Τα πιο βολικά χτενίσματα για την παραλία!

Τα πιο βολικά χτενίσματα για την παραλία!

Λίγο ο ήλιος, λίγο το αλάτι της θάλασσας, λίγο τα παιδιά που πρέπει να τα κυνηγήσεις για να βάλουν αντηλιακό, μπορούν να προκαλέσουν χάος στα μαλλιά μας. Γι΄αυτό μάλλον ήρθε η ώρα να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα πριν πάμε στην παραλία. Αυτά τα χτενίσματα δεν είναι μόνο εντυπωσιακά αλλά κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη!

 

 

Κότσος στα 3 λεπτά

Πιάστε τα μαλλιά σας σε μία ψηλή αλογοουρά και στη συνέχεια χωρίστε την σε δύο τμήματα. Στριφογυρίστε τις τούφες με τα δάχτυλά και περάστε πρώτα τη μία γύρω από το λαστιχάκι και έπειτα τη δεύτερη. Στερεώστε με τσιμπιδάκι ή ένα δεύτερο κοκαλάκι και είστε έτοιμη!

Κότσος πλεξούδα

Πιάστε τα μαλλιά σε μία ψηλή αλογοουρά και χωρίστε την σε δύο τμήματα. Φροντίστε η πρώτη τούφα να έχει περισσότερο πάχος από την δεύτερη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Φτιάξτε έναν κότσο με το πρώτο τμήμα της αλογοουράς και στερεώστε το με τσιμπιδάκια. Πλέξτε την τούφα που έχει μείνει σε πλεξούδα και έπειτα περάστε την γύρω από τον κότσο. Σταθεροποιήστε την με ένα δεύτερο λαστιχάκι.

Aτημέλητος κότσος

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε αυτόν τον κότσο είναι...να ανακατέψετε τα μαλλιά σας. Στην συνέχεια, σηκώστε τα ψηλά και στριφογυρίστε τα δημιουργώντας ένα χαλαρό κοτσάκι. Σταθεροποιήστε με τσιμπιδάκια ή λεπτό λαστιχάκι και αφήστε λίγες τούφες ελεύθερες. Φορέστε ένα μαντήλι στο κεφάλι ή μια μεγάλη κορδέλα.

Μεγάλη γαλλική πλεξούδα

Ξεκινήστε πιάνοντας μια μεγάλη τούφα μαλλιών απ’ την κορυφή του κεφαλιού. Χωρίστε αυτήν την τούφα σε τρεις μικρότερες ίδιου πάχους. Σταυρώστε τη δεξιά τούφα πάνω απ’ τη μεσαία κι έπειτα την αριστερή πάνω απ’ τη μεσαία, σαν να κάνετε μια κανονική πλεξούδα. Κρατήστε και τις τρεις τούφες με το αριστερό σας χέρι φροντίζοντας να μείνουν διαχωρισμένες. Περάστε αυτή τη δεξιά τούφα πάνω απ’ τη μεσαία και φέρτε τη μεσαία στο δεξί μέρος. Κρατήστε με το δεξί σας χέρι την πλεξούδα, φροντίζοντας να μείνουν διαχωρισμένες οι τούφες της. Πιάστε μια τούφα μαλλιών απ’ την αριστερή πλευρά του κεφαλιού και προσθέστε την στην αριστερή τούφα της πλεξούδας. Περάστε την αριστερή τούφα μαλλιών πάνω απ’ τη μεσαία και φέρτε τη μεσαία τούφα στ’ αριστερά, όπως κάνατε και πριν. Συνεχίστε σταυρώνοντας τούφες απ' το δεξί και το αριστερό μέρος, φροντίζοντας να τις πλέκετε μεταξύ τους σφιχτά.

Χαμηλή αλογοουρά 

Οι παραλλαγές μιας χαμηλής αλογοουράς είναι πολλές. Η πιο συνηθισμένη και η πιο κλασσική είναι αυτή του πιασίματος των μαλλιών με ένα λαστιχάκι στην βάση του σβέρκου. Αυτό το πιάσιμο μπορεί να γίνει τόσο σε ίσια, όσο και σε σγουρά ή σπαστά μαλλιά. Για να εντυπωσιάσετε, δέστε ένα χρωματιστό μαντήλι γύρω από το λαστιχάκι σας!

Φωτογραφίες: pinterest.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v