5 «ευρύχωρες» παραλίες στην Αττική για να πάμε θάλασσα με ασφάλεια

5 «ευρύχωρες» παραλίες στην Αττική για να πάμε θάλασσα με ασφάλεια

Ο πρώτος «μίνι» καύσωνας της καλοκαιρινής σεζόν είναι γεγονός και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να κρατηθούμε μακριά απ’ τις αγαπημένες μας παραλίες. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν χρειάζεται να σταματήσουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας, χωρίς να στερηθούμε ούτε στιγμή ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά που μας προσφέρει αυτή η χώρα, τις δροσερές και καταγάλανες θάλασσες. Ένας καλός τρόπος είναι, όχι να πάρουμε τους δρόμους για τις πιο απόμακρες και ερημικές παραλίες, αλλά να επιλέξουμε κάποια από τις πιο μεγάλες και ευρύχωρες του νομού, ώστε να απολαύσουμε το μπάνιο μας χωρίς να νιώσουμε εκτεθειμένοι.

Ψάθα

Κάτω από το πυκνό πευκόδασος του όρους Πατέρας, στον Κορινθιακό κόλπο, βρίσκεται μία από τις πιο φιλικές στις οικογένειες παραλίες της Αττικής. Απέχει περίπου 1 ώρα απ’ την Αθήνα, αλλά αξίζει πραγματικά τον κόπο, όχι μόνο για τα κρυστάλλινα νερά και τα βότσαλα που λαμπυρίζουν κάτω απ’ τον Αττικό ήλιο, αλλά και για το μήκος της που δεν αφήνει περιθώρια συνωστισμού. Όταν, μάλιστα, ανοίξουν και τα ταβερνάκια, θα αποτελεί τον ιδανικό κοντινό προορισμό για μια απολαυστική μονοήμερη οικογενειακή εκδρομή στη θάλασσα.

Λεγραινά

Πηγαίνοντας προς το Σούνιο, λίγο πριν φτάσετε στον ειδυλλιακό Ναό του Ποδειδώνα, συναντάτε την εξίσου ειδυλλιακή παραλία των Λεγραινών με τα καταγάλανα νερά και το ιδιαίτερο τοπίο. Είναι μια παραλία εξαιρετικά ευρύχωρη, σε μήκος και σε πλάτος, χωρίς πολυκοσμία και οργάνωση, ότι πρέπει για να απλωθείτε εσείς και τα παιδιά, απολαμβάνοντας το μπάνιο σας και τηρώντας ταυτόχρονα τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους λουόμενους.

Ανάβυσσος

Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε πολύ απ’ την Αθήνα, γιατί να μην πεταχτείτε ως τον πανέμορφο κόλπο της Αναβύσσου, εκεί όπου θα βρείτε μια μεγάλη, ευρύχωρη παραλία με καθαρά νερά που είναι εξαιρετικά φιλικά προς τα παιδιά – δεν βαθαίνει ιδιαίτερα. Ειδικά τώρα που beach bar και water sports δεν έχουν ανοίξει, θα είναι και εξαιρετικά ήσυχη, ό,τι πρέπει για μια γρήγορη φυγή απ’ τη βουή της πόλης.

Χάρακας

Στα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας, 65 χιλιόμετρα απ’ το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται μια υπέροχη παραλία με αρκετή άπλα και ησυχία, κατάλληλη για τις πρώτες βουτιές του περίεργου καλοκαιριού που έρχεται. Τα νερά του Χάρακα είναι πεντακάθαρα και σας προσκαλούν για μπανάκι κάτω απ’ τον ζεστό ήλιο, ενώ η αμμουδιά είναι ότι πρέπει για αμμοκατασκευές, ώστε να περάσουν τέλεια και τα παιδιά.

Μπρεξίζα

Η μεγάλη παραλία της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη πήρε το όνομά της απ’ τον αρχαιολογικό χώρο – έναν ναό αφιερωμένο στους Αιγύπτιους Θεούς – και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για μια γρήγορη επίσκεψη με τα παιδιά. Αμμουδερή και άνετη, με πάρα πολύ άπλα για να στρώσετε τις ψάθες σας μακριά απ’ το επόμενο γκρουπ λουόμενων, σας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά με τους εντυπωσιακούς φοίνικες που την δροσίζουν με τη σκιά τους.

Καλές και ασφαλείς βουτιές, λοιπόν, και μην ξεχνάτε ότι τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά, άρα όπου κι αν πάτε θα πρέπει να είστε εξοπλισμένοι απ’ το σπίτι.

v