Γυναικείος οργασμός: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Γυναικείος οργασμός: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Για κάποιες γυναίκες αποτελεί όνειρο, για άλλες «ευκολάκι». Κάποιες μπορούν μόνο όταν είναι μόνες και άλλες μόνο με μία συγκεκριμένη στάση. Αν η κορύφωση στις σεξουαλικές σας συνευρέσεις είναι ζήτημα που σας απασχολεί, απομακρύνετε τα παιδιά από τον υπολογιστή και μάθετε τα πώς και τα γιατί στα οποία απαντούν οι ειδικοί:

Γιατί έχει ή δεν έχει οργασμούς ο άνθρωπος;

Για πολλές γυναίκες ο οργασμός είναι μία κατάσταση που μόνο να ονειρευτούν μπορούν, ενώ για άλλες είναι κάτι που μόνο σπάνια συμβαίνει όταν είναι με τον σύντροφό τους.

Αν ανήκετε σε μία από τις δύο κατηγορίες, μην ανησυχείτε, δεν είστε μόνες. Οι έρευνες δείχνουν ότι:

-1 στις 10 γυναίκες δεν έρχονται ποτέ σε οργασμό.
-4 στις 10 γυναίκες κατάφεραν πρώτη φορά να έρθουν σε οργασμό όταν αυνανίστηκαν.
-Το να έρθει μία γυναίκα σε οργασμό με τον σύντροφό της είναι, στην πραγματικότητα, πιο δύσκολο από ό,τι οι ταινίες και τα βιβλία θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε και απαιτεί τεχνικές που συχνά παίρνει καιρό για να μάθει η γυναίκα.

Ο οργασμός είναι μία κατάσταση 4 φάσεων, τις οποίες βιώνουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες. Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν ερχόμαστε σε οργασμό;

Εκείνη τη στιγμή η γυναίκα νιώθει, κατά κύριο λόγο, δύο αξιοσημείωτες αλλαγές στο σώμα της: Οι μύες της σφίγγουν και αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα.

Η φάση του ενθουσιασμού

Καθώς η γυναίκα διεγείρεται, ο κόλπος της αρχίζει να υγραίνει και να μακραίνει, ενώ ο τράχηλός της (ο «λαιμός» της μήτρας) αρχίζει να κινείται προς τα πάνω. Οι παλμοί αυξάνονται μαζί με την αρτηριακή πίεση και πιθανώς εμφανιστεί κοκκινίλα στο στήθος και σε άλλα σημεία του σώματος της γυναίκας, σε μορφή εξανθήματος. Επίσης, οι μύες αρχίζουν να σφίγγουν.

Η φάση «πλατό»

Οι παλμοί της καρδιάς αυξάνονται, μαζί με την πίεση. Οι κλειτορίδα και τα χείλη του αιδοίου γεμίζουν αίμα, μεγαλώνουν, γίνονται πιο σκούρα και πιο σκληρά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το στήθος της γυναίκας, το οποίο πρήζεται και οι ρώγες σκληραίνουν. Η μήτρα ανεβαίνει ακόμα πιο μέσα στην λεκάνη και το πίσω μέρος της μήτρας «τεντώνεται» σχηματίζοντας ένα «κενό».

Η οργασμική φάση

Καθώς η γυναίκα πλησιάζει στην κορύφωση του οργασμού, ολόκληρη η γεννητική περιοχή της γεμίζει με αίμα και ο οργασμός ξεκινά. Το σώμα, βασικά, «απελευθερώνεται» και επιτρέπει σε όλο αυτό το αίμα να επιστρέψει στο υπόλοιπο σώμα, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνουν και οι μύες.

Τα τοιχώματα της μήτρας συστέλλονται με διαστήματα περίπου 0,8 δευτερολέπτων και σιγά-σιγά επιστρέφουν στην φυσιολογική τους μορφή. Ο γυναικείος οργασμός διαρκεί κατά κανόνα πολύ περισσότερο από τον ανδρικό, ενώ δεν αποκλείεται μία γυναίκα να έχει και πολλαπλούς οργασμούς.

