«Έχει πάει 9 χρονών αλλά όταν δεν κοιμάται μαζί μας, αγχώνεται και κάνει εμετούς»

«Έχει πάει 9 χρονών αλλά όταν δεν κοιμάται μαζί μας, αγχώνεται και κάνει εμετούς»
Ερώτηση:
Ο γιος μου είναι 9 χρονών και αρνείται να κοιμηθεί μόνος του στο κρεβάτι του. Νιώθει ήρεμος με το να κοιμάται με έναν από τους δυο γονείς. Όποτε το συζητάμε αγχώνεται πάρα πολύ, κλαίει, φωνάζει και κάνει εμετό. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο υπέροχος γιος σας εκφράζει με διάφορους τρόπους τις αγωνίες του. Κάποιες από τις ανησυχίες είναι αναπτυξιακές και αφορούν το μεγάλωμα του και κάποιες αφορούν πιθανές δυσκολίες της καθημερινότητας σας.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται τη φροντίδα σας. Η φροντίδα σας σε αυτήν την φάση της ανάπτυξης χρειάζεται να δίνεται με πολλή τρυφερότητα και ταυτόχρονα να ενισχύεται η ελευθερία που αντιστοιχεί να έχει ο γιος σας. Οι ικανότητες του είναι ήδη πολλές! Ενισχύστε τον λοιπόν ώστε να χαίρεται τον προσωπικό του χώρο και χρόνο χωρίς να νιώθει αίσθημα εγκατάλειψης όταν απομακρύνεται από κοντά σας.

Είναι σημαντικό το πώς έχετε δουλέψει αυτό το θέμα μέχρι σήμερα. Διότι δε μιλάμε μόνον για τον ύπνο του, αλλά για όλη σας τη σχέση και πως αυτή αντιστοιχεί να εξελίσσεται στην πορεία του χρόνου. Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν για εσάς να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό ώστε να μοιραστείτε περισσότερα στοιχεία και να έχετε μια εξατομικευμένη προσέγγιση για βοήθεια.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v