Life & Style Magazine

Το τσίζκεικ πραλίνας χωρίς ψήσιμο που θα γίνει η πιο ένοχη απόλαυσή σας

Σ’ όλους αρέσουν τα γλυκά, αλλά τα περισσότερα απαιτούν αρκετό χρόνο, ιδιαίτερα υλικά και υψηλή ακρίβεια στην παρασκευή. Κι όμως, υπάρχουν επιλογές και για μας που δεν προλαβαίνουμε, αλλά λαχταράμε κάπου κάπου να ανοίξουμε το ψυγείο και να απολαύσουμε ένα γλυκό επιπέδου… ζαχαροπλαστείου. Μια τέτοια είναι αυτό το υπέροχο τσιζκέικ με πραλίνα φουντουκιού που γίνεται στο πι και φι, έχει απλά υλικά και δεν απαιτεί καθόλου ψήσιμο.

Το τσίζκεικ πραλίνας χωρίς ψήσιμο που θα γίνει η πιο ένοχη απόλαυσή σας

Τι χρειάζεστε

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive

75 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο

400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού της αρεσκείας σας

100 γραμμάρια φουντούκια τεμαχισμένα και καβουρδισμένα

500 γραμμάρια τυρί κρέμα (που μπορεί να είναι και από τα χεράκια σας)

60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Τι κάνετε

Σπάτε τα μπισκότα, ρίχνετε τα κομματάκια στο multi μαζί με το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας πραλίνα και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να σβολιάσει.

Προσθέτετε 3 κουταλιές της σούπας φουντούκια και συνεχίζετε το χτύπημα ώσπου το μίγμα να ομογενοποιηθεί (θα είναι αμμώδες και υγρό).



Το απλώνετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι (20-25 εκατοστών) ή τσέρκι, αν έχετε.

Κατόπιν, πιέζετε παντού με το πίσω μερος του κουταλιού ώστε να μην κρατήσει πολύ αέρα μέσα και το βάζετε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για μερικά λεπτά.  

Στο μεταξύ, ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σ’ ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα απαλό ομογενές αποτέλεσμα.

Ρίχνετε μέσα και την πραλίνα και ανακατεύετε με τη σπάτουλα (μαρίζ) ώστε να γίνει ένα με το υπόλοιπο μίγμα.

Στη συνέχεια, βγάζετε το ταψάκι απ’ το ψυγείο, απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα επάνω στη βάση σας και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει (ή όλη τη νύχτα) και το σερβίρετε κρύο.

Καλή απόλαυση!

  • Δείτε επίσης
v