Η φάση της λύτρωσης

Το σώμα επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα καθώς το αίμα απομακρύνεται από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η κλειτορίδα απομένει ιδιαίτερα ευαίσθητη, επειδή έχει φτάσει από το ένα άκρο στο άλλο. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες είναι ικανές να βιώσουν έναν ακόμα οργασμό αμέσως μετά τον προηγούμενο.

Ποια είναι η αίσθηση του οργασμού;

Η κάθε γυναίκα μπορεί να περιγράψει τον οργασμό διαφορετικά, ανάλογα με το πώς μεταφράζει την αίσθηση, πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή των γεννητικών οργάνων της και πώς έχει διεγερθεί.

Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή βιώνουν κάτι σαν κρίση πανικού. Κάποιες νιώθουν τον οργασμό σε όλο τους το σώμα, να αντηχεί κάτω από το δέρμα τους, ενώ κάποιες άλλες νιώθουν τον παλμό τους συγκεντρωμένο στα χείλη του αιδοίου τους.

Όσες χρησιμοποιούν δονητές υποστηρίζουν ότι με αυτούς έχουν πιο έντονους οργασμούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους προτιμούν από το να κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους.

Πώς να φτάσετε στην κορύφωση

Παρόλο που πολλές γυναίκες μπορούν εύκολα να έρθουν σε οργασμό, ακόμα πιο εύκολα θα το καταφέρετε με την DIY μέθοδο. Κάποιες το καταφέρνουν εντελώς μόνες τους, κάποιες προτιμούν δονητές ή ακόμα και την πίεση του νερού στο ντους.

Το σεξ, βέβαια, παραμένει ο τρόπος που οι περισσότερες προτιμούν για να έρθουν σε οργασμό. Οι ειδικοί, λένε, μάλιστα ότι οι καλύτερες στάσεις για να έρθει η γυναίκα σε οργασμό είναι:

-Με τον άνδρα από πίσω, καθώς έτσι μπορεί να αγγίζει το στήθος σας και να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη διέγερση.
-Η γυναίκα από πάνω, για ακόμα πιο βαθιά διείσδυση και ρύθμιση των κινήσεων από την γυναίκα.
-Ιεραποστολική στάση, για να αφήσετε σε εκείνον να αναλάβει τον ρυθμό, αλλά για να έχετε τα χέρια σας ελεύθερα.

3 συμβουλές για περισσότερους και καλύτερους οργασμούς

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου Sex by Numbers, Sarah Hedley, δίνει τις δικές της συμβουλές για πιο απολαυστική κορύφωση:

1. Να είστε ανοιχτόμυαλη

Όταν ευχαριστείτε τον εαυτό σας, μην κατευθύνεστε απευθείας στην κλειτορίδα ή σε όποιο μέρος του σώματος σας φέρνει σε οργασμό πιο γρήγορα. Προσπαθήστε να «χτίσετε» την κορύφωση και να «παίξετε» με το σώμα σας. Θα ανακαλύψετε σημεία που δεν ξέρετε ότι μπορούν να σας διεγείρουν.

2. Σκεφτείτε... χορευτικά

Κουνήστε τη λεκάνη σας ρυθμικά πάνω-κάτω, για να βοηθήσετε το σώμα σας να έρθει σε οργασμό. Με το ίδιο σκεπτικό, φροντίστε πάντα να είστε ενεργή όταν έρχεστε σε επαφή με τον σύντροφό σας.

3. Σύσφιξη και απελευθέρωση

Στην βασική του μορφή, ο οργασμός είναι απλά η απελευθέρωση της μυϊκής έντασης. Βοηθήστε, λοιπόν, τους μύες σας να «χτίσουν» αυτή την ένταση με το να τους σφίγγετε και να τους απελευθερώνετε, ιδιαίτερα στην περιοχή της λεκάνης, στους μηρούς, τα οπίσθια και το στομάχι, κατά την διάρκεια του σεξ. Αυτό θα αυξήσει την απόλαυση αλλά και την ένταση του οργασμού σας, όταν έρθει η στιγμή.

Πηγή: Goodtoknow

v