Οι τηλεοπτικές σειρές της 90’s καρδιάς μας και τα…. μυστικά τους!

Οι τηλεοπτικές σειρές της 90’s καρδιάς μας και τα…. μυστικά τους!

Όπως είναι χαραγμένα μέσα μας κάποιες μουσικές, τραγουδιστές ή συγγραφείς των νεανικών μας χρόνων, έτσι έχουν μια μόνιμη θέση στην καρδιά μας και συγκεκριμένοι ρόλοι τηλεοπτικών σειρών που, ουσιαστικά, μας μεγάλωσαν! Είτε τις παρακολουθούσαμε φανατικά είτε όχι, οι παρακάτω σειρές έγραψαν ιστορία και δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ!

Χτυποκάρδια στο Beverly Hills 90210

Δεν υπάρχει άνθρωπος της γενιάς μας, κυρίως γένους θηλυκού, που δεν έχει περάσει ατελείωτες ώρες βλέποντας τη θρυλική σειρά  Beverly Hills 90210! Ο Μπράντον, η Μπρέντα, ο Ντίλαν, η Κέλλυ, η Ντόνα και ο Ντέιβιντ, οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς, μας κράτησαν συντροφιά για αρκετά χρόνια θέτοντας ερωτήματα και προβληματισμούς που σχετίζονταν με την εποχή αλλά και την ηλικία μας. Φιλία, έρωτας, σεξ, ουσίες και άλλα καίρια ζητήματα με τα οποία καταπιάστηκαν οι δημιουργοί της δημοφιλούς σειράς και κέρδισαν την καρδιά μας.

Το μυστικό των παρασκηνίων:

Ο Ντίλαν, κατά κόσμο Λουκ Πέρι, έκανε αρχικά οντισιόν για το ρόλο του «Στιβ Σάντερς» στο Beverly Hills 90210, αλλά τελικά το ρόλο τον πήρε ο Ίαν Ζιέρινγκ, με τον οποίο έγιναν καλοί φίλοι. Ο ρόλος του «Ντίλαν Μακ Κέι» κανονικά δεν ήταν τόσο μεγάλος. Όταν, όμως, οι παραγωγοί της σειράς είδαν την απήχηση που είχε ο ηθοποιός στον κόσμο, τον έκαναν βασικό πρωταγωνιστή. Ο αγαπημένος Λουκ Πέρι ήταν στενός φίλος με την τηλεοπτική Κέλλυ, ενώ βρέθηκε στο πλευρό της Σάνεν Ντόχερτι (Μπρέντα) από την πρώτη στιγμή που έμαθε για τη μάχη της με τον καρκίνο.

Το κύριο ερώτημα, βέβαια, είναι άλλο: το μεγάλο come back του Αυγούστου θα είναι ισάξιο με την αυθεντική εκδοχή της σειράς;

21 Jump Street

Η αλήθεια είναι πως αυτό που θυμάμαι έντονα από τη σειρά είναι ο Johnny Deep στα νιάτα του. Η επιτυχία της σειράς στο νεανικό κοινό της δεκαετίας του ’90 ήταν τεράστια και οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές ήταν νέοι, η υπόθεση περιστρεφόταν γύρω από το σχολείο και το σενάριο είχε χιουμοριστικές ατάκες και δράση.

Το μυστικό των παρασκηνίων:

Ο Τζόνι Ντεπ δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτική σειρά και είχε απορρίψει πολλές προτάσεις! Με τους παραγωγούς της συγκεκριμένης, όμως, συμφώνησε τη δεύτερη φορά που του το πρότειναν τόσο  για την αμοιβή αλλά για το ότι θα πρωταγωνιστούσε δίπλα στον μεγάλο ηθοποιό Φρέντερικ Φόρεστ. (Ο Φόρεστ τελικά έπαιξε μόνο σε έξι επεισόδια....)

