Cupcakes: Συνταγές για πολύχρωμα κέικ

Cupcakes: Συνταγές για πολύχρωμα κέικ

Τα cupcakes έχουν γίνει η τελευταία λέξη της μόδας μετά τα frozen yogurt. Τα παιδιά τα λατρεύουν ενώ ακόμα και οι πιο δύσπιστοι θα βρουν τελικά μια γεύση που θα τους ξετρελάνει. Δείτε πώς να τα φτιάξετε μόνοι σας και έπειτα... πειραματιστείτε με δικές σας γεύσεις.

Cupcakes γενεθλίων με γεύση βανίλια

Υλικά

1 φλιτζ. βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
1¾ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. γάλα
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Βουτυροκρέμα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 C, στον αέρα. Στρώνετε με θήκες cupcakes (χάρτινες) δύο ταψάκια muffins με 12 θήκες το καθένα. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο και το χτυπάτε για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Πρέπει να τα απορροφάει το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο. Ρίχνετε τη βανίλια. Κοσκινίζετε τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτετε αλεύρι και γάλα. Ισομοιράζετε στις θήκες το μείγμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4. Ψήνετε για 20΄-23΄. Δεν πρέπει να τα παραψήσετε. πρέπει να έχουν υγρασία. Είναι έτοιμα όταν πιέζετε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται. Τα αφήνετε 5΄ να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα κόβετε στη μέση (καπάκι), τα γεμίζετε με βουτυροκρέμα της αρεσκείας σας ή και με πολλά διαφορετικά χρώματα, βάζετε το καπάκι και καλύπτετε ολόκληρο το cupcake σαν τούρτα με βουτυροκρέμα. Γαρνίρετε με σπασμένες καραμέλες, με τρούφα χρωματιστή, με πολύχρωμα κουφετάκια.

Συνταγή: argiro.gr

Cupcakes με μαρμελάδα

 

Υλικά (20 cupcakes):

230 γρ. μαργαρίνη
230 γρ. ζάχαρη
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
1 βανίλια
4 κ.σ. γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μαρμελάδα φράουλα για γέμιση
Για το frosting-επικάλυψη :
450 γρ. ζάχαρη άχνη
170 γρ. μαργαρίνη
1 βανίλια
2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση: Χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ την ζάχαρη με την μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα. Έπειτα προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά. Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες για μάφιν. Γεμίζετε τα 2/3 της κάθε θήκης γιατί φουσκώνουν. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20'. Όταν κρυώσουν τα μάφιν με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε το εσωτερικό τους προσεκτικά να μην φτάσετε μέχρι κάτω. Έπειτα με ένα κουταλάκι γεμίζετε με μαρμελάδα. Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για την επικάλυψη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζετε την επικάλυψη σε κορνέ και γαρνίρετε τα μάφιν.

Συνταγή: cook-cool.blogspot.gr

Μαύρο βελούδο με κεράσι

 

Υλικά για τα cupcakes:

175 γρ. ζάχαρη (3/4 κούπας τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας)
57 γρ. βούτυρο ανάλατο (1/4 κούπας τσαγιού)
30 ml φυτικό λάδι (2 κουταλιές της σούπας)
10 ml μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή και παραπάνω αν χρειαστεί (2 κ. γλ.)
10 ml καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (2 κ. γλ.)
4 γρ. αλάτι 1/2 κ.γλ.)
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 και 1/4 κούπα τσαγιού)
30 γρ. σκούρο κακάο (3 κ.σ.)
114 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου (1/2 κούπα τσαγιού)
2,5 ml λευκό ξύδι (1/2 κ.γλ.)
1,5 γρ. σόδα φαγητού (1/4 κ. γλ.)

Υλικά για την κρέμα:

56 γρ μαλακό ανάλατο βούτυρο (1/4 κούπα τσαγιού)
250 γρ. κρύο τυρί κρέμα κομμένο σε κύβους
460 γρ. άχνη ζάχαρη (4 κούπες τσαγιού)
5 ml καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (1 κ. γλ.)
1 πρέζα αλάτι
30 ml κεράσι μαρμελάδα (2 κ.σ.)

