9 συνήθειες των πραγματικά έξυπνων ανθρώπων

9 συνήθειες των πραγματικά έξυπνων ανθρώπων

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως η ευφυία είναι απλά θέμα τύχης που μοιράζεται απλόχερα από τον Θεό ή τα γονίδια των προγόνων μας. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει πως η εξυπνάδα δεν κληρονομείται απαραίτητα. Αντίθετα, είναι μία δεξιότητα που καλλιεργείται!

Το περιβάλλον που μεγαλώνει κανείς καθώς και οι συνήθειες που αποκτά με τα χρόνια, μπορούν να τον κατατάξουν στους χαρισματικούς και ιδιαίτερους ανθρώπους που θαυμάζουν όλοι. Μάλιστα, οι ειδικοί ισχυρίζονται πως οι έξυπνοι άνθρωποι παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές.

Κοιτούν τη δουλειά τους

Το κουτσομπολιό και οι αδιάκριτες συζητήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνήθειες των έξυπνων ανθρώπων. Εστιάζουν στην δουλειά τους και σπάνια ασχολούνται με τα προσωπικά των άλλων που δεν τους φορούν. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν πως προτιμούν να μένουν μόνοι και απολαμβάνουν την παρέα του... εαυτού τους. Δεν είναι μονόχνωτοι - απλά χρειάζονται χρόνο να ξεκουράζουν το μυαλό τους και να βάζουν τις σκέψις τους σε μία τάξη απερίσπαστοι!

Έχουν υψηλή αίσθηση του χιούμορ

Οι έξυπνοι άνθρωποι, όταν βρίσκονται με φίλους και  νιώθουν άνετα ευχαριστιούνται το λεπτό χιούμορ και κάνουν τους άλλους να γελάνε. Μπορούν να αστειευτούν με μικρά καθημερινά πράγματα και να γίνουν η ψυχή της παρέας ενώ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εφευρετικό τους μυαλό και ικανότητά τους να αυτοσαρκάζονται τους κατατάσσει στους ανθρώπους που, όταν έχουν τα κέφια τους, είναι η πιο ευχάριστη παρέα.

Μιλάνε στον εαυτό τους

Το ξέρατε πως ο Αϊνστάιν συνήθιζε να μιλάει μόνος του; Έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι που μιλούν στον εαυτό τους, είτε από μέσα τους είτε δυνατά, είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Με αυτόν τον τρόπο οξύνουν το μυαλό τους, καλλιεργούν την μνήμη τους και οργανώνουν καλύτερα τις σκέψεις τους.

Ακούν συνέχεια μουσική

Σχεδόν όλοι αγαπούν την μουσική, αλλά εκείνοι που είναι διαρκώς με τα ακουστικά στα αυτιά, είναι πραγματικές ιδιοφυΐες! Σύμφωνα με τους ειδικούς, έξυπνοι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, αλλά και όσοι ακούν σχεδόν ασταμάτητα μουσική. Μάλιστα, προτιμούν τραγούδια χωρίς φωνητικά ή με φωνητικά που δεν παίζουν τον πρώτο ρόλο.

Τρώνε σοκολάτα

Λάτρεις της σοκολάτας, επιτέλους δικαιώνεστε! Όσοι όχι απλά αγαπούν τη σοκολάτα αλλά δεν ζουν χωρίς αυτήν, φαίνεται πως είναι εξυπνότεροι καθώς η σοκολάτα βοηθά συγκεκριμένες λειτουργίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με την έντονη και γρήγορη σκέψη. Απενεχοποιηθείτε, λοιπόν, και πάρτε τον κουβά με την μερέντα αγκαλιά... άφοβα.

Παραδέχονται τα λάθη τους

Σύμφωνα με τον γνωστό εκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, το μυστικό της επιτυχίας κάποιου είναι να μπορεί να παραδέχεται τα λάθη του και να μαθαίνει από αυτά. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να παραδεχτεί ανοιχτά πως έσφαλε. Εκείνοι, όμως, που το κάνουν ξεχωρίζουν.

Κατά κανόνα, όταν κάτι δεν το κάνουμε καλά προσπαθούμε να το κρύψουμε και να ρίξουμε το φταίξιμο αλλού. Η πραγματική εξυπνάδα, όμως, εντοπίζεται σε εκείνους που γνωρίζουν πως δεν μπορούν να γίνουν τέλειοι, αλλά μπορούν να γίνουν καλύτεροι μέσα από τα λάθη τους.

Αναζητούν διαρκώς για απαντήσεις

Τα έξυπνα μυαλά είναι περίεργα. Ψάχνουν διαρκώς για απαντήσεις και δεν ησυχάζουν ποτέ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ευφυείς άνθρωποι αγαπούν τα βιβλία, τον στοχασμό και τις ατέρμονες συζητήσεις που αναζητούν την γνώση ή την αρχή των... πάντων!

Δεν μιλούν πολύ και τους αρέσει η μυστικοπάθεια

Δεν θα μιλήσουν εύκολα για τον εαυτό τους, αλλά ούτε και για τους άλλους. Πολλοί νομίζουν πως αγαπούν τα μυστικά, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν μιλούν για πράγματα που δεν τους αφορούν, ή για προσωπικά τους θέματα που δεν αφορούν τους άλλους.

Δουλεύουν έξυπνα – όχι σκληρά

Αντίθετα με την άποψη που επικρατεί πως οι έξυπνοι άνθρωποι δουλεύουν ή μελετούν περισσότερο, η πραγματικότητα είναι άλλη. Οι έρευνες αποκαλύπτουν πως προτιμούν να «τεμπελιάζου» και να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν. Έτσι, βρίσκουν δημιουργικούς και παραγωγικούς τρόπους να κάνουν τη δουλειά τους ώστε να τους μείνει χρόνος για όσα αγαπούν. Αν είστε ο άνθρωπος που δουλεύει λιγότερο, αλλά ξεχωρίζετε για την αποτελεσματικότητά σας,  τότε είστε ένα λαμπρό μυαλό. Εκμεταλλευτείτε το!

 

v