Φτιάξτε μόνες σας μπομπονιέρες

Φτιάξτε μόνες σας μπομπονιέρες

Αν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε ή να βαφτίσετε, έχετε πιθανώς εικόνα του κόστους μίας μπομπονιέρας. Το πιο απλό σχέδιο που μπορεί να βρείτε στην αγορά δύσκολα θα κοστίζει λιγότερα από 2 ή 3 ευρώ (ποσό που μεταφράζεται σε 400 με 600 ευρώ αν έχετε 200 καλεσμένους), ενώ για πιο σύνθετες ή πολυτελείς μπομπονιέρες υπολογίστε περί τα 8 με 10 ευρώ ανά τεμάχιο (και δεν αναφερόμαστε στις ασημένιες ή σε αυτές που περιλαμβάνουν πολύτιμους λίθους).

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες αποφασίζουν να φτιάξουν μόνες τις μπομπονιέρες τους, επιλέγοντας υλικά της αρεσκείας τους, από μεγάλη γκάμα που κυκλοφορεί πλέον στο εμπόριο, και γεμίζοντας τις είτε με κουφέτα είτε με καραμέλες ή άλλα ζαχαρωτά που αγοράζουν με το κιλό από κουφετοποιία ή ζαχαροπλαστεία (κόστος περί τα 10 με 13 ευρώ ανά κιλό).

Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν τουλάχιστον τα μισά, αν όχι το 70%, των χρημάτων από αυτά που θα ξόδευαν για να τις αγοράσουν έτοιμες, ενώ έχουν βάλει στις μπομπονιέρες τους το προσωπικό τους στιλ και όλη τους την αγάπη.
Για να φτιάξετε τις δικές σας μπομπονιέρες θα χρειαστείτε χρόνο, μεράκι και... μερικές καλές ιδέες, τις οποίες θα βρείτε παρακάτω:

Φωτο-προτάσεις

Kεραμικό βαζάκι και δίχτυ

Μπομπονιέρα για γάμο ή βάπτιση, την οποία μπορείτε να φτιάξετε αγοράζοντας μικρά κεραμικά βαζάκια, γεμίζοντάς τα με δίχτυ και δένοντας γύρω τους όμορφες κορδέλες.

Η ιδέα προέρχεται από τις Αλίκη και Μαίρη που πωλούν τα προϊόντα τους μέσω του Etsy.com.

Yφασμάτινα πουγκιά και σχοινί

Όμορφες, λιτές και κομψές μπομπονιέρες, στις οποίες μπορείτε να τυπώσετε με ανεξίτηλη στάμπα τα αρχικά σας.

Vintage κουτάκια από τσίγκο

Πραγματικά ξεχωριστές και ιδιαίτερες, ιδανικές για πιο «κλειστές» εκδηλώσεις. Τέτοια κουτάκια μπορείτε να αναζητήσετε στα παλαιοπωλεία, στο Μοναστηράκι.

Στον πάτο από κάθε κουτάκι μπορείτε να κολλήσετε μία ετικέτα που να γράφει «Ευχαριστούμε» και τα ονόματά σας.

Γυάλινα βαζάκια με διακόσμηση από ύφασμα

Αγοράστε μικρά γυάλινα βαζάκι και «ντύστε» τα καπάκια τους με κομμάτια από ύφασμα και σχοινί (κολλήστε με υγρή κόλλα στο καπάκι για να μην κουνιούνται). Μπορείτε να τα γεμίσετε με κουφέτα, ζαχαρωτά ή και γλυκό του κουταλιού.

Vintage υφασμάτινα πουγκιά

Θα χρειαστείτε κομμάτια από vintage ύφασμα σε διάφορα χρώματα, τα οποία θα ράψετε έτσι ώστε να σχηματίζουν πουγκιά και θα τα δέσετε με δαντελένιες κορδέλες. Θα σας βοηθήσει περισσότερο αν έχετε ραπτομηχανή.

Χάρτινο κουτάκι με κορδελίτσα

Ακόμα πιο εύκολες στην δημιουργία είναι οι μπομπονιέρες από κουτάκια, στα οποία θα κολλήσετε όμορφες κορδέλες σε ό,τι χρώμα και σχέδιο θέλετε.

Μπομπονιέρα-δοκιμαστικός σωλήνας

Άλλη μία πανεύκολη και πρωτότυπη ιδέα είναι να γεμίσετε γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες με καπάκι από φελλό (θα βρείτε στο εμπόριο σε πολύ χαμηλές τιμές) με κουφέτα, και να τους στολίσετε με κορδελίτσες.

Από πού θα αγοράσετε υλικά

Τσίγκινα κουτάκια «γαμπρός και νύφη»

Τιμή: 5,77 ευρώ, το σετ των 6 ζευγαριών.

Αγοράστε τα online από εδώ.

Κουτάκι για κουφετάκια και δώρα (για βάφτιση)

 

Τιμή: 1,64 ευρώ ανά τεμάχιο

Αγοράστε το online από εδώ.

Κουτάκι από πλέξιγκλας

Τιμή: 0,59 ευρώ ανά τεμάχιο.

Αγοράστε το online από εδώ.

Λινό πουγκί 13x15εκ

Διατίθενται σε πέντε χρώματα. Μία όμορφη ιδέα είναι να βάλετε τη μαμά ή την γιαγιά σας να κεντήσουν το όνομα που θέλετε πάνω σε κάθε κουμπί.

Τιμή: 0,48 ευρώ ανά τεμάχιο.

Αγοράστε το online από εδώ.

Ακόμα:

-Gini Athens: Για ό,τι χάντρα μπορείτε να φανταστείτε.

-E-Shop Gamou: Για τούλια, οργάντζες, κορδέλες, πουγκιά, κουτάκια, δαντέλες και όποιο άλλο υλικό μπορεί να χρειαστείτε για τις μπομπονιέρες σας.

-Idietero: Στο e-shop του site θα βρείτε υλικά για μπομπονιέρες, όπως κορδέλες, κορδόνια, υφάσματα, πουγκιά κουτιά, καλάθια για να βάλετε τις μπομπονιέρες και διάφορα άλλα αξεσουάρ.

-Χατζηγιαννάκης: Στην πιο γνωστή κουφετοποιία της αγοράς θα βρείτε κάθε πιθανή γεύση, σχέδιο και χρώμα σε κουφέτα.

-Καραμάνης: Έχετε δοκιμάσει κουφέτα με... μπισκότο ή με κρέμα λεμόνι; Θα τα βρείτε στην κουφετοποιία Καραμάνης.

v