Τα μικρά παιδιά κοιμούνται καλύτερα στο αυτοκίνητο!

Τα μικρά παιδιά κοιμούνται καλύτερα στο αυτοκίνητο!

Πρόσφατη έρευνα που έγινε σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό της Nissan, επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουμε καλά όλοι οι γονείς: τα παιδιά κοιμούνται καλύτερα στο αυτοκίνητο! Μάλιστα, το 60% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, αναγκάζονται να βγάλουν το παιδί βόλτα με το αυτοκίνητο για να κοιμηθεί.

Είναι μια γνωστή πρακτική που ονομάζεται «dream driving» και, σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των γονιών αποδίδουν την επιτυχία της στην διαρκή κίνηση του οχήματος. Στην πραγματικότητα, βέβαια, οφείλεται στον ήχο του κινητήρα που εκπέμπει συχνότητες οι οποίες ηρεμούν και, τελικά, κοιμίζουν το παιδί. Όπως, δηλαδή, και ο ήχος του απορροφητήρα ή της ηλεκτρικής σκούπας που έχει αποδειχθεί σωτήριος για πάρα πολλούς από εμάς.

Το φλέγον ερώτημα, βέβαια, είναι κατά πόσο είναι ασφαλής η παραπάνω πρακτική, αφού η οδήγηση υπό την επήρρεια της αϋπνίας δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση, πόσο μάλλον όταν στο όχημα επιβαίνουν μικρά παιδιά.

Κάπως έτσι, η επιστήμη ανέλαβε δράση και ο μηχανικός Τομ Μίντλετον δημιούργησε μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση, βασιζόμενος μάλιστα σε δύο κινητήρες της Nissan που φαίνεται ότι αποτελούν πρώτης τάξεως… νανουρίσματα.

Η λύση αυτή αποτελείται από πέντε ηχητικά κομμάτια των 3 λεπτών, τα οποία μιμούνται πιστά το «μουρμουρητό» μιας μηχανής εσωτερικής καύσης, αποδίδοντας έναν συνδυασμό λευκού, ροζ και καφέ θορύβου που χαλαρώνει και εγγυάται τον ύπνο των παιδιών.

Αφού, λοιπόν, δεν είναι η κίνηση του αυτοκινήτου, αλλά ο ήχος της μηχανής που νανουρίζει τόσο αποτελεσματικά, δεν χρειάζεται πια να παίρνουμε τους δρόμους με τις πυτζάμες για να κερδίσουμε λίγα λεπτά ύπνου.

Πηγή: ethnos.gr, dailymail.co.uk

v