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη θήκη για τα κεκάκια. Σε μπωλ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το μαύρο χρώμα, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάτε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να είναι πολύ ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτετε το αυγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε μπωλ κοσκινίζετε το κακάο με το αλεύρι. Προσθέτετε 1/3 από το μείγμα αλεύρι - κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά προσθέτετε το 1/2 από το γάλα. Ρίχνετε εναλλάξ αλεύρι και γάλα μέχρι να τελειώσουν. Σε μικρό μπωλ ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα και τα προσθέτετε στο μείγμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα. Βάζετε το μείγμα στις θήκες για τα κεκάκια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 22 λεπτά περίπου. 22 λεπτα. Δοκιμάζετε με μια οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει μόνο με μερικά ψιχουλάκια επάνω τότε τα κεκάκια μας είναι έτοιμα.

Κρέμα: 

Σε μπωλ χτυπάτε με το μίξερ για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτετε το κρύο τυρί και συνεχίζετε να χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα. Προσέχετε να μη χτυπήσετε πολύ την κρέμα γιατί θα γίνει πολύ μαλακιά. Προσθέτετε τη μαρμελάδα κεράσι και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα για πολύ λίγο. Αφήνετε την κρέμα για λίγο στο ψυγείο να σταθεί και χρησιμοποιούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να γαρνίρετε τα cupcakes και να δώσετε σχήμα. Διατηρούμε στο ψυγείο αλλά σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν την κρέμα μας τη θέλετε πιο ροζ προσθέτετε λίγη μαρμελάδα κεράσι ακόμα.

Συνταγή: mariettascookingacademy.blogspot.gr

Σοκολατένια cupcakes

Υλικά

200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο
250 γραμμ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο
100 γραμμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα ή σταγόνες σοκολάτας

Για τη βουτυροκρέμα:

90 γραμμ. μαλακό βούτυρο
180 γραμμ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. βρασμένο νερό κρύο

Εκτέλεση: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να κρεμώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτετε τα αυγά, κάθε φορά να τα απορροφάει το μείγμα πριν πέσει το επόμενο. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε τη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτετε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύετε απαλά. Ισομοιράζετε τα cupcakes σε 12 θήκες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 17΄-18΄. Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζετε από το φούρνο. Μην τα παραψήσετε. Τα αφήνετε να σταθούν και να κρυώσουν. Για τη βουτυροκρέμα: Διαλύετε το κακάο στο βραστό νερό. Το αφήνετε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το διαλυμένο κακάο. Χτυπάμε καλά το μείγμα, να αφρατέψει πολύ καλά. Καλύπτετε με την κρέμα τα cupcakes και γαρνίρετε με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας.

Συνταγή: argiro.gr

Red velvet cupcakes

Υλικά:

2 ½ φλ. αλεύρι
2 φλ. ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
2 αυγά
1 ½ φλ.λάδι
1 φλ.ξινόγαλο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. βανίλια υγρή
1 κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο

Γλάσσο

226 γρ.τυρί κρέμα (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 κ.γ. βανίλια υγρή
6 φλ.ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 β. Βάζετε τα χαρτάκια για τα κεκάκια σε μαφινοθήκες. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνετε στην άκρη. Στο μπωλ του μίξερ βάζετε τα στερεά υλικά και ανακατεύετε. Προσθέτετε τα υγρά υλικά και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε ενα ενιαίο μίγμα. Παίρνετε κουταλιές απο το μίγμα και γεμίζετε τα χαρτάκια στα 2/3 του ύψους. Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο ή μέχρι το τεστ της οδοντογλυφίδας να δώσει καθαρό αποτέλεσμα. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 10 λεπτά, βγάζετε από τις μαφινοθήκες και αφήνετε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα. Ετοιμάζετε το γλάσσο. Κοσκινίζετε τη ζάχαρη και αφήνετε στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ χτυπάτε την άχνη με το βούτυρο μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτετε τη βανίλια. Κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη σε δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν η ζάχαρη ενσωματωθεί είναι έτοιμα. Βάζετε το γλάσσο σε κορνέ και γαρνίρετε τα κεκάκια.

Συνταγή: saborconna.blogspot.gr

v