10 "κλασικά" ερωτικά διηγήματα

10 κλασικά ερωτικά διηγήματα

Τα κλασικά και τα πλέον ευπώλητα ερωτικά διηγήματα όλων των εποχών υπόσχονται να σας χαρίσουν τις στιγμές ρομαντισμού που σας λείπουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Από ρομαντικές ιστορίες με κρυμμένα πάθη και ανεκπλήρωτους έρωτες, έως διηγήματα με σκηνές σκληρού πορνό, δείτε δέκα από τα καλύτερα ερωτικά διηγήματα της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, όλων των εποχών:

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα», Ουίλιαμ Σέξπιρ

(εκδόσεις: Μεταίχμιο, σελ. 64, τιμή: 11 ευρώ)

Η κλασική και λατρεμένη ιστορία αγάπης του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Οι Καπουλέτοι. Οι Μοντέγοι. Και η έχθρα τους. Ο Ρωμαίος. Η Ιουλιέτα. Και η αγάπη τους. Μια αγάπη που θα ζει αιώνια και θα μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους. Ένα βιβλίο που αξίζει να περνά από γενιά σε γενιά.

Αγοράστε το online από εδώ.

«Jane Eyre», Σαρλότ Μπροντέ

(εκδόσεις: Σαββάλας, σελ. 79, τιμή: 7,83 ευρώ)

Η Τζέιν είναι φτωχιά, ορφανή και όχι ιδιαίτερα όμορφη. Το μέλλον της διαγράφεται ζοφερό. Η θεία της και ο εξάδελφός της την αντιπαθούν. Η ζωή στο σχολείο του Λόγουντ είναι σκληρή και επικίνδυνη. Από πού μπορεί να αντλήσει εσωτερική δύναμη η νεαρή Τζέιν; Διψώντας για ανεξαρτησία και περιπέτεια, η Τζέιν ξεκινά ολομόναχη την καινούρια ζωή της. Ο νέος της αφέντης, ο κύριος Ρότσεστερ, είναι άραγε αυτό που δείχνει;

Αναμφίβολα ένα από τα κλασικά ερωτικά διηγήματα.

Αγοράστε το online από εδώ.

«Ανεμοδαρμένα ύψη», Έμιλυ Μπροντέ

(εκδόσεις: Παπαδόπουλος, σελ. 560, τιμή: 10,56 ευρώ)

Ένα ακόμα από τα κλασικά ερωτικά διηγήματα μιλά για την η δραματική ιστορία της οικογένειας, που σαρώνεται από μίση, έρωτες και θανάτους. Σε αυτό συναντάμε απηχήσεις του αγγλικού Ρομαντισμού, τραγικούς χαρακτήρες και μία μεγαλειώδης απόδοση των ανθρώπινων παθών.

Αγοράστε το online από εδώ.

«50 αποχρώσεις του γκρι», E. L. James

(εκδόσεις: Πατάκης, σελ. πρώτου τόμου: 703, τιμή πρώτου τόμου: 16 ευρώ)

Πολλά έχουν γραφτεί για το best seller της περασμένης χρονιάς, την ερωτική τριλογία της E. L. James, με τα περισσότερα να μην εκθειάζουν ιδιαίτερα την ποιότητα του έργου. Ωστόσο, πρόκειται αναμφίβολα για ένα βιβλίο που θα σας ξυπνήσει τις αισθήσεις!

Αγοράστε το πρώτο βιβλίο online από εδώ.

«Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας», Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

(εκδόσεις: Λιβάνης, σελ. 479, τιμή: 8,91 ευρώ)

Ο κεραυνός που χτυπάει τις καρδιές του νεαρού Φλορεντίνο Αρίσα και της συνομήλικής του Φερμίνα Δάσα διακόπτεται απότομα από τη σφοδρή αντίδραση του πατέρα της και ακυρώνεται με το πέρασμα του χρόνου, όσον την αφορά.

Ο Φλορεντίνο θα παραμείνει συναισθηματικά ανάπηρος σχεδόν για όλη του τη ζωή, μη μπορώντας να την ξεχάσει. Η Φερμίνα, αντίθετα, υποκύπτει στα θέλγητρα ενός γοητευτικού και έμπειρου γιατρού, φτιάχνει οικογένεια και εκλογικεύει την απώλεια του πρώτου άντρα στη ζωή της. Με φόντο τις ακτές της Καραϊβικής και δαμόκλειο σπάθη την τρομερή αρρώστια της εποχής, τη χολέρα, οι δύο πρωταγωνιστές επιζούν σαν να είναι απρόσβλητοι από την επιδημία, λόγω της δύναμης με την οποία ερωτεύτηκαν.

Θα συναντηθούν μόνον όταν ο σύζυγος της Φερμίνα πεθάνει και το πεδίο για τον Φλορεντίνο είναι και πάλι ελεύθερο. Όχι μόνο δεν την ξέχασε -μετά από 51 χρόνια, 9 μήνες και 4 ημέρες που έχουν περάσει- αλλά δεν την ξεπέρασε ποτέ, και το ψήγμα της ελπίδας μέσα του έμεινε ζωντανό και ενεργό...

Αγοράστε το online από εδώ.