Αυτός αυτή και τα μυστήρια

Είτε σας άρεσε είτε όχι, ο Μπρους Γούλις και η Σίμπιλ Σέπερντ έγραψαν ιστορία στις τηλεοπτικές σειρές αφού το «Αυτός αυτή και τα μυστήρια» ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη παραγωγή της εποχής του, ενώ ήταν ένα μείγμα κωμωδίας, δράσης, μυστηρίου, δράματος και ρομαντισμού. Το καυστικό χιούμορ και η ανατρεπτική σκηνοθεσία ήταν οι λόγοι που το περιοδικό TIME συμπεριέλαβε τη σειρά στον κατάλογο με τα 100 καλύτερα τηλεοπτικά σόου όλων των εποχών.

Το μυστικό των παρασκηνίων:

Οι κακές γλώσσες διαδίδουν πως οι δύο συμπρωταγωνιστές όχι απλά τσακώνονταν μεταξύ τους, αλλά έφτασαν σε σημείο να μην ανταλλάζουν ούτε λέξη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων! Αυτός, μάλιστα, ήταν ο λόγος που στα 4 χρόνια γυρίστηκαν μόνο 66 επεισόδια!

Τα φιλαράκια

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στην Αμερική στις 22 Σεπτεμβρίου 1994. Η παρέα των έξι φίλων με τους οποίους έχουμε συχνά ταυτιστεί μας κρατάνε συντροφιά ακόμα και σήμερα. Το μεγάλο όπλο της ήταν οι σαρωτικοί και έξυπνοι διάλογοι. Οι διάλογοι είναι απλοί, καθημερινοί, που μεμονωμένα θα μπορούσε να τους κάνει κάθε νεανική παρέα. Μάλιστα οι πρόβες γίνονταν παρουσία κοινού. Αν ο κόσμος δε γέλαγε, άλλαζαν επί τόπου το σενάριο, ώστε να μην υπάρχει κάνει καμία «κοιλιά»!

Το μυστικό των παρασκηνίων:

Μία ίσως από τις πιο ανατρεπτικές αποκαλύψεις του καναλιού, ήταν ότι το ζευγάρι της σειράς δεν ήταν από την αρχή ο Ρος και η Ρέιτσελ, αλλά η Μόνικα και ο Τζόι! Τα σχέδια όμως άλλαξαν, όταν οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν τη χημεία μεταξύ Άνιστον και Σουίμερ. Ο Τσάντλερ, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο ήταν ομοφυλόφιλος. Όταν ο Μάθιου Πέρι πέρασε το κάστινγκ για τον ρόλο, αποκάλυψε στους σεναριογράφους ότι ο ίδιος είχε πρόβλημα με την προσέγγιση των γυναικών και γινόταν άγαρμπος, λέγοντας χοντροκομμένα αστεία. Το στοιχείο αυτό του χαρακτήρα του ηθοποιού ενσωματώθηκε στον ρόλο και ο Τσάντλερ έγινε στρέιτ.

Τόλμη και γοητεία

Όποιος της γενιάς μας μεγάλωσε με τη γιαγιά και των παππού, έχει δει σίγουρα ¨Λάμψη» και «Τόλμη και Γοητεία». Ακόμα θυμάμαι τα πρώτα επεισόδια της σειράς, όταν η καλή και αγαθή Καρολάιν υπονομευόταν από την απαίσια Μπρούκ που ήθελε να της πάρει τον εραστή: τον γοητευτικό Ριτς! Το σενάριο μετά άλλαξε. Για την ακρίβεια, πέρασε από 40 κύματα! Είναι άξιο λόγου το ότι η σειρά έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης, πράγμα που είχε να συμβεί από τον θρυλικό «Άγνωστο Πόλεμο». Έχει κερδίσει μάλιστα μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, καθώς κατάφερε να καθηλώσει περίπου 400 εκατομμύρια τηλεθεατές στις οθόνες τους!

Το μυστικό των παρασκηνίων:

Ένα πράγμα που ίσως κανείς δεν γνωρίζει για τον διάσημο πρωταγωνιστή που υποδύθηκε τον Ριτς, είναι ότι πριν γίνει ηθοποιός, ασχολήθηκε με το τραγούδι. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ίδρυσε το ροκ συγκρότημα «Player» όπου ο που έπαιζε μπάσο και τραγουδούσε. Οι «Player» σκαρφάλωσαν στην κορυφή των αμερικανικών charts και συνεργάστηκαν με δημοφιλείς μουσικούς, όπως ο Έρικ Κλάπτον.

 

 

v