Χρήσιμα application για νέους γονείς

Χρήσιμα application για νέους γονείς

Μπορεί να γίνατε γονείς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι χάσατε κάθε επαφή με την τεχνολογία. Αντίθετα, αν διαθέτετε smartphone, υπάρχουν ελληνικές και ξένες (αγγλόφωνες) εφαρμογές ειδικά για εσάς και τα παιδιά σας, οι οποίες μπορούν πραγματικά να σας λύσουν τα χέρια.

Δείτε τα δέκα έξυπνα και χρήσιμα applications για νέους γονείς:

BabyBump Pregnancy

Λένε πολλοί πως γονιός γίνεσαι από τη στιγμή που μαθαίνεις ότι περιμένεις παιδί. Η εφαρμογή αυτή (στα αγγλικά) βοηθά, κυρίως τις μέλλουσες μαμάδες, να διανύσουν την περίοδο της εγκυμοσύνης τους με τον πιο ξένοιαστο τρόπο, με σωστό προγραμματισμό και έξυπνες ιδέες. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στα iTunes.

Τhe Baby Owner's Data Tracker

Δεν είναι πάντα εύκολο για έναν νέο γονιό να κρατά αρχείο με όλα όσα χρειάζεται το μωρό τον πρώτο καιρό. Η εφαρμογή, η οποία έχει σχεδιαστεί από παιδιάτρους, σας βοηθά να καταγράφετε το βάρος και το ύψος του μωρού (και να το συγκρίνετε με τον μέσο όρο της ηλικίας του), να υπολογίζετε τις ώρες ύπνου του και το πότε και πόσο έφαγε. Όλες αυτές τις πληροφορίες, μάλιστα, μπορείτε να τις μοιράζεστε με τον παιδίατρό σας. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Tweekaboo

Όλοι οι νέοι γονείς θέλουν να δείχνουν συνεχώς φωτογραφίες και video των παιδιών τους στους φίλους και τους συγγενείς. Με την εφαρμογή αυτό γίνεται πανεύκολα, καθώς αποτελεί ένα κλειστό δίκτυο στο οποίο εγγράφεται όποιος εσείς θέλετε και έτσι μπορεί να βλέπει απευθείας κάθε στιγμή που θα απαθανατίσετε με το παιδί σας και όχι μόνο. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω iTunes.

Artkive

Καθώς το παιδί μεγαλώνει αρχίζουν οι πρώτες καλλιτεχνικές δημιουργίες, οι οποίες σταδιακά πολλαπλασιάζονται, γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες και... γεμίζουν ένα ολόκληρο σπίτι! Κάποιες από αυτές θα πρέπει να πεταχτούν, αλλά... με τι καρδιά; Η εφαρμογή αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφίζετε τα έργα των παιδιών και να τα αποθηκεύετε ψηφιακά, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτά αργότερα για να τα συνθέσετε και να τα τυπώσετε όπου θέλετε. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Εμβόλ-i-α

Η εφαρμογή εξασφαλίζει ότι θα θυμηθείτε εγκαίρως τα εμβόλια του παιδιού σας και ότι θα έχετε την πληροφόρηση που απαιτείται σχετικά με αυτά. Βασίζεται σε όσα συνιστά το ισχύον Ελληνικό Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (2008) και παρουσιάζει αναλυτικά όλα τα υποχρεωτικά και συνιστώμενα εμβόλια. Μπορείτε να την «κατεβάσετε» μόνο αν έχετε iPhone ή iPad με 2,99 ευρώ.

Farmakeia

Μία ακόμα εφαρμογή των iTunes για όλους, αλλά ακόμα περισσότερο για γονείς που θέλουν να είναι πάντα καλά προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Το Farmakeia βοηθά τους χρήστες iPhone και iPad να βρουν εύκολα ποιο από τα κοντινά τους φαρμακεία (ακόμα και τα ομοιοπαθητικά) είναι ανοιχτό κάνοντας χρήση του GPS. Το κόστος της εφαρμογής είναι 0,79 λεπτά.

Snap Secure

Η εφαρμογή αφορά Android τηλέφωνα και απευθύνεται σε γονείς με μεγαλύτερα παιδιά, π.χ. παιδιά στην εφηβεία, τα οποία αρχίζουν να βγαίνουν μόνα τους και έχουν ανάγκη από περισσότερη ασφάλεια. Ωστόσο, θα πρέπει να «κατεβαστεί» και στο κινητό του παιδιού, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να ελέγχουν πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον γονιό να καταγράψει safe zones (ζώνες ασφαλείας) για το παιδί, οι οποίες μπορεί να είναι το σπίτι κάποιου φίλου, το κοντινό πάρκο κ.λ.π. Όταν το παιδί φύγει από αυτή τη ζώνη ασφαλείας ο γονιός ενημερώνεται αυτόματα μέσω του κινητού του. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Remember the Milk

Με όλες αυτές τις υποχρεώσεις μέσα στη μέρα είναι λογικό οι νέοι γονείς να ξεχνούν πού και πού... το γάλα και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να κάνουν. Με την εφαρμογή αυτή, για iPhone και Android, μπορείτε να βάζετε προτεραιότητες στις δουλειές σας, να βάζετε χρόνους μέσα στους οποίους πρέπει αυτές να πραγματοποιηθούν και να ενημερώνεστε μέσω mail ή sms σχετικά, ώστε να μην ξεχάσετε ποτέ ξανά τίποτα. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Αχρείαστο...

Menn

Η εφαρμογή, η οποία έχει σχεδιαστεί για iPhone και iPad, απευθύνεται σε γονείς των οποίων τα νεογέννητα βρέφη νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νοεγονών (ΜΕΝΝ). Έχει σχεδιαστεί από τον νεαρό Πέτρο Δημητρακόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε τη ζωή του σε μία τέτοια μονάδα, και σκοπό έχει να δώσει στους γονείς τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι συμβαίνει στη ΜΕΝΝ, τι θα συναντήσουν εκεί, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για ψυχολογική στήριξη. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν.

Σύντομα...

Huggies Tweet Pee

Ένα νέο application, αποκλειστικά για νέους γονείς και χρήστες iPhone, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, χάρη στο οποίο οι γονείς θα ειδοποιούνται άμεσα κάθε φορά που θα πρέπει να αλλάξει η πάνα του μωρού. Το μόνο που θα χρειαστεί να προμηθευτούν είναι ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος κάθε φορά που θα ανιχνεύει ίχνη υγρασίας θα ενημερώνει ότι πρέπει το μωρό να αλλάξει πάνα. Δείτε εδώ.

v