Life & Style Magazine

Αυθεντική ιταλική μακαρονόπιτα με μπέικον

Μια πίτα χωρίς φύλλο, νόστιμη, εύκολη και... Ιταλική! Ετοιμάστε την για το ολοήμερο του παιδιού, για το γραφείο, για τι κυριακάτικο γεύμα ή ένα ευχάριστο, οικογενειακό δείπνο! 

 

Αυθεντική ιταλική μακαρονόπιτα με μπέικον

Τι χρειάζεστε

250 γραμμάρια σπαγγέτι

2 αυγά

1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος

250 γραμμάρια γάλα

100 γραμμάρια τυρί τριμμένο (ιταλική παρμεζάνα)

Λίγα φύλλα μαϊντανό

130 γραμμάρια μπέικον καπνιστό

Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Αλάτι και πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό κι έπειτα στραγγίστε τα.

Βήμα 2ο

Σε ένα τηγάνι ροδίστε το μπέικον με μια σταγόνα λάδι.

Βήμα 3ο

Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και σταδιακά ρίξτε το γάλα, το αλατοπίπερο, τα μακαρόνια, το τριμμένο τυρί και το μπέικον. 

Βήμα 4ο

Τρίψτε από πάνω το μοσχοκάρυδο και βάλτε μαϊντανό. Ανακατέψτε απαλά να διαχυθούν παντού τα υγρά.

Βήμα 5ο

Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι και ρίξτε το μείγμα.

Βήμα 6ο

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

  • Δείτε επίσης
v