Life & Style Magazine

Κοτόπουλο με κάρυ, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά

Το στήθος κοτόπουλο είναι ένα κρέας με πολύ υποτονική γεύση, κατάλληλο για να συνδυαστεί με όλων των ειδών τα λαχανικά και αρωματικά. Μια απολαυστική εκδοχή που ήρθε απ’ την Ασία κι έχει αγαπηθεί σε όλον τον κόσμο είναι το κοτόπουλο με κάρυ, που είναι ένα πολυμπαχαρικό – συνδυασμός πολλών μπαχαρικών μαζί. Αν σας αρέσει η ανατολίτικη κουζίνα και τα πλούσια αρώματά της, τότε ακολουθήστε αυτήν την απλούστατη συνταγή και σίγουρα θα βρείτε το αποτέλεσμα απολαυστικό.

Κοτόπουλο με κάρυ, γεμάτο αρώματα και νοστιμιά

Τι χρειάζεστε

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μεσαία κομμάτια

1 κουταλιά του γλύκού τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας κάρυ

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά

Μισό φλυτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζάνι ζωμό κότας

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Πιπέρι χρωματιστό σε κόκκους (4-5)

1 κουταλιά της σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο

Τι κάνετε

Κόβετε το κοτόπουλο σε μεσαία κομμάτια, το βάζετε για λίγα λεπτά σε ξύδι και ξεπλένετε καλά με κρύο νερό.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το μισό λάδι και σωτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου ανακατεύοντας, ώστε να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα βάζετε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ή γουόκ, ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τις πιπεριές, το κάρυ, την πάπρικα, τους κόκκους πιπεριού και το αλατοπίπερο και σωτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας κάπου κάπου.

Προσθέτετε το κοτόπουλο και τον ζωμό, αφήνετε να πάρει μια βράση και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα το βγάζετε απ’ τη φωτιά.

Σερβίρετε ζεστό ζεστό με ρύζι – πηγαίνει υπέροχα με ένα αρωματικό ρύζι, όπως είναι το μπασμάτι – ή με κους κους και πασπαλίζετε με φρέσκο μαϊδανό.

  • Δείτε επίσης
v