Νυφικό μακιγιάζ: πώς να μην το… παρακάνετε την ημέρα του γάμου σας

Νυφικό μακιγιάζ: πώς να μην το… παρακάνετε την ημέρα του γάμου σας

Διανύουμε την περίοδο που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι και οι μέλλουσες νύφες τρέχουν και δεν φτάνουν! Συνήθως το νυφικό είναι το πρώτο που φροντίζουν να επιλέξουν για να τους φύγει αυτό το άγχος. Μετά ακολουθεί το χτένισμα και φυσικά το μακιγιάζ. Για το τελευταίο, οι περισσότερες γυναίκες αφήνονται στα χέρια των make up artists. Σας δίνουμε κάποιες οδηγίες και συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε με τους  επαγγελματίες του είδους έτσι ώστε να μην το παρακάνετε την ημέρα του γάμου σας. Όλοι έχουμε δει νύφες κατά καιρούς που υπερβάλλουν με το μακιγιάζ κι αυτό όχι μόνο δεν τις κολακεύει αλλά μπορεί ακόμα και να τις παραμορφώνει. Πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο;

Η ώρα του δοκιμαστικού

Εφόσον αφεθείτε στα χέρια ενός επαγγελματία, είναι δεδομένο πως πρέπει να κάνετε ένα δοκιμαστικό αρκετές εβδομάδες πριν τον γάμο σας, τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Έτσι, δεν θα βρεθείτε προ εκπλήξεως, δεν θα έχετε άγχος και θα καταλήξετε πολύ πιο εύκολα στο τι σας αρέσει. Μπορεί να σας φαίνεται αρκετά νωρίς όμως δεν είναι. Θα πρέπει να συνυπολογίσετε τόσο το δικό σας φορτωμένο πρόγραμμα όσο και του make up artist που αυτή την περίοδο θα έχει πολλές νύφες να βάψει. Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε το αν θα έχετε μαυρίσει μέχρι τον γάμο σας.

Καλό είναι να έχετε ένα δείγμα του τι σας αρέσει

Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε μαζί 3-4 φωτογραφίες από περιοδικά ή από το ίντερνετ με μακιγιάζ που θα σας άρεσαν και που πιστεύετε ότι θα ταίριαζαν με το νυφικό και το χτένισμα. Έτσι, ο μακιγιέρ θα καταλάβει πάνω- κάτω τι θέλετε. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο- κάτι που ταιριάζει σε μια άλλη γυναίκα, μπορεί να μην ταιριάζει σε εσάς. Θα χρειαστεί να το προσαρμόσει στα δικά σας χρώματα και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Πώς θα καταλάβετε αν ταιριάζει το μακιγιάζ με το νυφικό σας

Είναι αυτονόητο πως δεν μπορείτε να φορέσετε το νυφικό σας όταν κάνετε την πρόβα με τον make up artist. Επομένως, πώς θα είστε σίγουρη ότι το μακιγιάζ που σας αρέσει ταιριάζει με το νυφικό; Ακόμα και από μια φωτογραφία η απόχρωση μπορεί να «χάνει» και να καταλήξετε με ένα «βαρύ» μακιγιάζ που τη μέρα του γάμου που θα είναι παράταιρο. Γι’ αυτό, λοιπόν, φροντίστε να φορέσετε ένα μπλουζάκι ή ένα άλλο φόρεμα που θα έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με το νυφικό. Με αυτό το κόλπο θα καταλάβετε αμέσως αν «δένουν» μεταξύ τους.

*Φωτογραφία: squarespace.com

Επιλέξτε: Μάτια ή χείλη;

Το νούμερο 1 λάθος που κάνουν πολλές νύφες είναι ότι προτιμούν μακιγιάζ υπερπαραγωγή! Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική κι αυτό το καταλαβαίνουν κυρίως όταν βλέπουν τις φωτογραφίες του γάμου. Το έντονο μακιγιάζ «αγριεύει» το πρόσωπο και το βλέμμα κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλει σε καμία περίπτωση μια νύφη. Γι’ αυτό, όταν ο make up artist σας ρωτήσει ποια σημεία θέλετε να τονίσει, η απάντηση πρέπει να περιορίζεται σε ένα σημείο. Προτιμήστε, λοιπόν, ή τα μάτια ή τα χείλη- όχι όμως και τα δύο μαζί.

Μη φοβηθείτε ένα κόκκινο ή έντονο ροζ κραγιόν εφόσον το υπόλοιπο μακιγιάζ στηρίζεται σε ουδέτερες αποχρώσεις.



