«Πώς ένιωσα όταν είδα τη μέλλουσα γυναίκα μου να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας»

«Πώς ένιωσα όταν είδα τη μέλλουσα γυναίκα μου να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας»

Επικρατεί η αντίληψη ότι ο γάμος, τόσο όσον αφορά το μυστήριο όσο και την κοινή ζωή του ζευγαριού μετά, είναι πιο σημαντικός για τις γυναίκες. Η αλήθεια όμως είναι ότι μπορεί να τους έχουμε αδικήσει λίγο! Όταν βλέπουν τις μέλλουσες γυναίκες τους να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας, οι σκέψεις που περνούν απ’ το μυαλό τους και τα συναισθήματα που νιώθουν, είναι το λιγότερο συγκινητικά- οι απαντήσεις τους το αποδεικνύουν.

«Θυμήθηκα πόσο τυχερός είμαι»

«Από τότε που γνώρισα την Κατερίνα, είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είμαι ένοχος για κάτι: παραδέχομαι ότι έπειτα από σχεδόν 7 χρόνια μαζί, θεωρούσα τη σχέση μας αρκετά δεδομένη. Όταν, τη μέρα του γάμου μας, είδα τη σύντροφό μου να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να έρχεται προς το μέρος μου, αναθεώρησα και θυμήθηκα πόσο  τυχερός είμαι που είμαστε μαζί και που θα αρχίσαμε την κοινή μας –έγγαμη πλέον- ζωή».

Γιώργος, 32 ετών.

«Ήταν πιο όμορφη από ποτέ»

«Μην με παρεξηγήσετε, η γυναίκα μου ήταν πάντα όμορφη και γοητευτική. Τη μέρα του γάμου μας, όμως, ήταν εξωπραγματικά όμορφη. Δεν ήταν λόγω του μακιγιάζ – είχε βαφτεί ελάχιστα γιατί ποτέ δεν της άρεσε το έντονο βάψιμο- ούτε λόγω του χτενίσματός της- είχε αφήσει απλώς τα μαλλιά της κάτω. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, όμως, μπορώ να πω με σιγουριά ότι εκείνη τη μέρα έλαμπε πιο πολύ από ποτέ. Ξεχώριζε ανάμεσα σε όλες τις γυναίκες και όχι λόγω του νυφικού. Ξεχώριζε γιατί ήταν πανέμορφη, εξωτερικά και εσωτερικά».

Βασίλης, 41 ετών.

«Γιατί να διαλέξει εμένα;»

«Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που πέρασε απ’ το μυαλό μου: γιατί διάλεξε εμένα; Μόλις την είδα να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, ένιωσα δέος και μια μικρή… ανασφάλεια. Εκείνη τα έχει όλα: είναι πανέμορφη, πανέξυπνη, τρυφερή, γεμάτη αυτοπεποίθηση, περιποιητική. Γιατί διάλεξε εμένα; Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι δεν είμαι αρκετά καλός για εκείνη και ότι είχα πολύ δρόμο ακόμα για να τη φτάσω. Και μετά κατάλαβα ότι εκείνη είναι η μόνη γυναίκα που κατάφερε να με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερος, να σκέφτομαι πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό μου, να αγαπάω με όλη μου την καρδιά. Την επόμενη μέρα δεν άντεξα, τη ρώτησα γιατί διάλεξε εμένα. Εκείνη απλώς μου απάντησε με ένα φιλί και μου είπε ότι είχε καταλάβει από την πρώτη στιγμή ότι είμαι ο άνθρωπός της. Αυτό μου έφτανε».

Αντώνης, 28 ετών.

«Θέλω όσο τίποτε άλλο να είμαστε για πάντα μαζί»

«Με την Ιωάννα είμαστε μαζί από το Γυμνάσιο. Πλέον μετράμε 15 χρόνια σχέσης ενώ στο ενδιάμεσο είχαμε χωρίσει για λίγο δύο φορές. Τα μικρά αυτά διαλείμματα που κάναμε ο ένας από τον άλλον καταλάβαμε πόσο σημαντική ήταν τελικά αυτή η σχέση και για τους δυο μας. Πάντα είχα στο μυαλό μου ότι θα καταλήγαμε μαζί, όμως την ώρα που ήρθε ντυμένη νύφη στην εκκλησία συνειδητοποίησα ότι θέλω να περάσω όλη μου τη ζωή μαζί της. Με τις καλές, τις όμορφες, τις εύκολες και τις δύσκολες στιγμές. Μέχρι το τέλος…»

Μανώλης, 30 ετών.

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου, ένιωσα γαλήνη»

«Θαύμαζα το πόσο όμορφη ήταν και πόσο της ταίριαζε το νυφικό. Και ξαφνικά ένιωσα μία απίστευτη ευγνωμοσύνη και γαλήνη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωθα ότι ήμουν εκεί που έπρεπε να είμαι, ότι αυτή ήταν η θέση μου. Κάτι είχα υποψιαστεί και νωρίτερα, αλλά εκείνη τη στιγμή ήμουν απολύτως βέβαιος για την επιλογή μου».

Κώστας, 43 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v