«Γκαμιάνι ή δύο νύχτες παραφοράς», Μυσέ ντε Αλφρέ

(εκδόσεις: Άγρα, σελ. 177, τιμή: 14,61 ευρώ)

Γκαμιανί αποτελεί το πιο διάσημο και πολυδιαβασμένο ερωτικό γαλλικό κείμενο καθ' όλο τον 19ο αιώνα. Συνιστά ένα μικρό αριστούργημα της ερωτικής πεζογραφίας. Ο έκλυτος ερωτικός βίος του Αλφρέ ντε Μυσσέ, η ακόλαστη ζωή του, ο δονζουανικός του χαρακτήρας, το αριστοκρατικό του πνεύμα, ο σαπφισμός της Γεωργίας Σάνδη, του ενέπνευσαν την πορνογραφική και θανάσιμη ιστορία της κόμισσας Γκαμιανί. Κατέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά στις παράνομες εκδόσεις από την εποχή της δημοσίευσής της, το 1833, έως και τα χρόνια του 1930. Αυτό το επιβλητικό φρενήρες μυθιστόρημα, απίστευτης για την εποχή του τόλμης, προαναγγέλλει, χάρη στη στενή διασύνδεση του ερωτισμού με τον θάνατο, τον Ζωρζ Μπατάιγ. Εξάλλου, ο Μυσσέ παραμένει ο μοναδικός ερωτογράφος συγγραφέας του γαλλικού ρομαντισμού.

Αγοράστε το online από εδώ.

«Η ωραία της ημέρας», Ζοζέφ Κεσέλ

(εκδόσεις: Μεταίχμιο, σελ 204, τιμή: 11,97 ευρώ)

«Με την "Ωραία της ημέρας" επιχείρησα να δείξω το τρομερό διαζύγιο ανάμεσα στην καρδιά και τη σάρκα, ανάμεσα σε μια αληθινή, απέραντη και τρυφερή αγάπη και στην αδυσώπητη απαίτηση των αισθήσεων. ['Ομως], το να εκθέσω το δράμα της ψυχής και της σάρκας χωρίς να μιλήσω ελεύθερα και για τα δύο, μου φαίνεται αδύνατο». (Ζοζέφ Κεσέλ)

Αγοράστε το online από εδώ.

«Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια», Στρατής Μυριβήλης

(εκδόσεις: Βιβλιοπωλείον της Εστίας, σελ. 360, τιμή: 22,93 ευρώ)

Ένα μυθιστόρημα με χαλαρή πλοκή, το οποίο όπως εξελίσσεται, με γλώσσα υπέροχη και αφήγηση δουλεμένη, δημιουργεί στον αναγνώστη συναισθήματα αγωνίας για τον πόθο που κυριεύει τον ήρωα.

Αγοράστε το online από εδώ.

«Όνειρο στο κύμα», Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

(εκδόσεις: του Φοίνικα, σελ. 54, τιμή: 22,49 ευρώ)

«Ήμην πτωχόν βοσκόπουλον εις τα όρη. Δεκαοκτώ ετών, και δεν ήξευρα ακόμη άλφα. Χωρίς να το ηξεύρω, ήμην ευτυχής. Την τελευταίαν φοράν οπού εγεύθην την ευτυχίαν ήτον το θέρος εκείνο του έτους 187... Ήμην ωραίος έφηβος, κ' έβλεπα το πρωίμως στρυφνόν, ηλιοκαές πρόσωπον μου να γυαλίζεται εις τα ρυάκια και τας βρύσεις, κ' εγύμναζα το ευλύγιστον, υψηλόν ανάστημα μου ανά τους βράχους και τα βουνά.»

Ένα περιστατικό που ο αφηγητής βίωσε στην εφηβική του ηλικία, έμελε να σημαδέψει όλη του τη ζωή.

Αγοράστε το online από εδώ.

«Ο Μέγας Ανατολικός», Ανδρέας Εμπειρίκος

(εκδόσεις: Άγρα, σελ. 227, τιμή: 13,76 ευρώ)

Ο Μέγας Ανατολικός είναι το έργο ζωής του ποιητή. Άρχισε να γράφεται το 1945 και ολοκληρώθηκε ύστερα από ενδιάμεσες φάσεις το 1970. Το μυθιστόρημα αποτελείται από 100 κεφάλαια, που συγκροτούν πέντε μέρη, και κυκλοφορεί σε οκτώ τόμους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και τολμηρότερο μυθιστόρημα της ελληνικής γλώσσας. Το θέμα του μυθιστορήματος είναι το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεανίου "Μέγας Ανατολικός" από την Αγγλία στην Αμερική, τον Μάιο του 1867. Επιβάτες πάσης τάξεως και επαγγέλματος και πλήρωμα διαπλέουν τον Ατλαντικό μέσα στην ηδονική Κιβωτό, απολαμβάνοντας όλες τις μορφές του έρωτα άνευ ορίων και άνευ όρων. Επηρεασμένοι από έναν πρωτογενή ερωτισμό που ελκύει το ίδιο το υπερωκεάνιο, ζουν, κατά τον δεκαήμερο πλου, την απόλυτη ελευθερία και ηδονή για να καταλήξουν σε μια ανώτατη μορφή αθωότητας και ευτυχίας.

Αγοράστε το online από εδώ.

v