Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της εφηβείας μας που θα μας κυνηγάνε για πάντα!

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της εφηβείας μας που θα μας κυνηγάνε για πάντα!

Δεν υπάρχει άνθρωπος της γενιάς μας που να μην έχει τραγουδήσει (συνήθως παράφωνα) το «Last Christmas» των Wham! ή να μην έχει χορέψει στον ρυθμό των «Χριστουγέννων» της Δέσποινας Βανδή. Είναι σχεδόν απίθανο, καθώς αυτά τα τραγούδια στιγμάτισαν την εφηβική -και όχι μόνο!- ηλικία μας και θα μας «κυνηγούν» παντού και για πάντα!

Μπείτε στο κλίμα των Χριστουγέννων, ακούγοντας τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορέψτε και τραγουδήστε με όλη την οικογένεια! Ας το ζήσουμε λιγάκι...

Last Christmas - Wham!

To τραγούδι-ύμνος των Χριστουγέννων που ακούγεται αδιάλειπτα από παντού και συνεχώς! Είτε είσαι στο σούπερ-μάρκετ, είτε στο φαρμακείο της γειτονιάς θα το ακούς θες δε θες στη διαπασών. Μέχρι και ο Τζορτζ Μάικλ που το έγραψε δεν περίμενε να «κουράσει» τόσο μετά από τόσα χρόνια. Όπως και να 'χει, εμάς μας αρέσει και θα συνεχίσουμε να το τραγουδάμε μέχρι τα γεράματα.

All I Want For Christmas Is You - Mariah Carey

Κάθε Χριστούγεννα η Μαράια λαμβάνει μια παχυλή επιταγή χάρη σ' αυτό το τραγούδι που κονταροχτυπιέται, χρόνια τώρα, με το «Last Christmas» στα μουσικά τσάρτ. Χιλιοπαιγμένο από ραδιόφωνα και cd-player, όμως αγαπημένο και μελωδικό.

White Christmas - Frank Sinatra

Χριστούγεννα χωρίς την υπέροχη φωνή του Σινάτρα είναι σαν να τρως γαλοπούλα δίχως γέμιση. Απλά δεν γίνεται! Διαχρονικό τραγούδι που από τη μια σε κάνει να θέλεις να κλάψεις και από την άλλη να ερωτευτείς!

Jingle bell rock - Bobby Helms

Το τραγούδι αυτό έχει παίξει και στην απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία «Home Alone»! Σου φτιάχνει τη διάθεση και φυσικά δεν γίνεται να μην χορέψεις στον ρυθμό του. Ακόμα και τα παιδιά τρελαίνονται με αυτό!

Dear Santa - The Weather Girls

Προσωπικά, το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο τραγούδι! Κυκλοφόρησε το 1983 και εκτιμήθηκε πολύ -απ' όσους γνωρίζουν από καλή μουσική. Οι Weather Girls με τις απίστευτες φωνές τους ζητούν απ' τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει δώρο ένα πραγματικό αρσενικό για να μην είναι μόνες τους. Τέλειο και κάλτ!

Και τώρα ας περάσουμε στην ελληνική μουσική σκηνή...

Χριστούγεννα - Δέσποινα Βανδή

Εντάξει! Δεν το τραγουδήσαμε ακριβώς στην εφηβεία μας ωστόσο, παραμένει το νούμερο 1 χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει τραγουδήσει:«Xριστούγεννα, Χριστούγεννα ευτυχισμένα... δε γίνονται, δε γίνονται χωρίς εσένα!»

Λευκά Χριστούγεννα - Αλέξια

Aπό τα πιο καλτ κομμάτια που ειπώθηκαν ποτέ και ίσως αυτό με την πιο πένθιμη μουσική είναι το «Λευκά Χριστούγεννα» της Αλέξιας. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι σόι Χριστούγεννα θα περάσεις φέτος (δυστυχώς ξέρουμε την απάντηση σ' αυτό!), παρόλα αυτά το τραγουδάς γιατί πολύ απλά σε έχει στιγματίσει.

Τούλι για τον Χριστούλι - Καίτη Γαρμπή

Άλλο ένα κομμάτι που ήρθε μετά την εφηβεία μας, αλλά στοίχειωσε το μυαλό και τις σκέψεις μας-και συνεχίζει να το κάνει κάθε Χριστούγεννα. Στο βίντεο βλέπουμε το πρώτο απο τα 10 video clips του δίσκου «Χριστουγεννα με την Καίτη» του 1998 και είναι αναμφισβήτητα το τραγούδι που λατρεύουμε να μισούμε!

v