Δεξίωση γάμου: Υπέροχες ιδέες διακόσμησης και πού να απευθυνθείτε

Δεξίωση γάμου: Υπέροχες ιδέες διακόσμησης και πού να απευθυνθείτε

Η όμορφη διακόσμηση είναι η μισή... αρχοντιά του χώρου στον οποίον αποφασίσατε να τελέσετε την δεξίωση μετά την τελετή του γάμου σας. Είτε πρόκειται για αίθουσα ξενοδοχείου είτε για κτήμα, η διακόσμηση μπορεί να δώσει στιλ, να δημιουργήσει ατμόσφαιρα και να αναδείξει το προσωπικό σας γούστο, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των καλεσμένων.

Επιπλέον, η προσεγμένη διακόσμηση θα αναδείξει ακόμα και τους πιο λιτούς ή αδιάφορους χώρους, ενώ θα λειτουργήσει ως ιδανικό σκηνικό για τις φωτογραφίες του γάμου σας.

Αυτό που θα πρέπει να σκεφτείτε, πριν αποφασίσετε το πώς θα διακοσμήσετε τον χώρο της εκδήλωσης είναι το στιλ που θέλετε να ακολουθήσετε, αυτό που σας ταιριάζει: Προτιμάτε το λιτό, το εξεζητημένο ή το ρομαντικό; Μπορεί να σας γοητεύει η κλασσική διακόσμηση με πολλά κεριά και λουλούδια ή μπορεί να προτιμάτε κάτι πιο ιδιαίτερο, π.χ. ασημένια κηροπήγια, λευκά μπαλόνια και... ένα γλυπτό από πάγο.

Στη συνέχεια πρέπει να υπολογίσετε το budget σας. Πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για την διακόσμηση του γάμου σας; Αν απευθυνθείτε σε κάποια εταιρία διακόσμησης γάμου ή σε κάποιον ιδιώτη διακοσμητή, και ανάλογα πάντα με το τι θα επιλέξετε και τον αριθμό των τραπεζιών, δεν θα πληρώσετε λιγότερα από 1.000 ευρώ για όλον τον χώρο, ενώ το ποσό μπορεί να ανέλθει και σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Αν, όμως, το budget σας είναι περιορισμένο θα πρέπει είτε να επιλέξετε κάποια μόνο στοιχεία διακόσμησης που κρίνετε απαραίτητα, ενώ μπορείτε πολλά από αυτά να τα ετοιμάσετε και μόνη σας, αγοράζοντας τα κατάλληλα υλικά από τις διευθύνσεις που προτείνουμε παρακάτω.

Τέλος, πάρτε πολλές ιδέες, όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω, για κάθε πιθανό χώρο και στιλ, και συνδυάστε τις με την εποχή του χρόνου, το θέμα που ίσως θέλετε να έχει, αλλά και τον αριθμό των τραπεζιών. Τα σημεία που μπορείτε να διακοσμήσετε αλλά και οι εναλλακτικές είναι αμέτρητα: Οι διάδρομοι από τους οποίος θα περάσετε εσείς και οι καλεσμένοι, το τραπέζι γλυκών και ευχών, η τούρτα, τραπέζια, το αυτοκίνητο, οι καρέκλες, οι τοίχοι, τα κάγκελα, τα πατώματα (π.χ. γύρω από την πισίνα ή την πίστα) κ.α. Πάρτε, λοιπόν, ιδέες και... δημιουργήστε το πιο υπέροχο σκηνικό για τον γάμο των ονείρων σας!

Οι τάσεις για το 2013

Στις αποχρώσεις της μέντας

Οι διακοσμητές γάμου του εξωτερικού προτείνουν να προσανατολιστείτε στο χρώμα της μέντας φέτος το καλοκαίρι. Ένα χρώμα που αναδεικνύει δροσιά, φινέτσα και μπορεί να ταιριάξει με πολλά ακόμα χρώματα στην διακόσμηση και τα επιμέρους στοιχεία του γάμου (π.χ. κοσμήματα, το γλάσο της τούρτας, προσκλητήρια κ.λ.π.). Πάρτε έμπνευση από τις φωτογραφίες παραπάνω και αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει.

Φτερά και πούπουλα

Μία ακόμα εντυπωσιακή ιδέα είναι να διακοσμήσετε τα τραπέζια, στον χώρο της δεξίωσης, με φτερά από παγόνι και στρουθοκάμηλο σε διάφορα χρώματα (δείτε παρακάτω πού θα τα βρείτε). Το καλό με αυτή την ιδέα είναι ότι έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε όποια χρώματα θέλετε για την διακόσμηση, ενώ μπορείτε να συνδυάσετε τα φτερά και με λουλούδια σε αντίστοιχους χρωματισμούς.

Μοναδικά backgrounds

Μία πρωτότυπη ιδέα είναι δώσετε έμφαση στην διακόσμηση των τοίχων, αν η εκδήλωση πρόκειται να φιλοξενηθεί σε κλειστό χώρο. Ειδικά αναφορικά με τους τοίχους πίσω από το νυφικό τραπέζι, πίσω από τον μπουφέ και πίσω από το τραπέζι των γλυκών και των ευχών. Οι τοίχοι αυτοί θα δημιουργήσουν το ιδανικό background για τις φωτογραφίες σας, ενώ μπορείτε εύκολα να τους ετοιμάσετε μόνοι σας, όπως τα πολύχρωμα πουλάκια από origami που βλέπετε στην φωτογραφία.

Πρωτότυπα διακοσμητικά

Αντί του κλασικού κασπό ή των ανθοδοχείων, μπορείτε στο κέντρο των τραπεζιών να τοποθετήσετε κλουβάκια μέσα στα οποία θα βάλετε γλαστράκια λουλουδιών ή και τσίγκινα γλαστράκια, για πιο «εξοχικό» ύφος.

Υπέροχες, κλασικές ιδέες για κάθε χώρο

Λουλούδια στις καρέκλες

Γιρλάντα λουλουδιών στις κουρτίνες

Για το αυτοκίνητο

Για την είσοδο της εκκλησίας

Φωτογραφίες σας στον αέρα (αν πρόκειται για κλειστό χώρο)

Για γάμο σε κτήμα

Εντυπωσιακό κεντρικό «κομμάτι»

Κομψότητα

Μίνιμαλ διακόσμηση

Για τους διαδρόμους

Κάντε το μόνοι σας:

-Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Beau-coup θα βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά για να ετοιμάσετε μόνοι σας την διακόσμηση του γάμου σας.
-Μεγάλη ποικιλία για υλικά διακόσμησης και πολλά ακόμα αξεσουάρ θα βρείτε και στο Light in the Box, και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές.

Απευθυνθείτε στους ειδικούς:

-Happy Happy: Η εταιρία αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την διακόσμηση του γάμου σας, με έτοιμες προτάσεις ή προσαρμόζοντας τις δικές σας.
-Fevronia: Η Fevronia είναι γνωστή για τις υπέροχες δημιουργίες της, ενώ μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε σας επιθυμία.
-Μεγάλα ανθοπωλεία: Τα περισσότερα τοπικά ανθοπωλεία αναλαμβάνουν τον στολισμό του γάμου σας, ειδικά αν επιθυμείτε ένα πιο κλασικό στιλ, π.χ. με λουλούδια και κεριά. Ενδεικτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στα ανθοπωλεία Πετρίδης και Μαθιουδάκης.

v