδερμίδα σας.

Καθαριστικά προσώπου

Συνήθως χρησιμοποιούμε τα καθαριστικά προσώπου για να αφαιρέσουμε το μακιγιάζ μας, ωστόσο καλό θα ήταν να τα εφαρμόζουμε και το πρωί που ξυπνάμε. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τον ιδρώτα που έχει συσσωρευτεί στο δέρμα κατά την διάρκεια της νύχτας.

Μάσκα προσώπου

Κάθε τύπος μάσκας προσώπου πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην αφήνετε την μάσκα στο πρόσωπό σας παραπάνω απ’ όσο πρέπει, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά δερματικά προβλήματα. Είναι προτιμότερο να αφαιρούνται πριν στεγνώσουν πάνω στο δέρμα, αλλιώς η μάσκα απορροφά όλη την υγρασία του δέρματος. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις μάσκες αργίλου!

Λάδι σώματος

Παρόλο που το λάδι σώματος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την ενυδάτωση της επιδερμίδας, όταν χρησιμοποιείται σε στεγνό δέρμα το ξηραίνει γιατί σφίγγει τους πόρους. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο ακολουθήστε την εξής τακτική: Μετά το ντους, σκουπίστε το σώμα ταμποναριστά και στην συνέχεια εφαρμόστε το λάδι σώματος στην επιδερμίδα με απαλές κινήσεις.

Serum προσώπου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιούμε τα serum προσώπου μόνα τους. Δυστυχώς όμως κανένας ενυδατικός ορός δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ενυδατική κρέμα. Ο σωστός τρόπος εφαρμογής του είναι αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου το πρωί και πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας. Το serum  εισχωρεί και ενεργεί στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, ενώ η ενυδατική δρα μέχρι τις πρώτες στοιβάδες. Ο ρόλος του, λοιπόν, είναι καθαρά βοηθητικός.

Άρωμα

Μπορεί το άρωμα σανταλόξυλο με εκχύλισμα καρύδας να είναι μεθυστικό, όμως δεν διαρκεί όλες τις ώρες όπως περιμένουμε με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε. Το μεγάλο λάθος είναι ότι βάζουμε το άρωμα σε στεγνό δέρμα! Προκειμένου να «εγκλωβίσετε» την μυρωδιά στο σώμα σας εφαρμόστε πρώτα τις ενυδατικές σώματος και έπειτα το άρωμα σε νωπή επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο αν φορέσετε αμέσως ένα σφιχτό ρούχο.

Corrector και concealer

Oι περισσότερες μπορεί να συγχέουμε αυτά τα δύο προϊόντα ομορφιάς ωστόσο η χρήση τους είναι τελείως διαφορετική. Το concealer το εφαρμόζουμε μόνο στην περιοχή των ματιών και αφού έχουμε ενυδατώσει την επιδερμίδα προηγουμένως, ενώ ο διορθωτής χρησιμοποιείται για να καλύψει διάφορες ατέλειες του δέρματος, όπως για παράδειγμα μια κοκκινίλα ή ένα σπυράκι. Επιπλέον, πρέπει να εφαρμόζεται με απαλές κινήσεις σαν να κάνουμε μασάζ-με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα θα φαίνεται πιο φυσικό.

Φωτογραφίες: brightside.me

v