Αν θέλετε να τονίσετε τα μάτια και σας αρέσουν γενικά οι σκούρες σκιές ματιών, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα διακριτικό μεν, εντυπωσιακό δε μακιγιάζ smoky eyes, όπως αυτό:



Εναλλακτικά, κινηθείτε στις χρυσαφί αποχρώσεις που είναι καλοκαιρινές και ταιριάζουν στις περισσότερες γυναίκες.

Αν σε κάτι πρέπει να υπερβάλλετε, είναι οι βλεφαρίδες

Όχι, δεν αυτοαναιρούμε το άρθρο μας και θα σας εξηγήσουμε το γιατί. Ό,τι στιλ μακιγιάζ κι αν επιλέξετε για τα μάτια, θα τα αναδείξετε ακόμα περισσότερο τονίζοντας τις βλεφαρίδες. Αν και μπορεί να μην φοράτε συχνά ψεύτικες, εκείνη την ημέρα σχεδόν επιβάλλεται. Ακόμα και η καλύτερη μάσκαρα της αγοράς δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα στις φυσικές σας βλεφαρίδες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχετε «τεστάρει» και δοκιμάσει από πριν τι είδους βλεφαρίδες θα φορέσετε. Για παράδειγμα, κάποιες ψεύτικες μπορεί να «βαραίνουν» τα μάτια σας, να μην έχουν καλή διάρκεια ή να μην σας αρέσει το σχήμα τους. Για να είστε σίγουρη, λοιπόν, ότι δεν θα έχετε κανένα αντιαισθητικό αποτέλεσμα, προσέχετε για να έχετε! Εκτός του ότι οι ψεύτικες βλεφαρίδες θα μεγαλώσουν τα μάτια και θα μαγνητίσουν το βλέμμα σας, το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες του γάμου, θα είναι άκρως εντυπωσιακό.

*Φωτογραφία: stellar.ie

Όταν προβληματίζεστε, η λύση είναι το φυσικό μακιγιάζ

Λίγο πριν τον γάμο, έχετε να αποφασίσετε για δεκάδες πράγματα και μπορεί να μην θέλετε να προβληματιστείτε πολύ για το μακιγιάζ ή να μην είστε σίγουρη τι σας ταιριάζει 100%. Η πιο ασφαλής λύση σε αυτή την περίπτωση είναι να επιλέξετε φυσικό μακιγιάζ σε γήινους τόνους. Ειδικά αν είστε λάτρης του ρομαντικού στιλ και δεν θέλετε να πέσετε στην παγίδα της… υπερπαραγωγής, θα σας προτείναμε να το επιλέξετε από την αρχή.

Ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας, το μακιγιάζ μπορεί να κινείται σε διάφορους χρωματικούς τόνους.

Για παράδειγμα, αν είστε ανοιχτόχρωμη, μπορείτε να επιλέξετε σε ελαφριές ροζ ή ροδακινί αποχρώσεις.



Αν έχετε σταρένια επιδερμίδα, κινηθείτε πάλι σε ροζ ή πορτοκαλί τόνους, αλλά αυτή τη φορά πιο έντονους. Οι χρυσαφί αποχρώσεις μπορεί να είναι επίσης μια επιλογή.



Σε περίπτωση που έχετε πολύ σκούρα επιδερμίδα ή που έχετε μαυρίσει πριν τον γάμο, οι καφέ αποχρώσεις θα σας ταιριάζουν απόλυτα. Μπορείτε μάλιστα να ζητήσετε από τον make up artist να αντικαταστήσει το ρουζ με bronzer.

Τελευταία και σημαντικότερη συμβουλή: Ακούστε τον make up artist!

Είναι φορές που ενώ ξέρουμε ότι έχουμε αφεθεί στα χέρια ενός επαγγελματία, δεν δίνουμε σημασία στις συμβουλές του, ενδεχομένως γιατί θέλουμε να κάνουμε αυτό ακριβώς που έχουμε φανταστεί. Αυτό, όμως, που εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι όμορφο, μπορεί να μην μας ταιριάζει. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ακούσουμε τις συμβουλές του και να μην τις προσπερνάμε. Εκείνος μπορεί να μας προτείνει κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί και τελικά το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Εμπιστευθείτε τον και θα δείτε ότι θα είναι προς όφελός σας.

*Φωτογραφίες: pinterest.com

v