5 cozy καφετέριες για καφέ με τις φίλες

5 cozy καφετέριες για καφέ με τις φίλες

Ένα απογευματινό ραντεβού για καφέ και κουβεντούλα με τις φίλες, είναι από τα πιο λυτρωτικά πράγματα που μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να χαλαρώσει από την πίεση των ημερών και να... καθαρίσει το μυαλό της. Όταν, μάλιστα, το café αποτελείται από αναπαυτικές πολυθρόνες, ρομαντική διακόσμηση, πορσελάνινα φλιτζανάκια και έναν κατάλογο με λαχταριστά, σπιτικά γλυκά, το ραντεβού γίνεται όλο και πιο δελεαστικό και τελικά κρατά μέχρι αργά…

Ξεχωρίσαμε πέντε αγαπημένα, super-cozy café στην Αθήνα, για τα βροχερά απογεύματα του χειμώνα.

Petite Fleur

(Ομήρου 44, Κολωνάκι και Πλατεία Αγ. Νικολάου, Χαλάνδρι)

Petite Fleur

Ζεστή σοκολάτα, από 70% κακάο, με γλυκό μαυροκέρασο, τζαζ μελωδίες που ακόμα και οι πιο μυημένοι μπορεί να μην γνωρίζουν, ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό (χωρίς ίχνος καπνού) και  πολλές εκπλήξεις, αρκετά συχνά, για τους τακτικούς θαμώνες. Αναμφίβολα ένα από τα αγαπημένα μας καφέ, για χειμώνα και καλοκαίρι (μεγάλο συν για μαμάδες: υπάρχει βρεφική αλλαξιέρα στο μπάνιο).

Γιασεμί

(Μνησικλέους 23, Πλάκα)

Γιασεμί

(φωτο: hotspotathens.blogspot.com)

Γνήσια ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας σε έναν από τους ομορφότερους δρόμους της Πλάκας. Αν ο καιρός το επιτρέπει τα τραπεζάκια έξω, στα σκαλιά, είναι «όλα τα λεφτά». Αλλά και τον χειμώνα η ατμόσφαιρα μέσα στο Γιασεμί είναι ζεστή και ευχάριστη, με τα ξύλινα τραπεζάκι γύρω από το μεγάλο τζάκι και τις γλυκές και αλμυρές λιχουδιές να κλέβουν την παράσταση.

Λωτός

(Γλαύκου 14 & Δημητρίου Βασιλείου, Ψυχικό)

Λωτός

Το ανακαινισμένο νεοκλασικό αποτελεί μία από τις πιο ενημερωμένες τσαγιερί της πόλης, με ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στα αρχοντικά δωμάτιά του. Στον κατάλογο θα βρείτε μεταξύ άλλων νόστιμα αλμυρά και γλυκά πιάτα και υπέροχες σοκολάτες. Τους θερινούς μήνες αξίζει να πιάσετε τραπέζι στον όμορφο κήπο, στο πίσω μέρος του μαγαζιού.

Common Secret

(Λεωφ. Κηφισίας 324, Κηφισιά)

Common Secret

Από τους πιο κομψούς χώρους των βορείων προαστίων, ένα αριστοκρατικό σαλόνι επιπλωμένο με γούστο, το Common Secret αποτελεί ένα ιδιαίτερο μπιστρό, για καφέ και τσάι, ενώ διαθέτει και συμπαθητικά πιάτα για… τσιμπολόγημα, με αρκετά τσιμπημένες όμως τιμές. Προτιμήστε το τα πρωινά, για περισσότερη ησυχία –δεν αποκλείεται να δείτε και κάποιον επώνυμο (ή και πολιτικά πρόσωπα) να πίνει εκεί τον καφέ του.

Belle Époque

(Βουλής 34, Σύνταγμα)

Belle Epoque

(φωτο: mydailycontact.blogspot.gr)

Αν αναζητάτε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο για την επόμενη συνάντηση με τις φίλες σας, προτείνουμε το Belle Époque, ένα concept store στο οποίο συστεγάζονται μία εξαιρετική vintage boutique, ένα ταξιδιωτικό βιβλιοπωλείο και μία αίθουσα τσαγιού. Πρόκειται, ίσως, για τον πιο «θηλυκό» πολυχώρο της πόλης, που σε κάνει να νιώθεις ότι μπαίνεις στο μπουντουάρ της γιαγιάς. Εκεί, πέρα από vintage shopping, θα απολαύσετε αρωματικό τσάι στους βελούδινους καναπέδες του tea room, με θέα στον ρομαντικό κήπο με τα φερφορζέ.

Στο Belle Époque  πραγματοποιούνται συχνά εκθέσεις και επιδείξεις μόδας.

v