Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να μάθει Αγγλικά αν δυσκολεύεται

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να μάθει Αγγλικά αν δυσκολεύεται

Τα Αγγλικά είναι μια απαραίτητη ξένη γλώσσα που κάθε σύγχρονο παιδί πρέπει να μάθει καλά για να μπορεί να ανταπεξέλθει αργότερα τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στην καθημερινότητα. Η εκμάθηση της αγγλικής ξεκινάει ήδη από την πρώτη δημοτικού, ενώ σε κάποια νηπιαγωγεία ή παιδικούς σταθμούς γίνεται μια πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα μέσα από τραγούδια και παιχνίδια. Εμείς με την σειρά μας, εκτός από τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να μάθουν ακόμα καλύτερα αγγλικά με αυτούς τους έξυπνους και διασκεδαστικούς τρόπους.

Επιτραπέζια με κανόνες ή κάρτες στα αγγλικά

Ένας έξυπνος τρόπος για να εξασκηθεί το παιδί σε μια ξένη γλώσσα είναι μέσω μιας ευχάριστης δραστηριότητας, όπως τα επιτραπέζια παιχνίδια. Διαβάζοντας και ακολουθώντας τους κανόνες του παιχνιδιού στα αγγλικά εξοικειώνεται με την γλώσσα, ενώ παράλληλα διασκεδάζει με την υπόλοιπη οικογένεια. Στα καταστήματα υπάρχει αφθονία επιτραπέζιων με ποικιλία θεμάτων τα οποία αντιστοιχούν σε κάθε ηλικία και τάξη που βρίσκεται το παιδί στα αγγλικά. Εάν όμως, δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα, στο ίντερνετ θα βρείτε μια πληθώρα παιχνιδιών, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε.

Ενδεικτικά σας προτείνουμε:

Word battle για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Days of wonder the River για παιδιά από 8 ετών και άνω.

Μονόπολη Fortnite για παιδιά άνω των 13 ετών.

Κόμιξ

Αρκετές φορές τα παιδιά αποφεύγουν να διαβάσουν βιβλία είτε γιατί τα έχουν συνδυάσει με το σχολείο και τα φροντιστήρια, είτε επειδή πολύ απλά βαριούνται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι διαβάσματος, όπως για παράδειγμα τα κόμιξ. Είναι μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να αγαπήσουν το διάβασμα, αλλά και να εξοικειωθούν με την ξένη γλώσσα, αφού φυσικά θα είναι στα αγγλικά.

Παιδικές σειρές

Ακόμη κι αν δεν έχετε μπει στον «παλμό» του Νetflix, στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο youtube θα βρείτε μεγάλη ποικιλία παιδικών σειρών στην αγγλική. Σε κάποια μάλιστα έχει την δυνατότητα να επιλέξετε αγγλικούς υπότιτλους, προκειμένου να διευκολύνετε το παιδί. Μέσα από τις εικόνες, τους υπότιτλους και τους διαλόγους το παιδί απορροφά τα στοιχεία της γλώσσας και τα αφομοιώνει ευκολότερα.

Ενδεικτικά σας προτείνουμε:




Τραγουδήστε μαζί στα Aγγλικά

Τα τραγούδια είναι διασκεδαστικά, ευκολομνημόνευτα και πολύ αγαπητά. Είτε τραγουδάτε απλά παιδικά τραγουδάκια είτε τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες, θα βοηθήσετε το παιδί να μάθει λέξεις που δεν γνωρίζει, και να «λύσει την γλώσσα του».

Θέατρο στα… Αγγλικά

Πολλές θα αναρωτηθείτε «υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;». Η απάντηση είναι «ναι» και πρόκειται για το English Theatre Club που τα τελευταία 15 χρόνια αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές. Μάλιστα, πολλά φροντιστήρια πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές, έτσι ώστε να έρθουν οι μαθητές σε επαφή τόσο με το θέατρο όσο και με την γλώσσα. Οι παραστάσεις γίνονται στα αγγλικά και είναι διαδραστικές. Αυτό σημαίνει ότι οι ηθοποιοί δεν θα διστάσουν να σηκώσουν τα παιδιά από τις θέσεις τους για να πρωταγωνιστήσουν στο πλευρό τους στην σκηνή. Κάθε παράσταση αφορά συγκεκριμένες ηλικίες και επίπεδα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. 

v