Το πιο πολύχρωμο σχολείο της χώρας βρίσκεται στην Καρίτσα Πιερίας

Το πιο πολύχρωμο σχολείο της χώρας βρίσκεται στην Καρίτσα Πιερίας

Είναι αναζωογονητικό να μαθαίνει κανείς για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι σύλλογοι γονέων και οι διοικήσεις σχολείων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ώστε να κάνουν το περιβάλλουν όπου περνούν τόσες ώρες τα παιδιά τους όσο γίνεται πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό. Έτσι, τελευταία φτάνουν στις οθόνες μας εικόνες από ευφάνταστες αναπλάσεις τάξεων, διαδρόμων και προαυλίων χώρων που κάνουν την καθημερινότητα των παιδιών λίγο πιο πολύχρωμη και διασκεδαστική, ώστε να αγαπήσουν σταδιακά το σχολείο αλλά και τη μάθηση.

Οι πιο πρόσφατες έρχονται απ’ την Πιερία και το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καρίτσας, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων φρόντισε να ανακαινιστούν καρέκλες και θρανία και να βαφτούν με πολλά διαφορετικά και λαμπερά χρώματα.

Τα χρωματιστά θρανία, όμως, δεν θα ήταν αρκετά αν ο σύλλογος δεν είχε ασχοληθεί συνολικά με την αισθητική και πολιτιστική αναβάθμιση του σχολείου, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και μαθαίνουμε από τη σχετική ανακοίνωση:

«Ακόμη, στο σχολείο μας  δημιουργήθηκε πρότυπη βιβλιοθήκη και εργαστήριο ανάγνωσης & τέχνης “Ο μοβ δράκος”, ενώ τους τοίχους των 2 ορόφων του σχολείου κοσμούν αντίγραφα έργων τέχνης διάσημων ζωγράφων. Επίσης, έχουν γίνει σημαντικές τεχνικές εργασίες βελτίωσης, όπως βάψιμο όλων των αιθουσών, του αύλειου χώρου και της περίφραξης, τοποθέτηση παγκακιών στην αυλή, αλλά και καναπέδων στο εσωτερικό του σχολείου, επίστρωση πλακιδίων σε αίθουσες και τοποθέτηση 2 τεράστιων χαρτών στους διαδρόμους κ.ά.»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το μεράκι που έχουν βάλει οι γονείς και την διάθεσή τους να ασχοληθούν με την παραμικρή λεπτομέρεια, είναι ότι τα έργα διάσημων ζωγράφων που κοσμούν τους διαδρόμους του σχολείου αναρτήθηκαν, όχι σε συμβατικές κορνίζες, αλλά στα παλιά ξύλινα καθίσματα από τις μαθητικές καρέκλες που ανακαινίστηκαν.

Ένα τεράστιο μπράβο από εμάς στο Σύλλογο Γονέων της Καρίτσας για όλα αυτά, αλλά και για την τελευταία τους υπέροχη πρωτοβουλία: τη λειτουργία στον χώρο του σχολείου δανειστικής βιβλιοθήκης για τους γονείς!

Πηγή: alfavita.gr, facebook.com/DimotikoKaritsas

v