Τι θέλουν οι γυναίκες; Λίγο από… όλα!

Τι θέλουν οι γυναίκες; Λίγο από… όλα!

Πώς θα ήταν η τέλεια μέρα για μια γυναίκα; Έρευνα του Journal of Economic Psychology δίνει την απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα: Τι θέλουν -επιτέλους- οι γυναίκες;

Το Journal of Economic Psychology διεξήγαγε έρευνα με δείγμα 900 γυναίκες, ρωτώντας τις πώς θα ήταν η ιδανική μέρα για αυτές και πόση ώρα θα αφιέρωναν σε κάθε δραστηριότητα έτσι ώστε να είναι ευτυχισμένες.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έχει να κάνει μια γυναίκα -το άγχος της φροντίδας των παιδιών, την πίεση της δουλειάς, τις υποχρεώσεις στο σπίτι- θα σκεφτόταν κανείς ότι η ιδανική μέρα για μια γυναίκα θα ήταν να... μην κάνει απολύτως τίποτα.

Θα έκανε όμως λάθος. Για την ακρίβεια, στο μυαλό των γυναικών, προτεραιότητα έχει μόνο η ποικιλία.

Λίγο απ' όλα

Για τις γυναίκες πάντως το σεξ φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο στην ευτυχία τους. Αν μια γυναίκα είχε τη δυνατότητα να επιλέξει, θα αφιέρωνε τον περισσότερο χρόνο (106 λεπτά) στο σεξ.

Έπειτα από 8 ώρες ύπνου, επόμενη στη λίστα έρχεται η κοινωνικοποίηση στην οποία θα αφιέρωναν 82' (δηλαδή όσο κρατά ένας καφές με μια φίλη) και ακολουθούν η χαλάρωση, ο διαλογισμός, το φαγητό, η άσκηση, η τηλεόραση και τα ψώνια, στα οποία θα αφιέρωναν μόλις 56' και όχι ατελείωτες ώρες, αντικρούοντας όσους πιστεύουν ότι το shopping κάνει περισσότερο ευτυχισμένες τις γυναίκες. Άλλωστε η χαρά ορισμένων δραστηριοτήτων έγκειται στο ότι τις κάνουμε σπάνια. Διαφορετικά γίνονται ρουτίνα.

Αυτό που απολαμβάνουν λιγότερο πάντως οι γυναίκες φαίνεται να είναι οι μετακινήσεις.

Η έρευνα πάντως κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πιο σημαντικό από όλα για μια γυναίκα είναι η ποικιλία. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι στην ιδανική τους μέρα, θα συμπεριλάμβαναν επίσης την εργασία, τις δουλειές του σπιτιού, την άσκηση και τη φροντίδα των παιδιών.

Τα αποτελέσματα εν συντομία:

Μετακινήσεις: 33'
Εργασία: 36 '
Δουλειές του σπιτιού: 47 '
Υπολογιστής/e-mail/διαδίκτυο: 48 '
Φροντίδα των παιδιών: 46'
Μεσημεριανός ύπνος: 46 '
Τηλέφωνο: 57'
Προετοιμασία φαγητού: 50'
Ψώνια: 56'
Τηλεόραση: 55'
Άσκηση: 68'
Φαγητό: 75'
Προσευχή/διαλογισμός: 73'
Χαλάρωση: 78'
Κοινωνικοποίηση: 82'
Σεξ: 106'

 

v