Κάντε ξεχωριστή την επέτειο του γάμου σας

Κάντε ξεχωριστή την επέτειο του γάμου σας

Δεν έχει σημασία αν είναι η πρώτη ή η... σαρακοστή. Αν θέλετε να δώσετε ξεχωριστό νόημα στην επέτειο του γάμου σας θα πρέπει να βρείτε έναν ιδιαίτερο τρόπο να την γιορτάσετε με τον σύντροφό σας. Άλλωστε, η επέτειος αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθείτε μια από τις ωραιότερες ημέρες της κοινής σας ζωής ως ζευγάρι και να αξιολογήσετε την σχέση σας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, σας παρουσιάζουμε προτάσεις για την δική σας επέτειο, με την ελπίδα ότι το... άλλο σας μισό θα το εκτιμήσει.

Σαν την πρώτη φορά

«Σκηνοθετείστε» ένα ραντεβού, σαν τον πρώτο καιρό. Αντί να πάτε για φαγητό σε ένα εστιατόριο, επιλέξτε ένα μέρος στο οποίο είχατε κάποτε περάσει καλά –αν όχι στο πρώτο- στα πρώτα σας ραντεβού. Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει η ατμόσφαιρα στην οποία θα στηθεί το ραντεβού. Αντί απλώς να το κανονίσετε στο πλαίσιο μιας ρουτίνας, ανταλλάξτε μηνύματα, e-mail και συνομιλίες στο τηλέφωνο, όπως ακριβώς κάνατε τον πρώτο καιρό.

Εκφραστείτε

Θυμάστε τα πρώτα χρόνια που περιμένατε πώς και πώς την επέτειό σας για να πείτε «Σ' αγαπώ» ή να εκφράσετε τα συναισθήματά σας; Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και τώρα. Μιλήστε για τα συναισθήματά σας, για το τι εκτιμάτε στον άλλο αλλά και τι σας προβληματίζει. Κάντε το να φανεί σαν παιχνίδι. Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε και οι δυο πέντε "καλά" και πέντε "άσχημα" χαρακτηριστικά, ο ένας για τον άλλο. Τι είναι αυτό που θαυμάζετε στον/στην σύζυγο σας; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του/της συντρόφου σας που σας κάνουν περήφανους και ποια θεωρείτε εκνευριστικά; Προσοχή μόνο μη τσακωθείτε.

Σχεδιάζοντας το μέλλον

Το να κάνετε σχέδια για το μέλλον, είναι κάτι που σας φέρνει πιο κοντά: Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε ο ένας στον άλλον ότι θέλετε και στο μέλλον να είστε μαζί, να κάνετε αυτά τα πράγματα μαζί. Φτιάξτε μια λίστα με πράγματα που θέλετε να κάνετε τα επόμενα χρόνια. Αν μάλιστα σας το επιτρέπουν οι επαγγελματικές και οικονομικές συνθήκες μπορείτε να πάτε ένα δεύτερο ταξίδι του μέλιτος. Μια σύντομη και πρόχειρα προγραμματισμένη εκδρομή ανανεώνει την σχέση. Εμπιστευτείτε τα παιδιά στους παππούδες και «αποδράστε» οι δυο σας.

Να θυμηθούμε τα παλιά

Ένα τραγούδι είναι ο κατάλληλος τρόπος όχι μόνο για να επαναφέρετε στο νου σας αναμνήσεις αλλά και για να τις ζήσετε ξανά. Φορέστε τα καλά σας, ακούστε πάλι το πρώτο τραγούδι που έπαιξε στον γάμο σας και χορέψατε μαζί με τον/την σύζυγό σας. Αν, μάλιστα, παρακολουθήσατε μαθήματα χορογραφίας για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθείτε τα βήματα. Μπορείτε επίσης να δείτε το βίντεο του γάμου σας. Ένα «ταξίδι» στο παρελθόν θα σας κάνει να αναθεωρήσετε για θέματα της καθημερινότητας και να αισθανθείτε ακόμα πιο τρυφερά για τον/ την σύζυγό σας.

Δείπνο στο σπίτι

Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να βγείτε, ετοιμάστε από κοινού ένα δείπνο στο σπίτι. Φτιάξτε πιάτα με τις αγαπημένες σας γεύσεις αλλά μην στρώσετε το τραπέζι σας εκεί όπου τρώτε πάντα. Διαλέξτε μια καινούρια θέση. Εάν έχετε πάρει και κάποιο δώρο για το ταίρι σας, μπορείτε να το βάλετε και αυτό στο τραπέζι.

Δώρο αγάπης

Πολλά ζευγάρια σταματούν να ανταλλάσουν επετειακά δώρα. Μετά από μερικά χρόνια γάμου, όμως, ένα δώρο είναι κάτι που θα έχει ιδιαίτερη αξία για το ταίρι σας. Μην αρκεστείτε σε ένα πουλόβερ ή μια γραβάτα. Επιλέξτε ένα δώρο που θα έχει συναισθηματική αξία και θα ταιριάζει με το χρονικό διάστημα της σχέσης (δείτε στα Σχετικά Άρθρα).

Δημιουργώντας αναμνήσεις

Κάποτε βγάζατε φωτογραφίες ακόμα και στις πιο αδιάφορες στιγμές σας. Τώρα τις κοιτάζετε και αναρωτιέστε γιατί σταματήσατε. Βγάλτε φωτογραφίες από την επέτειό σας, όχι για το facebook αλλά για να ένα κοινό λεύκωμα ή άλμπουμ το οποίο θα δουν αργότερα τα παιδιά και τα εγγόνια σας.

Να ζήσετε!

v